Riese & Muller залагат на сигурността при електрическите си велосипеди за 2019-та година

2019 Riese & Muller Delite GTS
2019 Riese & Muller Delite GTS

Фаровете с къси и дълги светлини, както и стоп светлините са задължителна и неизменна част от оборудването на моторните превозни средства навсякъде по света. Това обаче не е така при обикновените електрически велосипеди. Тук отваряме скоба, за да вмъкнем, че според европейското и американското законодателства, е-байковете в категорията „s-pedelec”, които с подпомагане на мотора развиват до 45 км/ч, трябва да са оборудвани с регистрационна табела и преден фар с къси и дълги светлини. От немската компания Riese & Muller са решили да запълнят тази празнина при нормалните електрически колелета със своите модели за 2019-та. Те излизат още през този месец, а вие ги очаквайте съвсем скоро и в нашия онлайн магазин. Решението е взето с една единствена цел – по-голяма сигурност на пътя. Внедряването на двойните предни светлини Riese & Muller обясняват, не само заради тъмното време и лошите атмосферни условия. Чрез тях електро колоездачите могат да предизвикат вниманието на другите участници в движението. Така, както понякога правим с фаровете на колата. „Дългите светлини“ се активират директно от кормилото на колелото. Немската компания, производител на високо-качествени електрически велосипеди, имат амбицията да станат първите, които да внедрят стоп светлината и фаровете с два лъча серийно в своите модели. Тези, плюс още някои нови технологии, под името „пакет за сигурност“, ще бъдат предлагани за градските модели Homage и Delite. Абсолютно всички останали нови модели ще бъдат обзаведени с „бягаща“ дневна светлина отпред.

Освен серийното поставяне на тези светлини при градските модели, те ще могат да се поръчат по желание и при други колелета. Други екстри по поръчка са антиблокиращата (ABS) система и вграден RX чип за качествена защита против кражба.

Riese&Muller 2019
Riese & Muller 2019

Високото ниво на сигурност и комфортът са важни критерии при избирането на електрически велосипед. С нашите технологии, ние помагаме на водачите да се чувстват добре при всякакви атмосферни условия. С предлагането на тези нововъведения, отдавна налични при моторните превозни средства, ние вдигаме сериозно летвата по отношение на сигурността. Водачите ще се чувстват значително по-защитени на пътя. В комбинация с опционалната ABS система на Bosch, нашите велосипеди стават едни от най-сигурните на пазара.“ Думи на Маркус Рийзе – един от основателите на компанията Riese & Muller и неин директор.


ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело
електричеко колело Giant
електрически колела