Norco Sight VLT – елегантен северен електрически велосипед

Norco Sight VLT
Norco Sight VLT 1

Инженерите на канадския велосипеден производител Norco винаги са били отдадени и със свежи идеи в своята работа. Това показват и последните новини от провинцията Британска Колумбия, които ни съобщават за първото планинско електрическо колело, именно с марка Norco. Навлизането на компанията в този сегмент е повече от впечатляващо.

По-запознатите с моделите на Norco ще се досетят, че Sight VLT е електрическата версия на техния успешен модел Sight. Точно добрите отзиви от клиентите подтиква компанията да направи негово електрическо копие. „Електричката“ може да се поръча с две версии на мотора, като и двата варианта са на Shimano Steps – E-7000, или Е-8000

Рамката на Norco Sight VLT е изработена от карбон, като долната тръба е и „убежище“ на напълно интегрираната батерия. Тя не може да се отстранява от велосипеда за да бъде заредена извън него. Налична е в няколко разновидности, според капацитета ѝ. Смелчагите, които възнамеряват да карат на по-дълги разстояния, трябва да имат предвид този факт и да си поръчат по-голямата батерия, защото замяната с резервна, която да се носи в раница, не е възможна.

Трите разновидности на Norco Sight VLT, които лаконично са обозначени с цифрите 1, 2 и 3, се различават по използваните компоненти по окачването, трансмисията, мотора и батерията, с които се предлагат стандартно. И при трите от тях, ходът е 160 мм отпред и 150 мм отзад. При Sight VLT 1 вилката е Fox Float Performance 36,а задния шок е Fox Float Performance DPX2. Sight VLT 2 идва с вилка RockShox Pice RC и шок RockShox Deluxe RT DebonAir. Sight VLT 3 е оборудван с вилка RockShox Yari RC и шок RockShox Deluxe RT DebonAir. И при трите версии трансмисията и спирачките са Sram, a използваните гуми – Maxxis DHF и DHR II с размер 27.5 х 2.6“.

Визията на велосипеда е много изчистена, електродвигателя е добре вграден в рамката и на пръв поглед дори може да не забележите, че моделът е електрически. Norco Sight VLT ще бъде в дилърската мрежа от средата на месец декември на следните цени:

Sight VLT 3: 4999 € - с двигател Shimano Steps E-7000 и батерия 500 Wh

Sight VLT 2: 5999 € - с двигател Shimano Steps E-8000 и батерия 630 Wh

Sight VLT 1: 7499 € - с двигател Shimano Steps E-8000 и батерия 630 Wh

 

Norco предлагат и кратко, вдъхновяващо видео – реклама на своя чисто нов електрически велосипед.


ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело
електричеко колело Giant
електрически колела