15. August 2018
Нощното колоездене е забавно и значително подобрява техниката на водача, независимо дали управлява обикновено, или електрическо колело. Haibike, съвместно с компанията Trelock, която произвежда заключващи устройства и светлини за велосипеди, разработиха фар, с който нощното каране се превръща в лесна задача, благодарение на Skybeamer 5000.
09. August 2018
През последните години немския производител Haibike беше леко зациклил по отношение на иновациите при изработката на рамки за електрически колелета и леко изоставаше спрямо другите големи фабрики. Тази година обаче, изненадаха всички посетители на изложението Euro Bike 2018. Бяха представени красиви и доста иновативни прототипи Flyon, при които са използвани двигател, компютър и батерия от ново поколение.
07. August 2018
Едва ли е останал човек, който да не е чувал за компанията KTM. От 1964-та година насам те развиват много правилно своето производство на колелета. Австрийската компания не сред пионерите в производството на електрически велосипеди, но това не им попречи вече да заемат сериозна част от пазара в този сегмент. Дори се борят с най-изявените сред другите производители за разнообразни титли и постижения в класациите за електрически колелета.
23. July 2018
Новият дисплей KioX перфектно допълва звездното трио, заедно с Intuvia и Purion. Към KioX са добавени няколко нови и важни функции, но е запазил и най-важните от двата по-стари модела. А именно – показването на режимите на работа, помощта при бутане на велосипеда, издръжливостта срещу водни пръски, дистанционното управление от кормилото и други.
12. July 2018
След като със серията мотори Shimano Steps E8000 японците вдигнаха високо летвата при планинските модели електрически велосипеди, с новите мотори за 2019-та година – Steps E7000, компанията обръща внимание и на водачите, които карат по трасета с по-ниско ниво на трудност.
12. July 2018
Производителят на двигатели и компоненти за електрически велосипеди Yamaha представи пред медиите своите нови продукти от гамата за предстоящата 2019-та година. Най-забележителни от тях са новият мотор, наречен PW TE, както и първата за японците, напълно вградена в рамката батерия.
09. July 2018
Повечето от електрическите модели на Trek за 2019-та година са с новата за тях напълно интегрирана батерия, която лесно се отстранява от рамката. Изключение правят Powerfly 4 серията, при която акумулатора е полу-интегриран, както е при моделите за настоящата година. Идеята за вграждането на батерията Bosch PowerTube500 странично в долната тръба е не само заради добрата визия, ами и по този начин се освобождава място за поставяне на бутилка с вода, както е при стандартен велосипед.
28. June 2018
“Новият Vektron е по-силен, по-лек, по-тих и още по-комфортен при управление. А два от новите модели ще бъдат и по-евтини от своите предшественици.“ Думите на собствениците на тайванската компания идват точно преди старта на изложението Euro Bike 2018. Поредните любопитни новини идват от „кухнята“ на производителя на електрически колелета Tern. В тяхното портфолио влизат основно сгъваеми модели с електромотор, но могат да се похвалят и с някои добри и изчистени шосейни и градски хибриди.
25. June 2018
Списанието “Bicycle News”, в своя последен брой направи тест и анализира представянето на 10 електрически велосипеда. Включително и Giant Dirt-E + 1 Pro, който събра най-много от овациите на журито. Електрическите колелета на Pro сериите на тайванския гигант, вело производител, са едни от най-високо оценените изобщо, при най-различни тестове и ревюта.
14. June 2018
Един месец преди изложението Euro Bike, производителят на афтърмаркет електрически двигатели за велосипеди от град Цвикау, Германия извади своя заек от шапката и представи приложението Pendix eDrive. Първоначално, новината не изглежда толкова впечатляваща, но в никакъв случай не е и маловажна, тъй като в днешни дни, умните аксесоари за електрически колелета са една от основните теми във велосипедната индустрия.

Show more