Shimano с нова линия мотори за градски и трекинг електрически велосипеди

Shimano Steps E6100

Японския производител Shimano ще нагорещи пазара, пускайки нова серия електрически двигатели за градски и трекинг велосипеди. Системата Steps E6100 е изградена директно въху основата на компактния мотор Е8000, който засега е единствен по рода си. Е6100 е наследник на системата DU-E6000. След официалното съобщение на производителя стана ясно, че всички желаещи, ще могат да си ги закупят от есента на тази година. Новите мотори са с цели 210 грама по-леки – тежат едва 2.8 кг. Имат две версии – за градски и за трекинг модели. Една от разликите между тях е дължината на курбелите. Версията с курбели с дължина 170 мм предоставя по-голямо разстояние до земята, а клиентите могат да избират между плочи с 38 или 44 зъба – съвместими с верига, или ремък. Трансмисията също е в два варианта – със скорости, вградени в главината, или с дерайльор, като при дерайльорната трансмисия, може да се избере механична или електронна версия (Di2). Режимите на спомагане са три – Eco, Normal и High. Те се избират софтуерно, или чрез Shimano E-tube. Може да се избере комфортен, неутрален и спортен стил на управление.

 

Важната информация, която компютъра предоставя, ще се визуализира на дисплея с Bluetooth интерфейс SC-E6100. Данните ще могат да се доставят и директно до смартфона ви, посредством приложението E-TUBE. Там ще се виждат важни настройки на системата, ще се получават и съобщения, при нужда от ъпдейт на фърмуера. Безжичният трансмитер EW-EN100 позволява на електрическия велосипед, който използва мотор Shimano Steps E6100, да се свързва с трети устройства – компютър, който не е произведен от Shimano, или със смартфона на водача, който да бъде използван за дисплей. Ако не държите да получавате всичката тази информация на голям дисплей, сензорът EW-EN100 има вградени мини индикации в корпуса си, където се показва само най-важното – нивото на заряд на батерията и режима на работа.

 

Заедно с представянето на Shimano Steps E6100 – електромоторът за градски и трекинг велосипеди, японския производител извади още един коз от ръкава си. До сега, трансмисиите с вградени скорости в задната главина, които се използваха при електрическите велосипеди, се поставяха при модели с мотори с до 50 Nm максимален въртящ момент. Независимо дали са 7, 8, или 11 скоростни, и независимо дали са с верига, или ремък. С излизането на Steps E6100, който ще разполага с 60 Nm, Shimano пускат на пазара и задната главина Nexus Inter-5E Gear, създадена специално за електрически велосипеди с по-висок максимален въртящ момент. Тя, разбира се, разполага с две версии – с механично превключване на предавките, и Di2 електронен вариант. Съвместима е с V-brake и дискови спирачки. Има и вариант с главинна спирачка – тип „контра“.


ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело
електричеко колело Giant
електрически колела