21. March 2018
Тази седмица се провежда състезанието по планинско колоездене Cape Epic в Южноафриканската Република. Първото му издание е от 2004-та година и се провежда 8 дни – седем етапа и един пролог. Общата продължителност на етапите е над 700 км. Състезанието събира професионални планински колоездачи от целия свят, като състезателите участват в отбори по двойки и за да финишират успешно, трябва да бъдат заедно през цялото време. В Cape Epic могат да участват и аматьорски отбори.
14. March 2018
Първата ни реакция, след като ги видим е, че това категорично не са електрически велосипеди. Но при новите модели на Ampler първоначалното впечатление е измамно. Естонския производител представи своите три електрически модела за 2018-та година. Никой от тях не изглежда по-различно от нормален велосипед. Ние сега ще ги погледнем по-отблизо, защото ще бъдат на пазара още преди края на месец март.
05. March 2018
Спортът е здраве. Този факт е добре познат. Въпреки това, обаче, много хора не се движат достатъчно. Почти 50% от европейците, или спортуват малко, или не спортуват изобщо. Най-честите причини за това са липсата на мотивация, или физически ограничения, като най-често това е наднорменото тегло. Но защо физическите упражнения и фитнеса са толкова важни? Колко често да спортуваме, за да сме здрави? Как електрическите велосипеди ни помагат за това?
18. February 2018
Orbea Wild e новият скъпоценен камък на испанския производител на велосипеди. Към типичната крос-кънтри рамка е добавен електрически двигател Bosch Performance Line CX, което означава само едно – още по-приятни моменти за феновете на планинското колоездене. С Orbea Wild ще преминете по най-трудните и най-стръмни пътеки, най-техничните завои и най-грубите настилки. Нагоре или надолу, трудностите стават като детска игра.
11. February 2018
Холандската компания QWIC, произвеждаща електрически велосипеди, гордо представи резултатите от продажбите си от изминалата 2017-та година. Това е най-големият ръст на продажби в историята на холандците. Положителните отзиви от страна на клиентите, също сочат, че от QWIC се вслушват в тях и работят в правилната посока.
03. February 2018
Все още е голяма рядкост да видим по улиците шосеен електрически велосипед. От Pinarello се заеха с необичайната задача – да поставят батерия и двигател на асфалтов състезателен модел. Италианският производител започна 2018-та година с представянето на модела Nytro, оборудван с компоненти от новата компания Fauza, които придават пълноценно удоволствие от управлението.
17. January 2018
Характеристиките му са любопитни: тегло 14 кг, товароносимост до 140 кг, преход до 70 км, малка батерия, която се зарежда бързо и високо-технологичен контрол. Всичко това идва с изцяло нов дизайн, създаден в Китай. Малкия градски е-байк, наречен Tsinova ION е разработен в университета Тсинхуа в Пекин и е обединил в себе си нови и интелигентни технологии и ниско тегло. Всъщност велосипеда изпъква сериозно измежду останалите градски модели.
09. January 2018
Несъмнено е, че Fat Bike-овете са създадени, за да се движат добре по сняг или пясък, но също така е факт, и че тяхната популярност с времето нараства все повече. Те предоставят едно напълно ново приключение докато бъдат управлявани. Когато към такъв байк е добавен и електрически мотор, нивото на ендофрина ни скача до небесата. Wicked Fatbikes от Мюнхен. Кой стои зад тях? Това е марка електрически велосипеди, чието наименование е напълно адекватно.
02. January 2018
Husqvarna са доста силни в мото-индустрията, което означава, че и велосипедите им ще бъдат с много високо качество. Рамките, които използват са обработени с Gravity Casting технологията, която се използва при мотоциклетите. Резултата е изключително стабилни и устойчиви компоненти. Сърцето на електрическите велосипеди Husqvarna е мотора Shimano Steps E6000/E8000, в комплект с батерия, поставена на рамката или на багажника, според модела.
18. December 2017
При дъждовно време, кални пътеки и къси дни ви трябва нещо повече от силна воля. Дори и най-запалените колоездачи трябва да са подготвени за есенния и зимния сезон. По това време на годината, трябва да помислите за още нещо, освен зареждането на батерията на колелото ви – правилната екипировка. Извиненията изобщо не са на дневен ред. Всички знаем максимата че „Няма лошо време, има неподходящи дрехи“.

Show more