Excelsior Urban-E: модерно изглеждаща 120-годишна традиция

Excelsior Urban-E
Excelsior Urban-E 2021

Много производители на електрически велосипеди имат за цел да покажат спортната страна на своите колела. Excelsior е една от компаниите, които са последователи на своето виждане вече дълги години. С повече от 120 години велосипедна история, те разчитат на специфични линии в дизайна, бляскави хром елементи, кожени ръкохватки и комфортна позиция на водача. Тези велосипеди няма да ви направят бързи. Те ще ви предоставят удобство. Спринтът между светофарите ще бъде за другите.

Неизбежно е, Excelsior също са в час и с модерните тенденции. Поне малко. Това се вижда от новата им градска линия за 2021-ва година. Urban-E e точно това, което казва името му – електрическо колело за градски условия. Той се намества в сегмента на колела като Cowboy, Gorogo Eeyo и други подобни, насочени към хората между 15 и 35 години. На пръв поглед прости велосипеди, спортна геометрия на рамката, лек мотор, не особено голяма батерия, и перфектния завършек – боядисано в черен мат.

Всъщност, истината е, че Urban-E значително се отличава от споменатите преди малко пионери. Той не е чак толкова минималистичен. По-стилните и екзотични градски електрички нямат компоненти като багажник, степенка, скорости с дерайльор, позволяващи голям обхват на предавките и светлини. Всичко това е вероятно за постигане на по-изчистена визия. Вероятно и за по-ниска цена.

Excelsior Urban-E
Excelsior Urban-E 2021 в черно

Именно тази разлика е силата на Urban-E. Стандартната версия включва всичко, което е нужно за в града. Ако не обичате вие сами да си добавяте компоненти за удобства в града, то велосипедът на Excelcior е правилният избор, защото всичко по него вече е поставено.

Рамката се произвежда в три размера – от 43 до 58 см. Скоростната система е Shimano Deore с 10 предавки, което я прави много удобна и за по-стръмни баири и за по-дълги равни пасажи. Моторът, който е сравнително лек с неговите 2 кг, е един от факторите, които обясняват защо Urban-E тежи по-малко от 20 кг. Той е и сравнително тих. Моторът и дисплеят са Bafang. Нищо обаче не можем да кажем за батерията и зарядното, които са на компанията Greenway от Китай. С цената си от 1800 €, велосипедът е напълно приемлива покупка за градско ползване.

Друг интересен модел на Excelsior за 2021 г. е моделът Pearl.

Excelsior Pearl 2021
Excelsior Pearl 2021

Той е модерна интерпретация на градски и трекинг велосипед с добавена контра в задната главина. Този тип спирачка винаги е имал своите почитатели. Спретнатият велосипед е с вградени в задната главина 8 предавки Shimano Nexus. Pearl e оборудван с двигател Bosch Active Line Plus, батерия PowerTube с 500 Wh и дисплей Intuvia. Цената му от 2700 € го прави напълно конкурентен на другите велосипеди от този клас. Pearl ще се разпространява в три размера – 45, 50 и 55 см. От Excelsior са заложили на спирачките Shimano MT-200. “Обут“ е с гуми Schwalbe Fat Frank, a теглото му е 25.9 кг.


ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело
електрически велосипеди Whyte Bikes
електрически колела Haibike