Двигателят за електрически велосипеди Brose Drive S Mag удостоен с награда за иновации

Bulls E-Stream EVO AM 4.1 with Brose Drive S Mag
Bulls E-Stream EVO AM 4.1 с двигател Brose Drive S Mag

Една от водещите награди в байк индустрията отиде при мотора за електрически колелета Brose Drive S Mag. На наградите за дизайн и иновации, след тестове на теория и на практика, високо беше оценен уникалния магнезиев корпус на двигателя. Практическият тест означава, че компонентите се проверяват поставени върху велосипед и при реални ситуации.

„Разработването на Drive S Mag беше смела стъпка за нас. Той е първият в света мотор, за чието производство успешно е използван магнезий. Или по-точно за неговия корпус. Тази награда, която идва съвсем малко след пускането на двигателя показва, че стратегията ни върви в правилната посока“, казва Д-р Йоаким Воланд, ръководител на разработващото звено на компанията Brose.

Brose Drive S Mag
Brose Drive S Mag

Благодарение на магнезиевия си „кожух“, моторът тежи 500 гр. по-малко от предишната си версия. Той е и с 15% по-малък. Забележително е съотношението размер – мощност при Drive S Mag. Благодарение на оптимизация на софтуера, той може да подпомага водача с до 410% от усилието му. Максималният му въртящ момент е 90 Nm. За разлика от моторите, които сработват доста „нервно“, Drive S Mag поддържа допълнително ниво на подпомагане, наречено “Flex Power Mode”. Налични са и други софтуерни нововъведения. Едно от тях е Cadence Power Control, при който водачът получава до 30% повече подпомагане при висок каданс. Именно, интуитивното подпомагане в комбинация с компактният дизайн впечатлиха журито и тестовите водачи. „Скоростта и страхотния контрол, благодарение на високия въртящ момент при режима Flex Power Mode, се сработват перфектно с колоездача,“ се казва в бележката, в която журито отдават заслуженото на Brose Drive S Mag. Моторът вече се поставя серийно при E-Stream Evo моделите на американския велосипеден производител Bulls.


ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело
електричеко колело Giant
електрически колела