Diamant и през 2020-а година ще продължат с отличните градски и трекинг електрически велосипеди

Diamant Zouma Supreme
Diamant Zouma Supreme 2020

Най-заклетите градски и трекинг колоездачи нямат търпение да дойде изложението Eurobike 2020, където от Diamant ще покажат своите нови модели и с какво те ще са по-различни и интересни от предходните. Ние обаче имаме част от информацията и ще ви разкрием само това, което ни е позволено. Надяваме се, че вече сте видели видеото в youtube канала ни, където Иван показа и нагледно малка част от моделите на Diamant за 2020-а година. Компанията, традиционно залага на това да бъде в крак с тенденциите и дори да ги създава. Най-забележителният модел за следващата година е Zouma Supreme +, който е първият електрически трекинг велосипед с рамка изцяло от карбон и с опция за двойна батерия.

Миналогодишният модел Diamant Zouma + беше достатъчно добър, дори заради дизайна си спечели приз на церемонията на iF Design наградите. Въпреки това, инженерите не се отдадоха на почивка, а решиха да развиват потенциала на модела и да го направят още по-впечатляващ. Макар, компонентите в Zouma + да са в пълна хармония, от компанията решиха, че те трябва да се оптимизират още повече. Резултатът е електрическо колело с невероятно издръжлива и лека карбонова рамка. Ето така се ражда Zouma Supreme +. Той ще има и Speed версия, развиваща до 45 км/ч с подпомагане от мотора. Батерията ще е новата Bosch Powertube 625, а дисплеят - Intuvia с дистанционно управление. Рамката е обработена със специално покритие в различни нюанси, което прави структурата на карбоновите влакна още по-приятно открояваща се. Напълно вградената в долната рамкова тръба батерия спомага за елегантната визия на велосипеда. С добавяне на допълнителна батерия Zouma Supreme + може да измине изключително дълги разстояния. Ето и част от характеристиките и окомплектовката на модела:

· Нова ултра лека карбонова рамка с вградена батерия и защита на мотора

· Специална лапа, през която минават кабелите на е-байка

· Светлини Supernova

· Скоростна система Shimano Deore XT с 12 предавки

· Седалка и грипове Brooks

Diamant Zouma + и Zouma Deluxe + за 2020 г. са електрически велосипеди от за придвижване, в пълния смисъл на думата. Рамките и на двата модела са с размери: за мъжете M, L, XL, за жените S, M, L, lowstep версията S, M, L. Новата хидроформирана алуминиева рамка е с вградена батерия и защита на двигателя, дори и при lowstep версията. От Diamant са спрели избора си на двигател върху новия Performance Line CX на Bosch, а с батерията Bosch PowerTube 500 дългите преходи ще бъдат гарантирани. И при тези модели дисплеят е Intuvia.

Diamant Elan + и Elan Legere + 2020 са създадени, за да удовлетворят желанията на феновете на леките електрически велосипеди. Рамката им е ултра лека алуминиева. Размерът на гумите е 27.5, а вилката е Sountour Mobie – амортисьорна, с ход 63 мм и възможност за заключване за спортно усещане и по-добро управление. Наличието на багажник, хидравлични спирачки и лед светлини прави моделите перфектни за ежедневна употреба. Разликата между двете модификации е, че Elan+ е с мотор Bosh Performance Line и 9-скоростна система, докато Elan Legere + e оборудван с Bosch Performance Line CX и 10-скоростна система.

Diamant Elan Legere +
2020 Diamant Elan Legere +

Diamant Mandara +, Mandara Deluxe + и Ubari + 2020 са елегантни и изчистени модели с вътрешно прекарани жила и маркучи. Първите два от изброените са и с вградени батерии. Моделите са с 9, или 10-скоростни системи и двигатели от най-тихите серии на Bosch, а именно Active Line Plus и Performance Line. При Mandara + и Mandara Deluxe + батерията е 500 Wh Bosch Powertube, а за Ubari + купувачите ще могат да избират батерия PowerPack с капацитет 300, 400, или 500 Wh.

Diamant Mandara Deluxe +
2020 Diamant Mandara Deluxe +

Diamant Opal + и Opal Esprit + 2020 са еталон за градски велосипед. Изчистени, с интегрирани батерии и размер на гумите 27.5‘‘ – истински диаманти. При Opal Esprit + карбоновия ремък, заместващ веригата и безстепенната скоростна главина Enviolo завършват „шлифовката“ на скъпоценния велосипед. За по-дълги преходи, моделите са с новата батерия PowerTube 625 на Bosch, a двигателите са Performance Line CX.

Diamant Opal Esprit +
2020 Diamant Opal Esprit +

Diamant Beryll +, Beryll Esprit +, Beryll Deluxe + и Achat 2020 са lowstep модели от начален клас, предназначени за лежерни градски разходки. Рамките са опростени, кабелите и жилата са прибрани в тях, с „мека“ вилка SR Suntrour NEX с ход 50 мм. Седалковото колче на моделите също е амортисьорно. Скоростите са в задната главина и според модела са 7 или 8, а спирачките са хидравлични дискови, или v-brake. Предните и задните светлини са стандартна окомплектовка, както и гумите със защита против пукане. Beryll модификациите са с тихия, но мощен двигател Bosch Active Line.

Diamant Beryll Esprit +
2020 Diamant Beryll Esprit +

Diamant Juna + и Juna Deluxe + 2020 са впечатляващ феномен. Тези дамски градски велосипеди наистина хващат окото. Здравата поставка за кошница отпред е практична, и е от важно значение за чаровния ретро изглед. Новият Active Line Plus двигател на Bosch осигурява възможно най-качествено подпомагане. В допълнение към него е и дисплея Intuvia. Скоростната система на моделите е Shimano Nexus с 8 предавки в задната главина.

Diamant Juna Deluxe +
2020 Diamant Juna Deluxe +

ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело
електрически двигатели Yamaha
електрически колела