13. June 2019
Според организаторите, вероятно това ще бъде първото състезание за електрически колелета в България. Маратонът ще се проведе в покрайнините на близките около града села Троица, Кочово и Осмар, като за двете дистанции за бягане, или колоездене са 22 и 43 км с приблизителна положителна денивелация съответно 700 и 1200 м.
13. June 2019
Специалистите в производство на батерии GreenPack обединиха усилията си с компанията Heinzman, за да създадат продукт, който да е от полза за така наречените професионални товарни електрически колелета. Двете компании ще разкрият подробностите за съвместния си труд именно на фестивала в Грьонинген. За да бъде всичко както трябва, по време на изложението ще има и сглобени модели с тази задвижваща система, които ще могат да бъдат тествани.
09. June 2019
„Преди десет години, неколцина човека започнахме да вярваме в идеята за електрически колелета. Бяхме ентусиазирани и го усещахме като личен дълг. И въпреки това, никой от нас не очакваше точно тази успешна история, която създаваме в момента.“, казва Клаус Флийшер – директор и акционер в Bosch eBike Systems. През 2009-та година, точно преди 10 лета, Bosch навлязоха в сегмента на така наречената „електромобилност“.
24. May 2019
Преди няколко дни ви анонсирахме новата батерия на Shimano - 8035, която тежи само 2.9 кг и може да бъде напълно интегрирана в долната рамкова тръба. Тя беше пусната от рано на пазара с идеята, производителите на електрически колелета, желаещи да окомплектоват новите си модели за 2020-та година със системата на японците, да имат време да подготвят рамките си за тази стъпка.
21. May 2019
Производителят на компоненти за велосипеди Shimano разширява своята продуктова гама. Към последното им поколение от батерии за електрически велосипеди ще се присъедини и нов модел, претърпял „диета“ и вече може да бъде вграден в долната рамкова тръба. Батерията BT 8035 освен, че е по-тънка, е и по-лека от другите модели на японския производител.
08. May 2019
Техническият университет в град Делфт, Холандия, заедно с производителя на колелета Gazelle преди година са стартирали необикновен проект. Целта на инженерите от „ниската земя“ е била да разработят електрическо подсилване на управлението на кормилото на е-байка. Преди дни беше показан и прототипът на това устройство, а целта му е да предотврати, или поне да намали паданията на колоездачите.
26. April 2019
Електрическите велосипеди се произвеждат според нуждите на много различни типове колоездачи, могат да се използват за разнообразни стилове каране, и не на последно място – те са в изключително широк ценови диапазон. При нас ще ги намерите на цени от 1799 до 9999 €. Стане ли въпрос за тяхната защита, независимо дали са електрически, или обикновени, производителите които са заслужили огромно доверие се броят на пръстите на едната ни ръка.
20. April 2019
В най-близко бъдеще в Австрия ще бъдат взети мерки и този проблем ще бъде поставен под законови рамки и ще бъдат измислени ясни правила за водачите на тротинетките с електрически двигатели. В уведомителна бележка министърът на транспорта, иновациите и технологиите на Австрия Норбърт Хофър предложи е-скутерите да се класифицират като участници в движението по пътищата.
19. April 2019
Най-запалените колоездачи ще кажат „ами че той сезона никога не приключва“, и изобщо няма да излъжат. Но не всички са настроени да карат във всякакви атмосферни условия. При някои хора, с „пробуждането“ след студената зима се завръща и желанието да извадят своя електрически любимец из града, по вело алеите, или в гората. Именно за тях обобщихме пет важни стъпки за пролетна проверка и профилактика на е-байка.
08. April 2019
Новия фърмуеър на Shimano позволява комбиниране на шосейни Di2 компоненти със Shimano Steps системите за електрическо подпомагане. Това разширява възможностите за комбинации от страна на производителите, като ще бъде възможно тази съвместимост да се използва при туристически, циклокрос или дори градски електрически модели. Компаниите ще имат и по-голяма свобода, за да създават различни модели колелета с обширни характеристики.

Show more