eMX24 е първият детски електрически велосипед на Orbea

Orbea eMX24
Orbea eMX24

Детските електрически колелета все още заемат доста тясна ниша, дори и на световния пазар. Едва няколко са производителите, които вече предлагат велосипеди за деца. От скоро и Orbea е сред тях. Испанската компания насочва своя нов модел към децата между 6 и 10 годишна възраст, като цели да ги запали към електрическите колелета, и като цяло към колоезденето.

„Колоезденето заедно с родителите понякога може да бъде доста изтощаващо за децата. Не само защото малките не са толкова издръжливи, но и заради терена, който понякога може да им се стори непреодолим. Подходящото за малчуганите електрическо колело може да реши този проблем и да направи семейните вело разходки по-приятни. Освен това, то би предоставило прекрасната възможност на децата да обикнат колоезденето – независимо дали ще се сдобият със спортен и състезателен хъс, или просто ще карат за здраве.“ Думи на Jon Gantxegi - експерт раздел електрически велосипеди във фабриката на Orbea.

Orbea eMX24 е лична гордост за испанците. Напълно окомплектован той тежи едва 15.5 кг. Ако това ви се струва доста като за 6-годишно дете, ще споменем, че детските модели на някои от другите компании, предлагащи този сегмент, тежат около 20 кг, дори и повече. За да постигнат това, испанците са използвали някои специални механични и електронни компоненти. Например, лостчетата на спирачките са специално разработени за деца, а самите спирачки са на Shimano. Гумите са Kenda с диаметър 24 цола. Двигателят е мощен Ebikemotion X35. Той е собствена разработка и е поставен в задната главина на детския велосипед. За да се управлява електрониката и да се следят данните на колелото, е нужно да се изтегли специално приложение. Това значи, че Orbea eMX24 ще се може да се свърже със смартфон, или смарт часовник. Крайната цена за потребителите на този модел ще бъде 1899 €.


ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело
електричеко колело Giant
електрически колела