Enviolo ще произвеждат подсилени главини с безстепенни предавки за товарни електрически велосипеди

Enviolo NuVinci Hub
Enviolo

Много компании представиха и вече продават продуктите си за 2019-та година, други анонсираха новите си модели, които ще се предлагат в първите месеци на новата година. Envolio, за разлика от тях, представиха първата си иновация за 2020-та година. Те разработиха главина с безстепенни предавки, която ще бъде от полза на разширяващите се производство и пазар на товарни електрически велосипеди.

Идеята за създаването ѝ е кристално ясна – товарните колелета трябва да издържат на собствената си маса, тази на водача, както и на известно количество товар. Нормалните главини не са пригодени за такова натоварване, затова позиционираната в Холандия дъщерна копания на NuVinci създава хъб, който да издържа на натоварване до 300 кг. Новата технология ще бъде въведена именно в главините NuVinci. По-рано през тази година продуктовото портфолио на Enviolo беше обогатено с издръжливи и корави компоненти, изработени от здрави материали и позволяващи максимална обща маса на товарното колело до 280 кг.

Новата главина е с ос 10х135 мм – подходяща за обикновени дропаути. Това я прави съвместима с голяма част от настоящите товарни модели. Към новата главина ще бъде възможно да се закрепи и спирачен диск с диаметър до 203 мм. Оста на главината също е направена от много здрав материал. „С тази нова разработка опростяваме инсталацията на главината, като в същия момент редуцираме разходите по обслужването ѝ, без това да подейства негативно на нейната работата,“ казва Richard Hilgart – продуктов мениджър на Enviolo.

Стартът на масовото им производство ще бъде през април 2019-та година.


ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело
електричеко колело Giant
електрически колела