По-корави, по-дълъги, по-бързи: Cannondale Moterra Neo 2019 са подходящи за всяка пътека

Cannondale Moterra Neo 2019
Cannondale Moterra Neo 3 2019

„Управляването е топ приоритет“ – това е слоганът, с който Cannondale представиха своя нови модели електрически велосипеди Moterra Neo 2019. „Карането с тях е лесно и забавно, не само защото имат двигател,“ казва Andreas Wildgrube, продуктов мениджър в компанията.

Ето и какво още ново има при въпросните модели. Американският производител е работил усърдно, за да успее да интегрира двигателя Bosch в рамката по съвсем нов начин. Стъпка, която подобрява стабилността и управляването на колелото. Новата позиция на мотора позволява скъсяването на задния триъгълник. Това прави велосипеда не само по-пъргав, но подобрява сцеплението и устойчивостта при по-груби терени. Центърът не тежестта е снижен доста, а теглото е разпределено равномерно по цялата дължина на велосипеда, тъй като моторът и батерията са поставени еднакво далеч от предната и задната òси. В следствие на това, Cannondale Moterra Neo e впечатляващо маневрен. Моторът Bosch e от най-мощната серия на компанията – Performance Line CX. Той взема ток от умно вградена в долната тръба на рамката батерия Bosch PowerTube с капацитет 500 Wh. Тя лесно се отстранява при желание за външно зареждане, или просто за съхранение. Батерията може да се зарежда и докато е поставена на велосипеда.

Cannondale Moterra Neo 2019
Cannondale Moterra Neo 2 2019

За да бъде добре подготвен за всички типове терени, Moterra Neo разполага с амортисьорна вилка с ход 140 мм, а отзад ходът на здравата „мекица“ е 130 мм. Гумите са с размер 27.5“, с дебелина 2.6 инча. Амортисьорното колче за седалка само допълва цялата картина. От Cannondale са помислили и за тези, които имат намерение да карат и през тъмната част от денонощието. Заводски са прекарани кабели за осветление, което лесно може да бъде поставено от водача, по желание. В зависимост от нивото на окомплектовка, Moterra Neo има три версии, наречени 1, 2 и 3. Изборът на размери е голям – от S до XL. Цените на Cannondale Moterra Neo започват от 4199 €.


ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело
електричеко колело Giant
електрически колела