“Започнах да карам за здравето си“ - с електрически велосипед по Европейски път Е1

„Защо този дълъг маршрут ли? Защото съм свикнал с екстремните преживявания. Съпругата ми винаги има нужда да ме вразумява. Карам велосипед доста, а Евромаршрутът Е1 винаги ме е привличал, специално в частта между градовете Фленсбург и Кобленц. Сега ме гложди идеята да мина този не толкова благоприятен за велосипеди маршрут с електрическо колело.“

Read More

Полезни съвети при пътуването ни с електрически велосипед

Пътуването с електрически велосипед набира все по-голяма популярност. Това бе потвърдено от и туроператори из целия свят, предлагащи все повече туристически обиколки върху е-байк. Всичко, от което се нуждаете за безгрижно пътешествие е: велосипед, заредена батерия и достатъчно възможности за презареждането ѝ по продължителността на маршрута.

Read More

Sram Code: специалните спирачки за електрически велосипеди

Нуждаят ли се електрическите велосипеди от специални спирачки? Отговорът ни е кратък и ясен – Да! Спирачките трябва да са по-силни, за да успяват да спрат по-добре бързите и тежки е-байкове. Водачите на електрически велосипеди най-добре знаят, че тяхната мощност трябва да се укроти по някакъв начин, и това са подсилените модели спирачки, създадени точно за такъв тип байкове.

Read More

Детски електрически велосипеди от BEN-E-BIKES

Нов продукт на пазара от компанията Ben-E-Bikes! Както си подразбира от името им, те ще произвеждат детски електрически велосипеди. След като голямата компания Haibike направи отделна линия за производство на детски електрически велосипеди, почти същото стори и производителят от Долна Саксония. Само че от Ben-E-Bikes се концентрират единствено върху производството на велосипеди с електромотори за деца.

Read More

Производителят на китове за електрически велосипеди PENDIX продължава да жъне успехи

Производителят на афтърмаркет електромотори за велосипеди Pendix излезе успешно на международния пазар. Те възнамеряват да увеличат своите продажби извън Германия, а също и да станат основен производител в Европа. Компанията от регион Саксония вече е подписала договори с четири водещи международни партньори, измежду които са Christiania Bikes – датска компания за производство на дву и три-колесни товарни велосипеди, както и с три компании от Норвегия, Великобритания и Франция

Read More

Bosch ще ъпдейтва своите системи за електрически планински велосипеди

Преди дни се проведе велосипедният фестивал в Рива, Италия. Именно там немската фирма Bosch представи своята нова версия на системата за задвижване на електрически планински велосипеди Performance Line CX. Това, обаче, не трябва да притеснява собствениците на предходните версии – от 2016-та и 2017-та година. Те ще получат софтуерен ъпдейт и ще разполагат с новите режими на системата за задвижване.

Read More

Електрически планински велосипеди Conway от серията eWMЕ със задвижване Shimano E-8000

Немският производител на велосипеди Conway представи своите електрически планински модели от серията eWME на приключилия преди дни вело фестивал в Рива дел Гарда, Италия. Те, както си личи по името на модификацията, са базирани на изключително успешната серия WME, като към тях е добавена електрическата система за задвижване Shimano E-8000 с мощност 250 W и въртящ момент 70 Nm. Батерията и на четирите модела е 36 V, литиево-йонна, 14 A/h, 504 W/h.

Read More

Уникалният Nicolai EBOXX-3 модел 2017

„Винаги сме били електрифицирани“. Марката Nicolai е по-дълбоко свързана с електрическите велосипеди, отколкото повечето от нас си представят. Именно, поради този факт, от фирмата са си поставили високи цели и желаят да предложат „най-доброто, което може да бъде предоставено на пазара за електрически планински велосипеди“. След производството на първият си електрически велосипед през 2009-та година, от Nicolai са правили проучвания и разработки, за да създадат модела EBOXX-3.

Read More

Възможно ли е електрически велосипед да изкачи най-високият вулкан в света?

Ojos del Saldo в Чили е най-високият вулкан в света. Върхът му е достъпен единствено през летните месеци от декември до март, когато температурите са със средни стойности. Дали обаче е възможно електрически велосипед да достигне до най-високата точка на вулкана, която е на 6893 над морското равнище? Отговор на този въпрос дават фотографът и авантюрист Марк Фухс и неговия екип.

Read More

Дискови спирачки Magura, създадени специално за електрически велосипеди

Новата спирачка с шест-бутален апарат от Magura е поредният продукт, който компанията представя на пазара за компоненти за електрически велосипеди и кара сърцето на феновете на е-байковете да бие учестено. Magura STIGMA EMTB – за екстремна спирачна сила! Спирачките са модификация на моделите, използвани от BMW за мотоциклетите им от серията GS. Акцентът е върху по-дългият лост на спирачката, който има възможност за бързо настройване на хода, без да се използват специални инструменти.

Read More