Полезни съвети при пътуването ни с електрически велосипед

пътешествие с електрическо колело

Пътуването с електрически велосипед набира все по-голяма популярност. Това бе потвърдено от и туроператори из целия свят, предлагащи все повече туристически обиколки върху е-байк. Всичко, от което се нуждаете за безгрижно пътешествие е: велосипед, заредена батерия и достатъчно възможности за презареждането ѝ по продължителността на маршрута. И все пак, независимо от това, дали пътувате сами или в група, са нужни някои специални подготовки. Ние ви предлагаме няколко полезни съвета, които да превърнат вашето пътуване с електрически велосипед в забавно и интересно приключение.

 

Тръгвайте винаги със заредена батерия

Ако е възможно си носете и зарядно. Много полезни могат да бъдат компактните зарядни, като Bosch Compact Charger. То тежи едва 600 грама и се побира лесно в чантичка под седалката на велосипеда. Със своите 2 ампера, то зарежда батерията бързо и е подходящо за по-дълги пътувания.

 

За вашата сигурност, и за сигурността на велосипеда, когато сте спрели за почивка, е важна добрата защита от кражба. Изберете си сигурна и подходяща заключваща система. Най-добри резултати при тестовете даде сгъваемото заключващо устройство Abus Bordo Big 6000/120.

 

Бъдете винаги правилно екипирани

Каската е не само желателна, тя е първото нещо, с което трябва да се екипирате. Компромиси не трябва да има, защото пътуването с е-байк означава по-високи скорости, спрямо нормалните велосипеди. Каската трябва да отговаря на европейските изисквания за сигурност. Не по-малко важни са и водо и втро-устойчивите дрехи. Благодарение на тях, удоволствието от пътуването ще си остане, дори и при силен вятър или слаб дъжд.

велопоход с електрическо колело

Безопасно транспортиране на електрическия велосипед с кола и самолет

Тези, които желаят да превозват своят електрически велосипед с лек автомобил, ще трябва да се съобразят с масата на байка и да предвидят подсилен багажник, или система за превозване. Важно условие е, батериите да бъдат превозвани вътре в автомобила. Това важи с пълна сила за Bosch Power Packs. При пренасяне на електрически велосипед в самолет, имайте предвид, че батериите са считани за опасен товар и не са позволени. Предвидете за тях алтернативен начин на доставяне до желаната дестинация.

 

Планиране на маршрута

Доброто планиране на маршрута е А-то и Я-то на велосипедния туризъм, особено когато се пътува в непознат район и без екскурзовод. Освен добрите стари хартиени карти, които можете да сложите в специалните чанти – тип дисаги за велосипед, от много добра полза биха ни били и устройствата за навигация. С компютърът за електрически велосипеди Nyon Bosch Bike System можете да планирате вашия маршрут предварително на персоналният си компютър. Компютърът на Bosch е полезен не само със своята навигация, но и с изчисленията си и предоставянето на фитнес информация от карането.

 

Комплект за бърз ремонт

Бидейки модерна технология, електрическите велосипеди не са имунизирани срещу дребни повреди, затова един комплект за бърз ремонт никога не е излишен. Лепенки за гуми, помпа, резервна гума, парцалче и инструмент е важно да имате при всяно едно излизане. Велосипедиста трябва да мисли и за себе си, а не само за неговият велосипед. Затова в раницата ви трябва винаги да присъстват и лепенки за рани, бандаж, термо одеяло, репелент срещу насекоми и охлаждащ гел.

 

И в този ред на мисли: Приятно пътуване!


ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

детско електрическо колело
предимства електрически колела