Електрическо колело, електрически велосипед, предимства

 

8 ПРЕДИМСТВА НА ЕЛЕКТРИЧЕСКИЯ ВЕЛОСИПЕД

 

Електрическият велосипед притежава редица предимства пред обикновения и пред други моторни превозни средства. Ето и най-важните от тях:

1. Преодоляване на дълги разстояния

С електрическия велосипед можете да преодолеете по-дълги разстояния с по-малко усилия за по-кратък период от време. Ако предвиждате каране на по-дълги разстояния моторът на електрическия велосипед ви дава свободата да се придвижвате от 100 км до около 250 км на равнинен терен, разчитайки на напълно заредена батерия.

 

2. Изкачване на хълмисти терени

Това е едно от най-важните предимства на електрическия велосипед. При каране по хълмисти терени, вие успешно можете да преодолеете наклон на склон от порядъка на 25 % и дори повече, при положение, че въртите педалите все едно карате по равно. Освен, че успешно преодолявате хълмове и баири, с електрическия велосипед вие автоматично елиминирате вероятността да се почувствате „смачкани и изтощени“ при вида на поредния наклон. Електрическият велосипед увеличава средната ви скорост на каране.

Електрически велосипед, електрическо колело, предимства

3. Евтин транспорт

Карането на електрически велосипед е един от най-евтините начини за придвижване. Пълното зареждане на батерията струва само няколко стотинки, с които може да изминете до 220 км. Поддръжката му е незначителна в сравнение с другите моторни превозни срества. В допълнение към това, при всяко пътуване с велосипеда вие спестявате пари за гориво, не търсите място за паркиране или още повече не давате допълнителни пари за „Синя зона“.

 

4. Екологично транспортно средство

Ако Ви се налага редовно да се придвижвате до работното място с някакво превозно средство, то можете да изберете електрическия велосипед с чиста съвест, че няма да замърсите околната среда с въглероден диоксид. Обикновените велосипеди също попадат в тази категория на екологично транспортно средство, но по-надолу ще видите предимствата на електрическите велосипеди за работещите хора в градовете.

Очевидно електрическите велосипеди консумират енергия, докато обикновените – не. Можете да сте напълно спокойни, тъй като батериите, които са източникът на енергия за електрическите велосипеди, могат да се рециклират. Така на практика вие ставате част от глобалната революция за „зелена енергия“.

Вероятно никое друго транспортно средство на търговския пазар не може да се сравни по ниска консумация на електроенергия с този вид велосипеди. Например електрическият велосипед харчи около 100 пъти по-малко енергия в сравнение с един автомобил. За да онагледите примера, си представете една 100W крушка, светеща непрекъснато в продължение на 12 часа. Това е количеството енергия, напълно достатъчно за електрическият велосипед да премине разстояние между 100 до 200 км със заредена батерия.

Така електрическият велосипед се оказва 100 % екологично чист продукт, който не замърсява въздушната среда и е същевременно най-безшумното превозно средство.

5. Без изпотяване

Отиването до работното място, където нямате възможност да си вземете душ и да се преоблечете след карането.

С електрическия велосипед вие преодолявате това изпитание с лекота. В топлите дни можете да използвате изцяло помощта на електрическата батерия, докато в по-студените можете да изключите мотора и спокойно да се насладите на карането.

електрическо колело, електрически велосипед, предимства

6. Поддържане във форма

Ако си мислите, че единствено обикновеното колело може да ви държи в добра физическа форма, много грешите. Доказано е, че доброто физическо здраве зависи от това колко често посягате да карате вашия велосипед. Има проучвания, които потвърждават, че електрическите велосипеди се употребяват два пъти по-често отколкото обикновените. Например всеки трети собственик го използва поне веднъж дневно, а 80 % - поне веднъж седмично.

Собствениците на електрически велосипеди са склонни да ги ползват максимално поради различни причини – удоволствие от карането по стръмни местности, по време на силен насрещен вятър или дори при пренасянето на тежки товари.

Въпреки че основното натоварване за задвижване на велосипеда се пада върху мотора, по-честото каране като цяло означава и повече движение за велосипедиста.


7. Бързо придвижване

Електрическият велосипед може да ви спести чакането по километрични опашки в задръстването. Той поддържа една по-висока средна скорост от обикновения. С него можете да изминете определени разстояния в градски условия много по-бързо от автомобилите и мотоциклетите благодарение на изградените велоалеи. Електрическият велосипед е най-подходящото средство за бързо придвижване в градски условия.

 

8. Комфорт и удобство

Електрическият велосипед е едно от най-атрактивните екологични транспортни средства, чийто технологии са достигнали много високо ниво, което осигурява надеждното им ползване. Интелигентната мобилна система на по-добрите велосипеди е изключително надеждна и би задоволила и най-изтънчения вкус. Това само би спомогнало да се чувствате възможно най-комфортно, въртейки педалите. Наслаждавайте се и забавлявайте се на две колела докато електрическата батерия ви помага.