Електрическо колело, електрически велосипед, ел. велосипеди, ел. колела, Vello Bike, транспортно средство, самозареждащо, леко

Електрическите велосипеди на Fisher  за 2017

От Landau - производител на велосипеди Fischer вече разкри завесата и представи под мотото "електрически велосипеди за всички" 18 различни модела за предстоящия сезон. За всеки колоездач се предлага по нещо - от ретро колела за под 1000 евро до високия клас Mountainbike с полуинтегрирана батерия. Двигателите, батериите и оптимизиране на багажната система стоят в центъра при по-нататъшно развитие на продуктовото портфолио. “При двигателите беше важно да се постигне по-добър въртящ момент от началото (при ниските обороти)“ – обясни Patrik Stoffel, ръководител мениджимънт. При моделите ProLine и ProLine EVO навлизат двигатели с 48 V с мощност 250 W и въртящ момент от 80 N.m, с което са особено горди. За по-голямата мощност на двигателите се използва притискателен сензор, който функционира като „газ-педал“ – „колкото по-силно се натиска педала, толкова по-силно те подкрепя двигателят“, каза Patrik Stoffel.

ПОВЕЧЕ КАПАЦИТЕТ ЗА БАТЕРИИТЕ

Fischer повишава капацитета на батериите от 318 Wh до 672 Wh. За да се справят с проблема на "трептене на рамката", техниците са работили главно върху багажната система. Така в новите велосипедни модели на градските велосипеди багажникът е интегриран в рамката. Това елиминира трептенето, същевременно прекачването на кабелите е много по-чисто.

ЗА НАЧИНАЕЩИТЕ С ЕЛЕКТРИЧЕСКИТЕ ВЕЛОСИПЕДИ

За начинаещите, във Fischer Vitalrad ECU има главина с вътрешни скорости от Shimano, която дава възможност за превключване под частично натоварване. Това е допълнителен комфорт, който особено се цени от велосипедисти със здравословни проблеми.

Всички модели електрически велосипеди на Fischer за 2017 имат лесен за употреба френски вентил. Необходимостта да се търси подходящ адаптер или въздушна помпа е в миналото.