General Motors със собствена марка електрически велосипеди

General Motors Ariv Meld
Ariv Meld

Интересите към апетитния сегмент на електрическите колелета са повече от очевидни. Наедно с общата тенденция, компанията за моторни превозни средства General Motors разширява своето портфолио, стартирайки своя е-байк проект, наречен Ariv.

Още през 2018-та от американската компания ни заинтригуваха с прототипа на първия си модел. Той вече е на пазара в две версии, готови за предварителни заявки. Първите доставки за Германия са предвидени за второто тримесечие на 2019-та година. Интересен факт е, че електрическия велосипед на General Motors ще се доставя най-напред до Европа, а не в родните САЩ. Това решение най-вероятно е повлияно от засиления интерес към е-байковете от жителите на „стария континент“.

General Motors Ariv Merge
Ariv Merge

Да споменем и за моделите на новата марка Ariv. Ariv Meld е с базова цена от 2750 €. Рамката му е монолитна, а предавката - само една. По-скъпият брат се нарича Ariv Merge. Той е сгъваем и разполага с осем скорости, вградени в задната главина на Shimano. Освен тази разлика в рамките и предавките, всичко друго е еднакво и при двата модела. Поставения по средата електрически двигател, очаквано, е произведен от General Motors. Разполага с максимален въртящ момент от 75 Nm и четири режима на подпомагане, като при достигането на скорост от 25 км/ч двигателя се изключва. Има и опция за помощ при бутане, когато баирите са по-стръмни. Батерията е с капацитет 250 Wh. Мощността на мотора се придава към задното колело посредством ремък. И при двата модела теглото е под 20 кг. В стандартната окомплектовка са включени още LED светлини, хидравлични дискови спирачки и калници. Контролът върху системата на колелото се прилага чрез Bluetooth връзка между него и смартфона на колоездача. Устройството се монтира на специална стойка с четири-точково захващане, поставена на кормилото.

Целта на General Motors е с моделите Ariv Meld и Merge да задоволи засилващото се търсене на компактни градски електрически велосипеди.


ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело
електричеко колело Giant
електрически колела