16. October 2018
Американският производител е работил усърдно, за да успее да интегрира двигателя Bosch в рамката по съвсем нов начин. Стъпка, която подобрява стабилността и управляването на колелото. Новата позиция на мотора позволява скъсяването на задния триъгълник. Това прави велосипеда не само по-пъргав, но подобрява сцеплението и устойчивостта при по-груби терени.
10. October 2018
Немският производител на велосипедни гуми Schwalbe показа някои новости, за следващия сезон. Това са три нови модела гуми, напълно нова продуктова линия, наречена Schwalbe E-Bike Tires и собствен уебсайт www.e-biketires.com. Очевидно и техният акцент за следващия сезон ще бъде електрическото колоездене. Нека сега да погледнем към някои от по-интересните модели.
02. October 2018
На международния панаир за превозни средства в Хановер, който се проведе от 20 до 27-ми септември, от Фолксваген представиха пет модела превозни средства, излъчващи нулеви вредни емисии. Ние, като издание за електрически колелета, сме заинтересовани от е-карго модела, който немския производител извади на показ VW Cargo e-bike.
27. September 2018
Всички, които с нетърпение са очаквали новини за електрическите велосипеди на Specialized за следващата година, вече могат да си отдъхнат. На пазара е новата версия на Turbo Levo. Поглед в ценовата листа първоначално може леко да ни вцепени, защото най-скъпият модел е възможно да се закупи срещу пет-цифрена сума в евро. Но няма страшно. При покупка на по-евтините версии, отново получавате топ окомплектовка, без да е нужно следващите месеци да живеете на хляб и вода.
16. September 2018
Децата заслужават само най-доброто. Под това мото Cube създадоха свой модел планинско електрическо колело за млади колоездачи. Рамката е пригодена за юноши, а двигателя и компонентите са Bosch. Cube Acid 240 Hibryd е само един от акцентите при иновациите за 2019-та година на компанията.
10. September 2018
През миналата година, двугодишната марка Bergstrom, направи премиера на модела ATV 700 – електрически планински твърдаци и ATV800 – планински модели с двойно окачване. През 2017-та беше показана и напълно интегрираната батерия, разработена изцяло от компанията, и носеща наименованието Snake Pack Battery System.
03. September 2018
Добри новини от баварската провинция – иновативните мотори за електрически колелета TQ ще навлязат и на северно-американския пазар. Само преди седмици ви писахме, че именно те ще бъдат „сърцето“ на новите модели Haibike Flyon и дори споделихме видео от изложението Евро байк 2018, където се вижда начина им на вграждане в напълно новите рамки на немския производител. След обектите си в Китай и Швейцария, TQ-Systems отвориха и трети – във Вирджиния, САЩ.
25. August 2018
Наричат го „твоят невидим герой“. Малкото GPS проследяващо устройство на производителя PowUnity скромно и срамежливо се спотайва при двигателя на колелото. Младата компания е разработила тракера специално за електрически велосипеди, като към него върви и приложение за смартфон.
21. August 2018
Двигател с нова технология, нови компоненти по управлението и подобрени батерии. Обобщено, това са новостите за сезон 2019 при електрическите велосипеди с двойно окачване на производителя Giant. Впечатление правят новите Trance E+ Pro, Trance SX E+ Pro и Stance E+ - модели, създадени специално за каране по груби пътеки извън пътя.
15. August 2018
Нощното колоездене е забавно и значително подобрява техниката на водача, независимо дали управлява обикновено, или електрическо колело. Haibike, съвместно с компанията Trelock, която произвежда заключващи устройства и светлини за велосипеди, разработиха фар, с който нощното каране се превръща в лесна задача, благодарение на Skybeamer 5000.

Show more