Фолксваген „атакуват“ пазара на електрически велосипеди

Volkswagen Cargo e-Bike

На международния панаир за превозни средства в Хановер, който се проведе между 20-ти и 27-ми септември, от Фолксваген представиха пет модела превозни средства, излъчващи нулеви вредни емисии. Ние, като издание за електрически колелета, сме заинтересовани от е-карго модела, който немския производител извади на показ VW Cargo e-Bike. Все пак ще споменем и останалите еко-возила. Това са мини ванът Buzz Cargo, лекотоварният e-Caddy и задвижваният от водород Crafter HyMotions.

Volkswagen Cargo e-Bike
Volkswagen Cargo e-Bike

С представянето на Cargo e-Bike, от Фолксваген имат за цел той да се използва универсално – в центъра на града, в производствените цехове и плантации, дори в хотели и други бизнес здания. Според много специалисти VW Cargo e-Bike e „най-съвременният товарен електрически велосипед“. Триколката ще се продава официално още през следващата година. Оборудван е със средно поставен двигател с мощност 250 W на 48 V. Както всички останали електрически велосипеди, отговарящи на изискванията на Европейския Съюз, и този подпомага водача до 25 км/ч. Мощният двигател и издръжливата рама на карго колелото му дават максимална товароносимост от 210 кг, като тук се смята и теглото на водача. VW Cargo e-Bike, самo по себе си тежи 40 кг. Триколката е с една гума отзад и две отпред, като между предните две се намира и товароподемната платформа. Върху нея спокойно може да се постави багаж с обем около 0.5 кубически метра. Инженерите са използвали иновативна кинематична технология при предните гуми на велосипеда. Благодарение на нея, товарът няма вероятност да падне при преминаване по неравности, а ще седи стабилно и стегнато.

VW Cargo e-Bike спокойно може да се управлява от всеки, без да се изисква специален документ, или застраховка. Дълъг е 2060 мм, широк е 890 мм, а кормилото се намира на 1100 мм височина от земята. За подобряването на комфорта при превозване на товари са използвани гуми с голям балон. Предните са с големина от 20 цола, а задната – 24". Фабрично колелото е „обуто“ с гуми Continental.


ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело
електричеко колело Giant
електрически колела