23. March 2020
По заглавието още се разбира, че днешната статия ще бъде за симпатичния товарен Tern GSD+. Това, за което обаче никой не подозира са неговият огромен транспортен потенциал и лесното му управление, благодарение на модерния му електромотор. С товароносимост от 180 кг и мощно задвижване, Tern GSD+ може много.
16. March 2020
През месец януари тази година продажбите на електрически велосипеди в Холандия достигнаха невиждани досега висоти. Според доклад на портала Bike Europe, ръстът се равнява на 200%. Рекордни са и продажбите на градски електрически колела. 60% е техният ръст. Изглежда, че любителите на този тип велосипеди в Холандия се увеличава и ще продължава да расте.
20. January 2020
Преди няколко дни от Bosch eBike Systems споделиха видео, в което се загатва за изцяло обновен модел на компютъра за електрически велосипеди Nyon. Факт е, ще има чисто нов дисплей, но всичко останало, което ще прочетете по-надолу са предположения, а може би и очаквания за това, какви функционалности ще предлага обновеният продукт.
20. December 2019
В края на годината много хора си казват „от догодина ще бъда нов човек“. Със следващите редове ние само ще припомним някои факти, които могат да ви помогнат да станете този нов човек. Колоезденето е едно от най-приятните упражнения, чрез които можем да поддържаме добра форма. Без значение на колко години сме, какви навици имаме, или какво работно време имаме. Редовното каране на велосипед поддържа мускулите и органите здрави и подобрява здравословното ни състояние.
03. December 2019
R Raymon, Husqvarna и R2R – това са три марки, които вело производителят Pexco събира под един покрив. Наскоро от градчето Швайнфурт излязоха новини, свързани с една от най-младите немски марки. Тя планира масивно разширяване на своята продуктова гама и достигане до повече хора. Ще бъдат представени градски, трекинг, крос и планински електрически модели с двойно окачване, както и модели за деца.
22. November 2019
През изминалите дни беше разпространена информацията, че компанията Continental ще преустанови работата в своята дивизия за електрически велосипеди през първата четвърт на 2020 г. Причините, които са изтъкнати за това решение са изцяло финансови. Вече са информирани и над 100-те работници в хановерското подразделение на Continental.
14. November 2019
Немския производител на електрически велосипеди Riese & Muller ни информира в прес съобщение затова, че са избрани за „Компания на годината“ 2019 за регион Дармстат в Германия. Отличието идва, заради техните впечатляващи инвестиции в предприемаческия сектор. Други важни фактори за присъждането на този приз са лоялността на компанията към управата на региона, впечатляващата база, която фирмата издигна в Мюлтал и желанието ѝ да инвестира в качество и иновации.
07. November 2019
Товарните, или иначе казано, карго електрическите велосипеди са отлична алтернатива за тези, които искат да превозят малко багаж от точка А до точка Б из градската джунгла и без да висят в задръствания с колата си. Има обаче хора, които не могат да се пригодят към специфичната геометрия на рамките на товарните колела. Американската компания Burley има интересно предложение именно за тях.
31. October 2019
Въпреки, че велосипедите с електрическо подпомагане са направени така, че да могат да се карат в дъжд, студ и мръсотия, ние имаме няколко съвета, как да ги предпазите по-добре при лошо време. Ще отговорим на няколко въпроса, сред които са: Може ли дъждът да повреди електрическия ни велосипед? Какви светлини е добре да поставим, отпред и отзад? Какво се случва с батерията при студено време? И как да защитим дисплея, или контролера на кормилото?
23. October 2019
При сериозните машини се появява нов дългоходов звяр, наречен Rail. A твърдаците от серията Powerfly претърпяват значителни промени. И тук, както при всички останали модели е мислено подобряване по линиите на интеграцията и по-доброто представяне по различни терени. Не е изненада, че от Trek са избрали за новите си модели последното поколение двигатели Performance Line на Bosch.

Show more