Intense представят първия си електрически велосипед Tazer

Intense Tazer 2019
Intense Tazer

На пазара вече е факт ново планинско електрическо колело от високия ценови сегмент. Топ версията на Intense Tazer ще може да се купи срещу никак не скромната сума от 7499 €. Който обаче е фен и иска да се сдобие с този красавец, вече може да направи предварителна поръчка при производителя. Според компанията, поръчаните байкове ще бъдат доставени през ноември. От Intense твърдят, че по-скъпата инвестиция в техните модели си струва, защото първият им електрически велосипед е оборудван само с най-висококачествени компоненти. Управлението изобщо не е бавно и тромаво, а електромоторът и предавките задвижват „мекицата“ доста пъргаво.

Intense Tazer е произведен с идеята да се използва по ендуро пътеките. Задвижва се от мотор Shimano Steps E8000, а всичката важна информация се показва на LCD дисплея - също Shimano Steps. Той позволява и Bluetooth връзка със смартфон и други съвместими устройства. Окачването на модела е двойно, като ходът отпред е 160 мм, а отзад – 150 мм. Рамката е изработена от карбонови нишки, като долната тръба е защитена от мръсотията и камъните, които предната гума хвърля по нея. Кабелите и жилата също са защитени, тъй като са прекарани вътрешно. Като за такъв тип велосипед, теглото му е впечатляващо ниско – 21.5 кг. Рамката се предлага в четири размера, за съжаление обаче, XL версията ще е налична едва през пролетта на 2019-та година.

Геометрията на Intense Tazer е напълно съобразена с агресивните амбиции на модела. Затова, reach дистанцията на рамката с размер М се равнява на точно 450 мм, средното движение е на 347 мм от земята, челният ъгъл е 64.9 градуса, а дължината нa чейнстея е 450 мм. Освен всичко, ъгълът на седалковата тръба позволява приятно и неизморително каране към върха на баира. От Intense са избрали да използват шини и главини на DT Swiss. Пълната информация за модели, размери, цени и детайли ще намерите на сайта на производителя.

Oт Intense са подготвили и кратка видео презентация, която да помогне на бъдещите собственици на Tazer-a.


ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело
електричеко колело Giant
електрически колела