Батерии Bosch

Енергийните носители на електрическото колело

Батериите на Bosch, освен че са ефективен източник на постоянна енергия, са и най-модерните, които се предлагат на пазара за електрически велосипеди и компоненти. Имат дълъг живот, ниско тегло, ергономичен дизайн и впечатляваща издръжливост по време на колоездене. Високо-качествените литиево-йонни батерии разполагат със система, която разпознава потенциални грешки и защитава клетките от презареждане.


Комбинацията от две батерии дава енергия до 1000 Wh, и е перфектна за практикуващите туристическо колоездене, пътуващите надалеч, или за товарни велосипеди.

PowerPack 300

Най-малкият представител сред батериите на Bosch, но достатъчен за средно-дълъг преход.

PowerPack 400

Ще ви служи, ако искате да отидете на гости у приятели или да покарате на чист въздух извън населеното място.

PowerPack 500

На размери е абсолютно еднакъв с по-малкия модел. Малко е по-тежък, но и предлага още по-дълъг преход.


PowerTube 500

Bosch създават нов, прибран и минималистичен стандарт. Вграждане в рамката на велосипеда до такава степен, че да не личи наличието на батерията в нея.

Dual Battery

DualBattery  е комбинацията от две батерии, при която максималния заряд достига до 1000 Wh.


Позициониране на батериите

PowerTube батериите са напълно интегрирани в рамката на велосипеда. Могат да бъдат поставени почти незабележимо в най-различни типове рамки. Разположена в тръбите на рамката, PowerPack е много близко до центъра на тежестта на велосипеда, и по този начин има положителен ефект при управлението му. В моделите, при които позицията на колоездача е изправена, батерията обикновено се поставя отзад, върху багажника, за да е по-лесно поставянето и премахването ѝ.

Power Pack на рамката и на багажника
Power Pack на рамката и на багажника
интегрирана батерия
интегрирана батерия Power Tube

Предимства на батериите bosch

За пълното удоволствие от колоезденето, литиево-йонните PowerPack батерии предлагат на пазара най-доброто съотношение размер-мощност. Лесни са за съхранение и се зареждат бързо. Не страдат от „ефектът на паметта“ и не се разреждат сами, когато не се използват. Батерията ще се зареди до 50% за около 2 часа, в зависимост от зарядното и големината ѝ. Прекъсването на процеса на зареждане не пречи на работата на Bosch PowerPack. Не е необходимо пълно разреждане, за да бъде поставена и използвана. Дори след дълъг период на съхраняване, те могат да се използват без презареждане. Препоръчителния заряд за по-дълъг период на съхранение е между 30 и 60%. Поставят се и се махат изключително лесно. Могат да се зареждат директно на велосипеда, или у дома. Батериите на Bosch са създадени за интензивна употреба, за много километри на пътя и години на експлоатация.

Интелигентната система Bosch Battery Management System (BMS) защитава литиево-йонните клетки от прегряване, прекомерно зареждане и пълно разреждане. BMS проверява всяка клетка, и така удължава живота на акумулаторната батерия. Времето между първото ѝ използване и момента, в който трябва да се замени е изключително дълъг. Животът на Bosch PowerPack батериите зависи от начина и продължителността на употреба. Времето им за зареждане зависи от техния капацитет и от вида на зарядното – стандартно или компактно.


Ето и някои фактори, който скъсяват живота на батериите: усилената употреба; съхранение при температура над 30С; продължително съхранение напълно заредена, или напълно разредена; паркирането на велосипеда на пряка слънчева светлина. Факторите, които имат положителен ефект върху живота на батерията са: минимална употреба; съхранение при температура между 0 и 20С; съхранение със заряд между 30 и 60%.

