Tern HSD S+ с AUTOMATiQ - новата автоматична трансмисия за електрически велосипеди

Enviolo AUTOMATiQ
Enviolo AUTOMATiQ

Безпроблемно каране в градския трафик и справяне със спри-тръгни ситуации по кръстовищата. Това е мечтата на много от хората, които управляват товарен електрически велосипед. Е, новата автоматична скоростна система, която е поставена на Tern HSD S+ е създадена, за да сбъдне желанието на всички карго колоездачи.

Новият компактен товарен модел беше представен на изложението Eurobike и стана първия, който се сдобива с новата безстепенна автоматична трансмисия на фирмата Enviolo. AUTOMATiQ е наименованието, което американската компания за велосипедни компоненти е избрала за произведението си. Към останалите важни акценти при Tern HSD S+ можем да добавим двигателят от Bosch и ремъкът, който замества веригата. За разлика от нея, той няма нужда от сервизиране, а просто трябва да се смени след около 50 000 км. Само седем велосипедни производители ще могат да използват трансмисията Enviolo AUTOMATiQ за в бъдеще и Tern са един от тях.

Компактната товарна електричка, всъщност е доста силна, което е предпоставка за лесно управление. „Бързо адаптиране към всеки стил на колоездене, високо ниво на комфорт и изненадващо голям транспортен капацитет“ са нещата, които от Tern обещават. HSD е по-къс от нормален велосипед. Благодарение на Enviolo AUTOMATiQ, топ версията HSD S+ е още по-лесна за каране. „Всички знаем колко е неприятно да караме кола с ръчни скорости в натоварен градски трафик, където се налага постоянно да спираме и потегляме“, казва Джошуа Хон, ръководител на екипът на Tern. „Същото е и при колелетата, особено когато те са натоварени с много багаж. Но, когато имате AUTOMATiQ, това вече не е проблем, защото системата се грижи за смяната на предавките и карането в града ще бъде много по-приятно."

Tern HSD S+ е с максимална товароносимост от 170 кг. Предавките се превключват плавно при ускорение от спряло положение. Ако се наложи спиране на светофар, системата автоматично „смъква“ на най-лека предавка. По време на карането, тя се напасва внимателно към начина на каране, а смяната на предавките е напълно безшумна. Предпочитаният каданс се избира на дисплея Bosch Intuvia. За всичко останало по предавките се грижи AUTOMATiQ. Системата е с прецизен контрол на каданса и работи добре дори при по-голямо усилие. Обслужването ѝ се извършва чрез енергоспестяващата технология Bluetooth Low Energy. Могат да се правят и ъпдейти. В приложението за мобилни телефони Enviolo могат да се запаметят настройките за всички, които използват Tern HSD S+. Велосипеда е подходящ за хора с ръст от 150 см до 195 см, а настройката се прави за секунди.

Желанието ни е да разработим система, която е лесна за настройка, поддръжка и най-вече, лесна за използване,“ казва Ричард Хилгард, старши маркетинг мениджър на Enviolo. „С новата технология AUTOMATiQ, можем да правим ъпдейти от разстояние и дистанционна поддръжка, без големи усилия от страна на потребителите. Мобилното приложение прави възможни и индивидуални настройки, за да може това технологично чудо да работи перфектно с всеки водач.

Tern HSD S+ ще се появи на пазара през първата четвърт на 2020-та година и ще бъде на цена от 5199 €.


ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело
електрически велосипеди Giant
електрически колела