Shimano представиха нова батерия за електрически велосипеди BT 8035

Производителят на компоненти за велосипеди Shimano разширява своята продуктова гама. Към последното им поколение от батерии за електрически велосипеди ще се присъедини и нов модел, претърпял „диета“ и вече може да бъде вграден в долната рамкова тръба. Батерията BT 8035 освен, че е по-тънка, е и по-лека от другите модели на японския бранд. Това е от полза не само за визията на колелото, но и ще улесни производителите, които биха желали да използват компонентите на Shimano в новите си модели. А като споменахме и по-ниското и тегло, ето колко тежи BT 8035. Тя е малко под 2.9 кг, което я прави дори по-лека от тази на другия голям „играч“ на пазара за „електрички“ – Bosch.

От Shimano остават верни на мотото „малки, но мощни“. Новата батерия е с впечатляващите 504 W мощност, която е напълно достатъчна, за да се справи лесно дори и с малко по-тежки колоездачи, които са решили да се позабавляват на по-сложен и техничен терен. 100-тина километра не биха били проблем за нея. Доста добре, бихме казали. Напълно очаквано и логично, BT 8035 на Shimano е съвместима с групата компоненти Steps E8000. Предвидена е така, че да може да се зарежда докато е на велосипеда, но може да се извади лесно, за да се закачи в контакта във всекидневната.

Едно е сигурно обаче. Със създаването на батерията Shimano BT 8035, от японската компания стават част от, може би най-важния тренд сред електрическото колоездене – интеграцията. Преди две години те направиха първата стъпка в това отношение с полу интегрираната батерия BT-E8020. А за предимствата на интеграцията сме говорили много. Някои от тях са пониженото тегло и изчистената визия. Bosch отдавна вече са хегемон сред интегрираните компоненти, но очевидно то Shimano имат интерес да вземат голямо парче от този пай. Именно заради това, те избързаха с презентирането на новата батерия. Така производителите на колелета, които изберат да работят с японците, ще имат достатъчно време да подготвят рамките и защитните капаци за BT 8035. Снимки на батерията все още не са предоставени, но пък ще ви издадем леко в аванс, че първия модел с нея вече е факт. А следващата ни статия ще бъде посветена именно на него.


ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело
електричеко колело Giant
електрически колела