Ползи за служителите при карането на електрически велосипеди

Поддържане във форма

Доказано е, че доброто физическо здраве зависи от това колко често посягате да карате вашия велосипед.  Има проучвания, които потвърждават, че електрическите велосипеди се употребяват два пъти по-често отколкото обикновените. Например всеки трети собственик го използва поне веднъж дневно, а 80 % - поне веднъж седмично. 

Въпреки модерната технология колоездачите трябва да въртят педалите, а двигателят само съдейства за подпомагането, когато колоездачът има нужда. Независимо от попътния вятър от двигателя, карането на електрическо колело представлява активна дейност. Дори и професионални спортисти ползват електрическите колела при фази на регенерация.


По-малко болнични за работниците

При направен опит с 20 души с наднормено тегло, които са карали електрически велосипед три пъти седмично за по 40 минути, същите са подобрили нивата на кръвната си захар и са свалили няколко килограма в рамките на един месец. Много хора не са в достатъчно добра форма, за да направят достатъчно продължително каране с обикновено колело и да усетят резултата от движението. Използвайки електрически велосипед, те имат нужната помощ, за да карат достатъчно дълго, че да имат полза от колоезденето. Казано накратко – с тях по-бързо и лесно се влиза във форма.


прави ума ни по-остър

Правенето на периодични вело-разходки е лесен начин да направим живота си по-активен. Те, освен че ни поддържат във форма, според много проучвания подобряват и мозъчната дейност. Правят връзката между мозъчните клетки по-бърза, и поради това мисълта и реакциите ни стават по-бързи и адекватни. Това само може да ни бъде от полза на работното място, защото ставаме по-продуктивни и успяваме да свършим всичко в рамките на работния ни ден, за да се приберем от работа на време, и така балансът между работа и свободно време да бъде в здравословни граници.


помага НИ да се изключим

Независимо, дали сме у дома, или на работа, технологиите заемат голяма част от ежедневието ни, в повечето случаи за добро. В същото време проучвания казват, че застояването пред телефона, или компютъра не е добре за здравето ни – физическото и психичното. Затова правилния баланс и периодичните ни „изключвания“ са от изключителна важност. Колоезденето до работа, не само подобрява физическата ни форма, то ни помага да оставим настрана телефона си и да се фокусираме в света около нас и да получим всичко, което ни е липсвало в дневната рутина. Колкото повече сме навън, толкова е по-добре за нас.


помага да преборим стреса и тревогите

Тъй като е вид физическо упражнение, колоезденето помага на организма ни да контролира хормоните, отговорни за стреса, което пък ни позволява да си владеем емоциите. Така по-лесно се справяме с трудностите и проблемите на работа. Според нашето проучване, почти половината от тези, които ходят с колело на работа признават, че се чувстват по-добре, а двама от пет човека споделят, че стресът на работа е намалял заради колоезденето. Само помислете какви биха били ползите, ако всеки служител кара колело по 45 минути на ден.


прави НИ по-щастливи

 Колоезденето кара организма ни да отделя повече хормони на щастието. Когато колоездим, ние се чувстваме по-добре – това е неоспорим факт. Когато произвеждаме повече серотонин, допамин и ендорфини, стресът и тревогите намаляват. Във времена на нестабилен политически и икономически климат е много важно да намираме начини да бъдем щастливи. Ако работодателят има щастливи работници, продуктивността на фирмата му се повишава, а в същото време се намалява текучеството на кадри.


А ВИЕ ГОТОВИ ЛИ СТЕ ДА НАПРАВИТЕ ВАШИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ПО-ЩАСТЛИВИ И ПО-ПРОДУКТИВНИ? СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС ЗА ДА ИЗГОТВИМ ИНДИВИДУАЛНА ОФЕРТА СПРЯМО НУЖДИТЕ ВИ.


Note: Please fill out the fields marked with an asterisk.