Bosch ще ъпдейтва своите системи за електрически планински велосипеди

електрическо колело, Bosch, performance

Преди дни се проведе велосипедният фестивал в Рива, Италия. Именно там немската фирма Bosch представи своята нова версия на системата за задвижване на електрически планински велосипеди Performance Line CX. Това, обаче, не трябва да притеснява собствениците на предходните версии – от 2016-та и 2017-та година. Те ще получат софтуерен ъпдейт и ще разполагат с новите режими на системата за задвижване.

 

Какви са новите режими на Bocsh Performance Line CX?

Системата вече разполага с три режима: Touring, Sport и Turbo. Именно, режимът Sport е новият – подходящ за електрическите планински велосипеди. Той варира между другите два режима, в зависимост от това, по какъв терен се движим. Благодарение на въртящия момент на мотора от 75 Nm, помощта, която велосипедиста получава, варира между 120% и 300%. Електрическия двигател се адаптира към стила на каране на водача, в зависимост от усилието което той придава на педалите. По този начин, електромоторът помага на дори и при нисък каданс, и така не се налага превключване на по-лека предавка.

планиски електрическо колело, Bosch

От кога ще се предлага новата версия?

Производителите на велосипеди ще я предлагат при моделите за 2018-та година, но от юли тази година започва обновяването на софтуера на моделите от 2017-та и 2016-та година.

 

Какви са предимствата на режимът за електрически планински велосипеди на системата Performance Line CX на Bosch?

· Без превключване: Водачът на велосипеда ще е по-концентриран върху терена, тъй като няма нужда да превключва режимите на колоездене.

· Плавно подпомагане: В зависимост от индивидуалния стил на каране, електрическия двигател прилага плавна помощ и се настройва автоматично според усилието, което се придава върху педалите.

· Голям въртящ момент: Въртящият момент от 75 Nm позволява помощ от 120% до 300% и подсигурява спортно ускорение дори и при стръмни изкачвания.

 

планиски електрическо колело, Bosch, дисплей

ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

дески електричеки велосипед
планинско-електричско-колело