Yamaha PW-CE - най-тихият двигател за електрически велосипеди, произвеждан до сега

двигател за електрическо колело Yamaha

Някак си изненадващо, Yamaha представиха нов двигател и нова батерия за електрическите велосипеди през 2021-ва година. PW серията се разраства с буквите CE. А най-сериозната претенция на японците е, че това ще бъде най-тихият двигател за велосипед, произвеждан някога досега.

Бърз поглед в списъка с факти прави нещата кристално ясни. Моторът тежи 2.9 кг и е с опция за спирачка тип контра. Това го прави с 600 грама по-лек от PW-SE серията. Той е с мощност 250 W и максимален въртящ момент 50 Nm, което го поставя в долната част на класацията по сила на двигателите. Затова нищо чудно, че е определен като най-тихият двигател за е-байкове. Засега от Yamaha не дават ясна картина на устройството на PW-CE, за да видим какво точно го прави толкова безшумен. Въпреки това обаче, отзивите на пазара вероятно ще бъдат положителни. Особено щом от Yamaha имат претенция за "по-спортен, по-лек и по-усъвършенстван дизайн". Това прави мотора по-лесен и безпроблемен за монтиране към повечето рамки.

Както и при другите мотори, така и този е управляван от софтуер, разработен от Yamaha. Така нареченият "Автоматичен" режим отчита нивата на усилие, което прилага водача и смяната на предавките. Така при каране в градски условия и чести спирания на светофари ще можете да сте сигурни, че при зелена светлина точната помощ, която ви е нужна, за да тръгнете с добро темпо още в първите секунди, ще бъде налична на момента. Разполага и с режим за бутане, ако решите да походите заедно с ваш приятел, който е пеша.

Двигател за електрически велосипед Yamaha PW-CE
Двигател за електрически велосипед Yamaha PW-CE

Освен новия двигател, от Yamaha представиха и нова батерия. И тук е изненадата. Батерията е външна. Докато другите производители са се концентрирали върху производството на все по-големи и ефективни батерии за вграждане, японците залагат на нова външна батерия. External Crossover 500 има едно голямо предимство. Това е теглото. Тя тежи само 2.9 кг. Опитът ни досега е доказал, че тези 500 Wh са достатъчни за около 100 км преход. Пълното зареждане на батерията трае около 4 часа.


ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело
електрически велосипеди trek
електрически колела Diamant