05. November 2020
Bergamont определено са една от онези компании, които са приели мисията да направят електрическото колоездене в градската джунгла колкото се може по-практично. „Удобни“ и „пъргави“ са две от най-важните определения, с които можем да назовем велосипедите с табелката “B” на челната тръба. Това ще бъде така и през 2021-ва година. За щастие вече някои модели могат да бъдат видени по улиците и горските пътеки из България.
23. October 2020
Вече десет години подред Haibike ни изненадват с нови идеи в сферата на електрическите колела. Единадесетият им сезон е под мотото "повече комфорт и по-дълги преходи". От няколко години баварската компания експериментира, инсталирайки в техните рамки двигатели и батерии от различни производители. През 2021-ва година портфолиото им в това отношение ще се разшири още. Казано накратко - още по-мощни мотори и по-големи батерии за по-продължителен пробег.
17. September 2020
Някак си изненадващо, Yamaha представиха нов двигател и нова батерия за електрическите велосипеди през 2021-ва година. PW серията се разраства с буквите CE. А най-сериозната претенция на японците е, че това ще бъде най-тихият двигател за велосипед, произвеждан някога досега.
03. September 2020
Новините, свързани с KTM и ekolelo.bg тази година са повече от добри. Както научихте от видеото ни преди дни, вече ставаме търговец на марката в България и през следващата година ще можете да видите на витрината ни доста от моделите, за които ще напишем няколко реда днес. Само след няколко дни в сайта ни ще намерите обявите на всеки един произведен модел електрически велосипед на австрийската компания с възможност за поръчка.
20. July 2020
Лятото е почти преполовено. Носенето на маски е все още на дневен ред на определени места. Много охра обаче не само че карат своите велосипеди повече от преди, ами и купуват нови. В резултат на това, складовете на производителите започват да се опразват бързо и тази-годишните модели са на изчерпване. Затова и първите иновации за 2021-ва година се появяват малко по-рано от обичайното. Diamant са един от първите производители на електрически велосипеди, които предприемат тази стъпка.
15. July 2020
Велосипедните изложения паднаха жертва на пандемията през тази година и повечето от тях бяха отложени за по-късно тази есен. Производителите обмислят как и дали да представят нови модели за 2021-ва година. Ако все пак решат да пускат нови модели, нямат особен избор на този етап къде да ги представят. Trek обаче не му мислиха много много и решиха да пуснат два от своите най-популярни модели за следващата година. Това са мекиците Trek Rail и твърдаците Trek Powerfly.
07. July 2020
И тази година се включихме с удоволствие в това събитие, в което участваха общо над 140 спортисти, които трябваше да колоездят, или бягат съответно 43 км или 22 км, а дуатлонците първо трябваше да преминат дългото трасе, след което да пробягат още 13 км. За да бъде пълен екшънът и да има напрежение до края, електрическите велосипеди трябваше да преодолеят 43 км с обща положителна денивелация около 1300 метра.
21. June 2020
Всеки, който отвори страниците на последното издание на Stiftung Warentest на страница 72, ще види че KTM са спечелили единия от тестовете, които организацията провеждат. Stiftung Warentest немска потребителска организация и фондация, занимаваща се с разследване и сравняване на стоки и услуги по безпристрастен начин. KTM Macina Tour 510 e получил финална оценка „добър“, получавайки 1.7 пункта.
16. May 2020
Изненадата не е от техническа, или иновативна гледна точка, а по-скоро това, че информацията беше пусната по средата на корона-кризата. Новините обаче са добри за феновете на електрическите велосипеди. Три нови батерии, като едната от тях е външна, нов дисплей и нова плоча за курбели за 12-скоростна система, съвместими със системата Shimano STEPS, ще бъдат налични на пазара през това лято.
20. April 2020
Евробайк 2020 също не бе подминат от пандемията завзела почти цялата планета. Множество колоездачни състезания, панаири и фестивали паднаха жертва на коронавируса през тази година. Европейският водещ фестивал, който по принцип се провежда през септември, с всяка изминала седмица е все повече под въпрос. Организаторите обявиха, че са започнали да мислят над нова дата за тази годишното издание.

Show more