Steps E7000 e новия мотор за електрически велосипеди на Shimano

Shimano Steps E7000
Shimano Steps E7000

Заедно с редица други производители, които започнаха да представят своите продукти за следващата година, Shimano представиха новия си мотор за електрически велосипеди Steps E7000.

 

След като със серията мотори Shimano Steps E8000 японците вдигнаха високо летвата при планинските модели електрически велосипеди, с новите мотори за 2019-та година – Steps E7000, компанията обръща внимание и на водачите, които карат по трасета с по-ниско ниво на трудност. Системата E7000 има два модула за управление. С левия се избират режимите на работа: Off, Eco, Trail, Boost и Power Walk (помощ при бутане). Степените Trial и Boost имат допълнителни три степени за фина настройка. Ако е-байкът ви разполага с електронните компоненти Di2, то десния модул за управление ще оперира с тях. За механичните трансмисии си има и механично лостче, монтирано вдясно на кормилото.

Част от новата система е и обновения контролер SW-E7000. Двата огледално разположени бутона са още по-удобни за използване. Много е приятна ненатрапчивата визия на контролера, който се вмества много елегантно и при по-малки свободни пространства на кормилото.

 

Макар да е насочен към по-различна група от потребители, новия мотор носи в себе си доста от функционалностите на флагмана Е8000. Една от тях е режимът Trail, при който прогресивно се настройва сам към водача, спрямо усилието, което той полага при натискане на педалите. А трите фини настройки – “Explorer”, “Dynamic” и “Custom” прецизират поведението на мотора, според личните предпочитания на колоездача.

Новата система Shimano Steps E7000 идва и с нов дисплей към нея (вдясно на снимката). Той е голям едва 4 см и може да бъде заменен друг, или с GPS устройство, или със смартфон. Но „външната“ техника трябва да е съвместима със системата на Shimano. За да се свържат устройствата е нужен безжичния модул EW-EN100 (вляво на снимката), и да се последват няколко кратки стъпки.

Производителите на електрически колелета ще започнат да вграждат системата Shimano Steps E7000 в своите модели от месец септември 2018-та година. Приложението за смартфони ще бъде налично за сваляне съвсем скоро.  


ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело
електричеко колело Giant
електрически колела