Schwalbe през 2019-та година - куп новости и специализирани гуми за електрически велосипеди

KTM Macina Mila 2019 Schwalbe Energizer Plus

След ревютата за следващата година на някои от най-успешните марки електрически колелета, както и на компонентите за тях, не може да не обърнем внимание и на друг важен елемент от колоезденето. Това е връзката между колоездача, колелото и терена, по който се движи. Немският производител на велосипедни гуми Schwalbe показа някои новости, за следващия сезон. Това са три нови модела, напълно нова продуктова линия, наречена Schwalbe E-Bike Tires и собствен уебсайт www.e-biketires.com. Очевидно и техният акцент за следващия сезон ще бъде електрическото колоездене. Нека сега да погледнем към някои от по-интересните модели.

Schwalbe Energizer Plus
Schwalbe Energizer Plus

Schwalbe Energizer Plus е един от традиционните и много често използвани модели при градски и трекинг колелета. Характерна е с доброто си сцепление, което предлага, както и с ниското съпротивление при търкаляне. Специалистите на компанията предприемат радикална промяна на смесите за модела и създават Addix E - първата в света гумена смес, предвидена специално за електрически велосипеди. Моделът е предназначен за градски и туристически колелета и ще спомогне за по-бързото развиване на техния потенциал. „Новият Energizer Plus e ултрамодерна и динамична туристическа гума с мека средна част и здрава страничен грайфер. Търкаля се лесно по асфалта, но е сигурна и при внезапно навлизане в прашен и чакълиран терен,“ обяснява продуктовият мениджър на Schwalbe и отговарящ за touring сегмента Rene Marks. Гумената смес Addix E при гумите Energizer Plus е базирана върху Addix Speed Grip моделите за планинско колоездене. От там идва и високата ѝ издръжливост и ниското съпротивление при търкаляне. Моделът е подходящ за използване и при S-pedelec колелета, чиято максимална скорост с подпомагане от двигателя достига до 45 км/ч. Цената е 28.90 € и вече може да се намери в магазинната мрежа, както и онлайн.

Schwalbe Eddy Current
Schwalbe Eddy Current

Schwalbe Eddy Current e първата гума, предназначена специално за електрически планински велосипеди. Името ѝ идва от английското наименование за терминът „Токове на Фуко“ или „Вихрови токове“. Гумата е подходяща за All Mountain и Enduro байкове, които се карат по груби терени надолу, а вече и енергично нагоре. „22-25-килограмово колело и двигател със 75 Nm генерират въртящ момент и натоварване почти като на кросов мотоциклет. Тези сили ни провокираха да внедрим технологии от мото-крос гумите, като стабилни тунели, повече материал за грайфера и по-голяма широчина като цяло. Към това добавяме и различните размери за предна и задна гума, с цел подобряване на стабилността и на цялостното поведение на велосипеда.“ Думи на Carl Kamper, младши продуктовия мениджър на Schwalbe, отговарящ за производството на планински модели гуми. На този етап може да се каже, че Schwalbe Eddy Current притежава и най-издръжливият каркасен пояс сред гумите за планински велосипеди. Защитата на контактната повърхност се състои от пет слоя нишки, а стените на гумата са от четири. Една доста добра защита срещу скъсване. Този модел също вече е наличен за продажба на цени от 62.90 €.

Schwalbe Airless System
Schwalbe Airless System

Гуми без обслужване? Безвъздушната система на Schwalbe вече ги прави възможни. Иновацията представлява изключително гъвкава, термопластична полиуретанова вътрешност, която се поставя във външната гумата. Карането с нея е гладко и комфортно. Веднъж поставена вътре, издържа до 10 000 км. Време в което казвате „сбогом“ на помпата, лепенките, или пък течността за безкамерни гуми. Устойчивостта на полиуретановата вътрешност отговаря на гума напомпана на 3.5 атмосфери. Безвъздушната система, предвидена за електрически модели е допълнително подсилена, заради по-високото им тегло.

Schwalbe E-One
Schwalbe E-One

Най-накрая, но не по важност, ще ви кажем и за Schwalbe E-One – гума създадена специално за състезателни електрически шосейни велосипеди. Основната идея тук е, че при разработката на смесите, не е взето под внимание толкова теглото на електромотора и неговото влияние върху налягането на гумите. При E-One e заложено на доброто търкаляне на гумата, и в същото време голямата устойчивост против спукване. Специалната смес Addix Race oтговаря на тези изисквания и е използвана за гумите Schwalbe E-One. Цената на този модел е 52.90 €.


ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело
електричеко колело Giant
електрически колела