PowerPack 300

Bosch PowerPack 300, когато е поставена на рамката, се намира близо до центъра на тежестта. Така не влияе негативно на управлението на велосипеда и подобрява стабилността му. При lowstep моделите, батерията се поставя на багажника, за да не затруднява качването на водачите. Независимо къде е поставена, тя може да се свали лесно и да се включи към най-близкия контакт. PowerPack 300, поставена на рамката, може да се използва със всички мотори на Bosch. Поставена върху багажника, е съвместима с моторите Active Line и Active Line Plus. С компактно зарядно до 100% се зарежда за 5 часа, до 50% - за 2.5 часа. Ако се зарежда със стандартно зарядно, времето за зареждане е двойно по-малко. До 50% за 1.25 часа, а до 100% за 2.5 часа.


PowerPack 400

Bosch PowerPack 400 са идеални за извънградски разходки, или за превозване на провизии с електрически велосипед. Също, като предходния модел, може да се зарежда на велосипеда или у дома. Дългият живот, ергономичния дизайн и лесното поставяне и премахване, са допълнителен плюс към цялостната надеждност на батерията. Тя е съвместима с всички модели мотори на Bosch, независимо дали е поставена на рамката, или на багажника. С компактно зарядно се зарежда напълно за 6.5 часа, а до 50% - за 3.25 часа. Със стандартното зарядно времето за зареждане е двойно по-кратко. До 100% за 3.5 часа, а до 50% за 1.75 часа.


PowerPack 500

Bosch PowerPack 500 e с размерите на по-малките си братя, с леко увеличено тегло, но и с възможност за по-голям преход. При отлични условия, пълен заряд и мотор Bosch Performance Line Cruise, дължината на прехода може да достигне до 90 км. Тази батерия е съвместима с всички мотори на Bosch. Може да бъде във варианти, поставена на рамката, или на багажника. Времето до пълно зареждане с компактно зарядно е 7.5 часа, а до 50% - 3.75 часа. Със стандартно зарядно времето за 100% заряд е 4.5 часа, а до 50% - 2.25 часа.


PowerTube 500

Bosch PowerTube 500 е нов модел батерия. Тя се вгражда елегантно в тръбите на рамката, независимо дали хоризонтално или вертикално. Минималистичният ѝ дизайн развива нови перспективи за производителите на рамки по отношение на идеите за интегрирането ѝ. При отключване от рамката, батерията излиза с 2 см над повърхността ѝ, и е много лесна за вземане. Разполага и със заключващ механизъм, който предотвратява падането на батерията по време на каране. Поставена в рамката, тя е защитена по-добре. С PowerTube 500, мястото на бутилката за вода е освободено и можем да си поставим такава, при желание. Времето за зареждане е равно, като на PowerPack 500.


DualBattery

DualBattery е перфектното решение за туристическите и планинските колоездачи, както и на водачите на товарни велосипеди. Комбинацията от две батерии Bosch, предоставят заряд до 1000 Wh. Могат да се комбинират почти всички видове батерии на производителя. Системата интелигентно превключва между батериите, и при зареждане, и при разреждане. Не е възможна комбинация от две батерии с най-малките представители – PowerPack 300. Времето за пълно зареждане с компактно зарядно е 15 часа, а до 50% - 7.5 часа. Стандартното зарядно пълни батериите до 100% за 9 часа, а на 50% за 4.5 часа.


технически детайли

Батерия

Монтаж

Волтаж

Капацитет

Заряд на енергия

Тегло

батерия на рамка

батерия на багажник

Размери

батерия на рамка

батерия на багажник

Въможност за двойна батерия

PowerPack 400

рамка/багажник

36 V

11 Ah

400 Wh

2.5 kg

2.6 kg

325х92х90 мм

372х122х80 мм

да

PowerPack 500

рамка/багажник

36 V

13.4 Ah

500 Wh

2.6 kg

2.7kg

325х92х90 мм

372х122х80 мм

да

PowerTube 500

вграден в рамката

36 V

13.4 Ah

500 Wh

2.8 kg

349х84х65 мм

да