Flyer Gotour6 e най-добър градски електрически велосипед, според Stiftung Warentest

flyer ebike
Flyer Gotour6 3.40

Като една от най-авторитетните организации за тестване качествата на много продукти, Stiftung Warentest изпробват от много години и електрически велосипеди. Независимата консуматорска организация погледна отблизо единадесет градски електрически велосипеда, които могат да се намерят в момента на пазара. Крайният победител се оказа Flyer Gotour6 във версията 3.40.

По време на бумът не електрическите велосипеди, който вече продължава повече от десетилетие, градските колела бяха първите, получили електрически двигатели за подпомагане. Основните причини за това са две. Повишеният интерес на хората към градските велосипеди и очакването на експертите този транспорт да измести лека полека автомобилния. И двете причини остават почти на 100% валидни и към днешни дни. Затова и градските електрически колела продължават да се радват на голям интерес и в днешни дни.

Именно затова, изборът на Stiftung Warentest да тестват тази година именно градските модели, е напълно разбираем. Особено след миналогодишните тестове на SUV колелата. За да се свие изборът между десетките, дори стотиците градски модели, компанията определиха няколко особености, които трябва тестваните велосипеди да притежават. А и да бъдат напълно равнопоставени. Това са:

· Рамка със силно извита долна тръба на рамката – за лесно качване

· Централно поставен мотор

· Система със средни показатели за мотор и батерия

· Максимално подпомагане до 25 км/ч

· Цена между 5060 и 7700 лв.

И въпреки тези изисквания, моделите си остават все така безкрайни. От това изобилие, накрая бяха избрани 9 велосипеда, които ще се включат в теста. Cube Supreme Hybrid One 500, Fischer Cita 5.0i, Flyer Gotour 6 3.40, Hercules Roberta Deluxe I-F8, Kalkhoff Image 3.B Move, KTM Macina City A510, Pegasus Solero Evo 8F, Stevens E-Courier PT5 Forma, Victoria eTrekking 11.3.

                                     Flyer Gotour6                                                                         Cube Supreme Hybrid One 500

                                   Fischer Cita 5.0i                                                                                     Hercules Roberta Deluxe I-F8

                           Kalkhoff Image 3.B Move                                                                    KTM Macina City A510

                              Pegasus Solero Evo 8F                                                                         Stevens E-Courier PT5 Forma

                              Victoria eTrekking 11.3

Донякъде за сравнение, донякъде за коректив, организацията добавят към теста и два допълнителни велосипеда. И двата се различават от останалите по цената – 2200 лв всеки и по вградения в предната главина двигател. Това са Zundapp Z517 и Telefunken all-rounder RC840. В крайна сметка, ниската цена и различните технически възможности на моделите бяха причина моделите да не се представят на нужното ниво. Единият показа доста ниски резултати и отпадна тотално, докато другият получи минимални одобрения от Stiftung Warentest.

                        Telefunken Multitalent RC840                                                                     Zündapp Z517

Понякога цената сама по себе си е индикация за отлично качество на даден продукт. Flyer Gotour6 3.40 е чудесният пример за това твърдение. Той беше най-скъпият от тестваните модели, а общият му резултат от 1.9 точки го направи и най-добрият сред тях. Припомняме, че при Stiftung Warentest, колкото по-малко точки получите, толкова по-нагоре в класирането сте. А тези 1.9 точки поставят Flyer-a доста пред останалите тествани модели.

Според Flyer, моделът Gotour6 е впечатляващ откъм управление, дори и напълно натоварен. 5-скоростната главина Shimano, която е използвана при модела, също е специално създадена за по-тежки товари. Именно тази част от окомплектовката подейства убедително на комисията, както и тихият мотор Active Line на Bosch и мощните светлини на Flyer. По време на каране, плавно работещият мотор и гладкото превключване на предавките правят модела комфортен за ежедневна употреба. А като говорим за комфорт, журито беше впечатлено и от 4-амперовото зарядно, на което отнемат само три часа да зареди напълно 500 Wh батерия на модела.

flyer gotour

ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

eBike Flow
ел байк Cube
електрическо колело Acer