електрическо колело, електрически велосипед, съвети електрически велосипед

 

ЕЛЕКТРИЧЕСКИ ВЕЛОСИПЕДИ – 7 ПРОФЕСИОНАЛНИ СЪВЕТА

 

Ако се чудите дали да купите първия си електрически велосипед, предлагаме Ви някои важни съвета и препоръки от професионалистите преди да направите избора си.

 

На пазара има различни видове електрически колелета, кое от кое по-добри, всички с невероятни екстри и допълнителни приспособления, за да Ви накарат да се чувствате възможно най-комфортно. Но кой вид велосипед наистина трябва да изберете?

 

Въртенето на педали е класическият начин да изпитате удоволствие от колоезденето. Предимствата са много – от опазване на околната среда и намаляване на замърсяването до невероятните ползи за личното Ви здраве и постигане на желаната издръжливост. Но ако въртите педалите по хълма например, веднага ще откриете разликата между обикновеното и електрическото колело.

 

Ето и няколко полезни съвета, които не претендират да бъдат изчерпателни, но могат да Ви помогнат при избора на електрически велосипед:

 

1. Защо да изберете електрически велосипед?

Едно от най-важните предимства на електрическия велосипед е, че значително може да подобри качеството Ви на живот. Дали ще го карате, за да стигнете до работа или до съседния квартал, дали ще се разтоварвате през почивните дни с него или ще го използвате за по-далечни разстояния (защо не и околосветско пътешествие), електрическото колело Ви осигурява незаменими удоволствие и подкрепа.

 

Освен това, електрическите велосипеди са особено полезни при хълмисти терени, когато има силни ветрове или при високи летни температури. Те също са идеални за хора, страдащи от астма, ставни болки или възрастни хора, обичащи да карат често велосипеди.

 

Електрическите велосипеди могат да бъдат изключително полезни, ако някой се опитва да убеди свой по-малко ентусиазиран партньор да се присъедини към колоездачно пътешествие.

 

2. Кой вид електрически велосипед е най-подходящ за мен?

Ако наистина сте решили да си вземете качествен електрически велосипед, инвестирайте в оригинален такъв, който никога преди това не е бил преправян или DIY (самоделен) модел.

 

3. Какъв е типичният ценови диапазон?

Цената зависи много от това какво бихте искали да имате, разбира се, но като цяло тя се определя от вида електрически мотор, издръжливостта на батерията, качеството на рамката и т.н. Най-евтините електрически велосипеди варират между 1000 – 1500 евро и в зависимост от качеството цената достига петцифрена сума. Висококачествените велосипеди имат екстри като интуитивен контрол, интегрирани динамо светлини и интелигентни приложения за телефон.

 

4. Колко далече можеш да стигнеш преди да се наложи да презаредиш?

Обикновено при велосипеди с батерия 36 V, 500 Wh може да издържи до 240 км. Практиката показва реални 80-120 км при хълмисти терени и бърз стил на каране. Нискобюджетните модели често имат реален обсег не повече от 30 км.

 

5. Ще се придвижите ли по-бързо?

Да. И при равнинни и хълмисти условия ще изминавате много повече километри отколкото с обикновено колело. Обикновено помощта на мотора може да се регулира чрез различните му режими на работа (ECO, TOUR, SPORT, TURBO).

 

6. Мога ли да си го поправя сам?

Качествените батерии и мотори на практика не се нуждаят от поддръжка. Общата поддръжка на електрическия велосипед е подобна както на стандартните велосипеди.

 

7. Какво ще препоръчат специалистите?

 

Не съществува универсален велосипед за всички – най-добрият е този, който пасва персонално на велосипедиста и неговите потребности.

Ако искате да получите лични съвети и препоръки в зависимост от нуждите си,

 

- какви разстояния искате да преодолеете

 

- къде и колко искате да карате

 

- кои технически компоненти са Ви нужни или повишават мотивацията Ви да карате

 

- има ли здравословни причини да изберете особен вид ергономия или определен вид велосипед и т.н.,

 

можете да се свържете с нас като натиснете ТУК.

В секцията Въпроси и Отговори може да откриете още полезна информация за електрческото колело.