Karl, Heinrich и Hannah – първите електрически велосипеди на компанията Schindelhauer

Karl Schindelhauer
Karl Schindelhauer 2019

И Schindelhauer се „електрифицираха“. Дори и да не сте чували марката, още с първия опит да прочетете името ѝ, се разбира че тя е немска. Само преди дни берлинската компания, произвеждаща велосипеди представи своите нови електрически модели с мелодичните имена Karl, Heinrich, Hannah и Adam.

Новата линия електрически колелета е с чисто асфалтова предназначеност. Оборудвани са с двигатели на Bosch oт серията Active Line Plus. Моделите са изчистени и доста олекотени, за да могат да се карат от мъже и жени, дори и без подпомагане от електромотора. С негова помощ колелетата развиват до 25 км/ч. В зависимост от багажа, който водачът носи със себе си, и според стила на каране, при режим Eco, могат да се изминат до 200 км с едно зареждане на батерията. Ако не се кара чак толкова икономично, преходите варират между 80 и 120 км, което отново си е чудесно число.

 

Започваме с Karl Schindelhauer от новата линия електрически велосипеди на немската компания. Според основателя ѝ, това е първото електрическо колело с една скорост (single speed). Предавката е една единствена, а вие, освен на себе си, разчитате и на мотора Bosch Active Line Plus, за да достигнете до желаната скорост и удобен каданс. Към модела допълнително може да бъде поръчан преден багажник с ремъци за багажа, който допълва дизайна идеално. Теглото на Karl е 19.7 кг, а цената ще бъде 3995 €.

Heinrich Schindelhauer
Heinrich Schindelhauer 2019

Heinrich Schindelhauer e издръжлив, масивен, напълно оборудван и универсален електрически модел. Той е създаден за различни типове колоездачи и за разходки извън града. Батерия е достатъчно голяма, а 8-скоростната система Shimano Alfine е вградена в задната главина на колелото. В окомплектовката е включен и багажник. Задния калник има поставки за дисаги, които могат да се монтират лесно към велосипеда. Теглото на Heinrich e 23.7 кг, а цената – 4395 €.

Hannah Schindelhauer
Hannah Schindelhauer 2019

Hannah Schindelhauer e дамският електрически модел на компанията. Той е предназначен да се кара и в града, и за преходи в околностите. Рамката е тип low step и e удобна за използване и от хора с по-нисък ръст. Не е проблем и да се управлява с повече багаж. Както и модела Heinrich, Hannah също е оборудвана със задна главина с 8 вътрешни скорости от серията Shimano Alfine, преден багажник и калници. Теглото е също идентично – 23.7 кг. Hannah ще е налична за продаване от май месец на следващата година, но също като предните два модела, вече може да бъде направена предварителна поръчка.

Adam Schindelhauer
Adam Schindelhauer 2019

От Schindelhauer открехнаха вратичката и с малко подробности към още един модел, който ще бъде наличен за предварителна поръчка от началото на следващата година, а излизането му на пазара ще се случи през лятото на 2019-та. Това е Adam, за чието задвижване ще се използва съвсем новия мотор-главина, произведен от немския гигант Mahle. Той изглежда доста фин, каквато е и вградената в рамката батерия, чак е трудно Adam да бъде разпознат като електрически велосипед. Въпреки това, преходите с едно зареждане варират между 50 и 100 км. Това ще бъде второто електрическо колело без скорости на Schindelhauer и първото с тегло под 14 кг. Това го прави идеален за каране в градска среда. Светлините му са интегрирани в кормилото и седалковото колче и се захранват от батерията. Спирачките на Adam са хидравлични дискови, а ремъкът – Gates Carbon Drive CDX. Прибраните в тръбите кабели и маркучи правят колелото изключително привлекателно на външен вид. Такава е и цената му. То ще се продава за 3795 €.


ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело
електричеко колело Giant
електрически колела