12. February 2019
Малкото електрическо колело, кръстено с простото GX е модел на великобританската фирма Gocycle, която е част от консорциума Karbon Kinetics. GX и още един модел – G3 ще бъдат пуснати на пазара през идната пролет. Техният механизъм на сгъване е напълно нова разработка. Производителите обещават, че времето за достигане от нормално до напълно сгънато положение ще бъде не повече от 10 секунди.
07. February 2019
Ако при колоезденето, все още не от всички се гледа с добро око на електрическите модели, то при електрическите скутери е точно обратното. Още през 2018-та година от BMW анонсираха своя скутер, следващ последните тенденции за мобилно градско придвижване и го нарекоха X2CITY. Той е бърз и с него можете да достигнете до там, където с кола или мотоциклет няма да успеете.
29. January 2019
От компанията са решили да не правят никакъв компромис и са ъпдейтнали старата версия на модела. Добавили са не само повече мощ, но и са го олекотили и опростили. Вече разходката из града, или ходенето до работа ще бъде още по-приятно. Освен всичко, моделът ще се държи добре в гората, или пък на пътеката в парка. Геометрията на рамката предлага една доста удобна за по-дълги пътувания позиция.
24. January 2019
Haibike XDURO AllMtn Flyon, Centurion Numinis Trail E F3500, Ghost Hybrid SL AMR X S7.7 + LC и Husqvarna Cross Hard HC 9 – това е каймакът на планинските електрически велосипеди за 2019-та година. И четирите модела бяха отличени на таз-годишния форум Design & Innovation Award 2019.
17. January 2019
Фаровете с къси и дълги светлини, както и стоп светлините са задължителна и неизменна част от оборудването на моторните превозни средства навсякъде по света. Това обаче не е така при обикновените електрически велосипеди. От немската компания Riese & Muller са решили да запълнят тази празнина при нормалните електрически колелета със своите модели за 2019-та.
11. January 2019
Може би малко позакъсняла стъпка, а може би – не, Flyer вече е запазена марка и всеки може да свърже името на компанията с наименованието на нейните продукти. Електрически велосипеди досега бяха представлявани компанията Biketek AG и това объркваше и затрудняваше комуникацията с търговци и клиенти. Затова основателите ѝ приеха логичния ход и да променят нейното име. От 1-ви януари 2019-та година швейцарската компания Biketek AG се прекръсти на Flyer AG.
19. December 2018
Много компании представиха и вече продават продуктите си за 2019-та година, други анонсираха новите си модели, които ще се предлагат в първите месеци на новата година. Envolio, за разлика от тях, представиха първата си иновация за 2020-та година. Те разработиха главина с безстепенни предавки, която ще бъде от полза на разширяващите се производство и пазар на товарни електрически велосипеди.
11. December 2018
Поредната успешна кампания за набиране на средства идва от Канада. Тяхното бебе се нарича Carbo и то наистина може да се нарече така, защото е малко и компактно, а балгодарение на изцяло карбоновата си рамка, тежи само 12.9 кг. Carbo може да е дребен, но амбициите му са големи. Според производителите му, ще доставя достатъчно количество забава на собственика си.
05. December 2018
Под наслова „Създадено и доставено“, през изминалия четвъртък (29.11.2018), Tern представиха своята нова програма #BikesForBusiness. Чрез нея тайванският велосипеден производител иска да помогне на компаниите да интегрират товарните електрически колелета по-масово в бизнеса. Още повече, Tern ще изготвят оборудване за всеки един корпоративен клиент, спрямо неговите нужди и изисквания.
29. November 2018
И Schindelhauer се „електрифицираха“. Дори и да не сте чували марката, още с първия опит да прочетете името ѝ, се разбира че тя е немска. Само преди дни берлинската компания, произвеждаща велосипеди представи своите нови електрически модели с мелодичните имена Karl, Heinrich, Hannah и Adam.

Show more