Велосипедът Orbea Wild – електрическото планинско оръжие

електрически велосипед Orbea

Днешната ни статия е за нов модел от една историческа марка велосипеди – Orbea. Испанската компания е основана през 1847-ма година в баския град Ейбар като производител на…оръжия. Към днешна дата Orbea произвежда годишно около 250 000 велосипеда в Малабия. Компанията работи на кооперативен принцип, в който служителите са и акционери в нея.

Производителите на велосипеди залагат на нововъведенията през последните години, същото важи и за Orbea. Електрическият велосипед с мотор Shimano E8000 е наречен Wild (Див), и според прес съобщението, ако си го поръчате, получавате дори повече от това. „Презаредете се на бюрото и открийте своята дива страна“.

„…като вода преминаваща през бързей, без излишни движения. Той е див, но когато свикнете с него, ставате като едно цяло. Нищо не може да ви разсея, и вземате перфектно следващия завой, спускане или склон. Пътеката е вашето игрище. С Wild насред дивото!“ – също думи от производителя Orbea, които изпратиха към медиите. Ние не можем да кажем нищо повече по въпроса, затова преминаваме към техническите данни на Orbea Wild.

електрически велосипед Orbea

Електрическото колело разполага с батерия, която е перфектно вградена в долната тръба на рамката, където не само е добре защитена, ами и изглежда много елегантно. Портът за зареждане е покрит с гумена обвивка, но въпреки това, лесен за достъп. Рамката е алуминиева, от сплав AL7000, и е произведена по най-модерната технология на хидроформиране. Лека е и устойчива. От формите ѝ личи, че е подсилена точно където е нужно. Съвместима е с два размера колела - 27+ и 29“. Под двигателя има стоманена планка, която го защитава. Моторът Shimano E8000, със стандартен венец и интегриран тахометър, е най-лекия и компактен на пазара. Формата и компактността му спомагат за атрактивните геометрия и повратност на велосипеда. Цветния дисплей също е с малки размери и изглежда на мястото си при останалите компоненти на кормилото. Освен всичко, е съвместим с ANT+ устройства и предлага Bluetooth връзка. Вилката и широкото кормило са оптимизирани към Orbea Wild. Каплите са подсилени и с висока издръжливост, а спирачните дискове – големи, седалката изглежда удобна. Като цяло, геометрията на електрическия велосипед е с къса задна част и изправена позиция, типични за Trail bike.

електрически велосипед Orbea

ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело
електрически колела