Какво да очакваме от обновения дисплей за електрически велосипеди Bosch Nyon?

Bosch Nyon 2020/2021
Bosch Nyon 2020/2021

Преди няколко дни от Bosch eBike Systems споделиха видео, в което се загатва за изцяло обновен модел на компютъра за електрически велосипеди Nyon. Факт е, ще има чисто нов дисплей, но всичко останало, което ще прочетете по-надолу са предположения, а може би и очаквания за това, какви функционалности ще предлага обновеният продукт. Първи свидетели на шикозното видео станаха посетителите на изложението за консуматорска електроника в Лас Вегас, където компанията, която отбеляза своя 10-годишен рожден ден през 2019-а, представи част от своето портфолио и загатна за някои новости. Ние очаквахме този ъпдейт още през лятото на миналата година, но такъв беше представен само на KioX дисплея. Всъщност, повече от година мина откакто Nyon получи за последен път софтуерен ъпдейт. Това се случи през декември на 2018-а.

Какви екстри ще предлага дисплеят Nyon в новата си версия? Най-кратко казано, съдейки по надписите в клипа – още повече блясък и приятна работа с него. Дори си позволихме да направим няколко скрийншота на видеото и ги осветихме, за да видим чертите на новия дисплей. А ето и нашите предположения за функционалностите на Bosch Nyon 2020/2021:

· Предвид факта, че думата “touch” в това видео е може би най-често използваната, смятаме, че новият Nyon ще разполага с тъчскрийн.

· Макар, че във видеото не се вижда нищо подобно, ние предполагаме, че под “more brilliance” се има предвид, че дисплея ще бъде с по-висока резолюция и по-добри цветове. Нямаме търпение да го видим как ще работи на силна слънчева светлина.

· Като размер, Nyon вероятно ще бъде тройно по-голям от KioX. Иначе казано, ще бъде с размерите на Garmin Edge 1000. Компютърът ще се управлява както KioX – с два бутона на дисплея. Дистанционното управление също ще бъде преместено. По този начин ще се премахне джойстика. Ще бъде възможно и управление с глас.

· За разлика от стария модел, новият Nyon ще бъде с портретна ориентация. Ще бъде „изправен“ и ще се поставя на лапата.

· Ще бъдат възможни множество индивидуални настройки. Ще бъде подобрена навигацията, към която ще е включена и прогноза за времето, връзки с обществения транспорт. Ще могат да се въведат и персонални фитнес данни.

· Добавянето и изтеглянето на GPX файлове за навигацията ще бъде възможно и при новия модел.

· Тъй като за Bosch връзката с други устройства винаги е била на преден план, то новият Nyon ще има опция за свързване с Bluetooth, WLAN и ANT устройства.

Пускането на новия Nyon дисплей за електрически велосипеди леко раздвои мненията на хората от индустрията. Затова и ние не можем смело да го наречем “Nyon 2020”. Някои считат, че той ще бъде представен преди лятото на тази година, докато други, сред които е колоездачът и тестер на GPS продукти Матиас Швинд, прогнозират че за пръв път ще видим новия компютър на лятното изложение. Това означава, че той ще започне да се поставя серийно през 2021-ва година.

Независимо дали новото поколение Nyon ще се появи за първи път на велосипед през 2020-та, или 2021-ва, със сигурност можем да кажем, че от Bosch не само отговориха на тези, които се чудеха дали скоро ще има ъпдейт на многофункционалния компютър, ами и истински запалиха любопитството им. Преден успешен ход на немската компания.


ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело
електрически велосипеди
електрически колела