20. August 2019
Всяка година новостите около Bosch и Yamaha са нещо като мини сензации. Това доказва, че електрическите велосипеди вече са съществена част от средствата за придвижване. Само преди няколко седмица от Bosch обявиха, че е-байк сегментът на компанията ще заработи като независим раздел. Тези дни Yamaha представиха новите си двигатели за електрически велосипеди за 2020-а година и обявиха, че „инженерите на компанията ще се фокусират към значително нарастващия световен пазар на електрически колелета“.
09. August 2019
Новите модели на Kalkhoff за 2020-та година са окомплектовани с 48-волтова система на Continental. Партньорството беше оповестено преди около месец, когато немския производител представи своите два нови модела Endeavor 3.C и Image 3.C. Велосипедите ще използват и новата вградена 660 Wh батерия, която се намира в долната тръба на рамката. Повишен и максималният въртящ момент – 75 Nm.
02. August 2019
Едни от очакваните с най-голям интерес иновации всяка година са тези на австрийския производител KTM. От компанията обявиха няколко нови модели, и то най-вече в сферата на планинското колоездене, където ежегодно нивото на качеството се повишава. Например, Macina Kapoho моделите за в бъдеще ще бъдат изцяло с карбонови рамки. Новата линия Glory ще бъде предназначена само за жени, като тук акцент ще бъде не само дизайнът, ами и техническата окомплектовка.
29. July 2019
Най-после Brose представиха пълна система за електрически велосипеди, която ще бъде вграждана в моделите за 2020-та година. Тя се състои от двигател, доста компактна батерия и дисплей. Това ще прекрати неприятното търсене и напасване на компоненти от други производители, за да влезе системата в експлоатация.
22. July 2019
След новите и ъпдейтнати двигатели и батерии, ето какво се случва и с третата основна част при системите за електрически велосипеди - дисплеите. С обновяването на компютъра за електрически велосипеди Kiox, от Bosch разкриха по какви бъдещи проекти работят. Немската компания е на път да пусне на пазара цифрово устройство против кражба, което ще задейства и механично заключващо устройство. То ще работи само с Kiox компютъра.
15. July 2019
Батериите за електрически велосипеди на Bosch трябва да отговарят на три основни критерия: трябва да са компактни, леки и мощни. Вместо да създадат батерия за много дълги преходи, която в същото време пък би била прекалено тежка за ежедневна употреба, от Bosch предприеха умен ход и представиха двата нови модела, всеки с различна цел.
09. July 2019
Над 170 спортисти от България и Румъния участваха тази неделя (7-ми юли) в организираното от вело клуб Илчов баир състезание „Шуменско плато – 2019“ – колоездене, бягане и дуатлон. В него организаторите добавиха и категория за планински електрически велосипеди - eMTB. Ekolelo.bg бяхме един от партньорите на събитието, като предоставихме част от наградите за класиралите се на призовите места.
30. June 2019
Следвайки разрастващото се потребление и търсене на товарни електрически колелета Bosch пуснаха Cargo Line и Cargo Line Speed, които са създадени специално за модели, предвидени за по-големи товари. Обновени са и системите Performance Line и Performance Line CX. Днес ще ви представим кои двигатели ще предоставя немската компания на производителите на е-байкове през 2020-та година, както и съвместимостта им с други компоненти с марката Bosch.
25. June 2019
След успешното начало на приложението за смартфони Cobi, Bosch представиха и новия си хъб за смартфони, който ще е достъпен за още повече водачи на електрически велосипеди. Той ще бъде универсално устройство, поставено на кормилото на колелото. Заради интелигентната връзка между контролния център и проложението COBI.Bike, водачите ще имат връзка с оналйн света докато колоездят. Връзката между колоездача и интернет е една от основните теми по която от Bosch приоритетно работят.
13. June 2019
Според организаторите, вероятно това ще бъде първото състезание за електрически колелета в България. Маратонът ще се проведе в покрайнините на близките около града села Троица, Кочово и Осмар, като за двете дистанции за бягане, или колоездене са 22 и 43 км с приблизителна положителна денивелация съответно 700 и 1200 м.

Show more