KTM през 2019-та година – нови модели електрически велосипеди и нововъведения

KTM MAcina Kapoho
KTM Macina Kapoho 2019

Едва ли е останал човек, който да не е чувал за компанията KTM. От 1964-та година насам те развиват много правилно своето производство на колелета. Австрийската компания не e сред пионерите в производството на електрически велосипеди, но това не им пречи вече да заемат сериозна част от пазара в този сегмент. Дори се борят с най-изявените сред другите производители за разнообразни титли и постижения в класациите за електрически колелета. Всяка година KTM показват интересни нови модели във всички направления на вело производството и затова индустрията няма търпение да види бюлетина за следващата година на австрийците. Както много други компании, KTM също представиха своите модели за следващата година на изложението Евро Байк 2018. Иван от екипът на Ekolelo.bg беше при КТМ на изложението. Вижте повече във видеото.

Ключовата дума в каталога на KTM за следващата година е „интеграция“. Интеграция на мотор, на батерия и на всичко, което „пречи“ на изчистената визия на велосипеда. Целта на производителя е постигната. Новите рамки са красиви, с плавни линии и без „излишни“ компоненти по тях. Освен батерията Bosch, вече и моторът, също Bosch, е напълно прибран в рамката. И това не е с единствена цел – по-добрата визия. По този начин, скъпите компоненти са защитени от външни влияния.

 

През 2019-та година от KTM се целят и в сегментите между електрическото колоездене и мотокроса. За създаването на новия KTM Macina Kapoho 2019 са използвани хватки от производството на кросови мотори. С тези модели, производителя желае да стане хегемон при изкачванията и спусканията. Отново се използва DiMMiX технологията, при която велосипеда разполага с различни по размер предно и задно колела – стабилна 29-цолова предна гума с голяма ширина, и издръжлива задна гума с добро сцепление с размер 27.5 инча. Цената на KTM Macina Kapoho ще е 5899 € за варианта с най-висок клас окомплектовка. Моторът на модела е Bosch Performance Line CX, а батерията – 500 W. Използван е най-новия дисплей KioX, както и други компоненти от висок клас. Определено това се очаква да бъде един от топ моделите на KTM за 2019-та година.

Bosch KioX
Bosch KioX Display

KTM Macina Chacana 2019 на пръв поглед изглежда почти като Macina Kapoho, но разполага с калници, предна и задна светлини и двойно окачване, с малко по-малък ход от този на флагмана на компанията. Идеален партньор за ежедневна употреба, на цена от 4099 €.

KTM Macina Chacana
KTM Macina Chacana 2019

В каталога на компанията за следващата година са включени и модели на по-достъпни цени. Такъв е KTM Macina Ride 2019 на цена от 1999 €. Той е нов за портфолиото на австрийската компания. Рамката отново е изчистена, а мотора е Bosch Active Line Plus. Батерията е вградена в долната тръба на рамката и е покрита с висококачествен пластмасов капак. Macina Ride e типичен планински модел, но може да покаже достойнства и на пътя.

KTM Macina Ride
KTM Macina Ride 2019

Особено добър модел е KTM Macina Scout 2019 на цена от 3099 €. Рамката е здрава и надеждна. Low step геометрията позволява на водача да се качи бързо на колелото и да избегне неудобна ситуация в натоварената градска среда. Macina Scout e low step градско колело, но масивните гуми го правят да изглежда по-скоро като планински електрически модел.

KTM Macina Scout
KTM Macina Scout 2019

Феновете на шосейните велосипеди най-после дочакаха и електрически модел за шосе на KTM. Macina Mezzo тежи едва 13.3 кг, защото рамката му е изцяло от карбонови нишки. Помощ на колоездача ще указва интересната и доста компактна система Fauza Drive System. Цената на този модел ще бъде 5399 €.

KTM Macina Mezzo
KTM Macina Mezzo 2019

Моделът KTM Macina Grant Belt е насочен за тези, които обичат ежедневно да се придвижват из града, или до близкото населено място с велосипед. Той е оборудван със задна главина Shimano Nexus с вградени скорости, ремъчно задвижване, алуминиеви калници, лед светлини, стилна степенка, както и иновативна алуминиева вилка с ход 40 мм. Двигателят Bosch само допълва чудесната окомплектовка на Macina Grant Belt. Цената му ще бъде от 3199 €.

KTM Macina Grant Belt
KTM Macina Grant Belt 2019

Любопитен е и моделът KTM Macina Mila 2019. Неговото мото е „навсякъде и обратно“, защото освен вградената батерия Bosch PowerTube 500, върху рамката си има закрепена и допълнителна Bosch PowerPack 500. С тази окомплектовка, това е идеалното електрическо колело за дълги пътешествия и ежедневна употреба. Цената му ще бъде 4399 €.

KTM Macina Mila
KTM Macina Mila 2019

ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело
електричеко колело Giant
електрически колела