05. April 2024
Нов планински електрически велосипед Flyer Uproc X: разширяване, вместо подмяна
Flyer разширяват зоната си на комфорт. Това може да бъде заглавието на първата доза нови модели за 2024 година на Flyer. Uproc X е сред популярните модели на швейцарската компания. Затова те решиха да го понапудрят малко, за да го направят още по-атрактивен. Наред с това, Flyer добавиха и четири нови разновидности. Те се различават значително от предходните модели.
28. March 2024
Tern Orox – карго електрическо колело за планината
Пукането на дървата в огъня изпълват нощта. Няколко маршмелоу-а чакай своя ред, поставени върху импровизираната масичка. Имат още малко време, преди да бъдат облизани от топлите пламъци. Ние тъкмо доизяждаме последните парчета от рибата. Поглеждаме леко встрани, за да нагледаме конете си. Само че конете ни не са изобщо коне, а електрически велосипеди. Перфектно. Никой не трябва да ги подготвя за прехода утре сутринта. Просто натискаме бутона и сме готови за следващия етап от пътешествието.
11. March 2024
С новия PowerPack 800 от Bosch обещават преходи от 300 км
Без да вдигат много шум, Bosch представиха своята втора иновация за 2024 г. Техният списък с батерии се разшири. Става въпрос за най-голямата бтерия, която производителят някога е създавал. А пускането ѝ без помпозни рекламни кампании е тяхно, вътрешно решение.
01. February 2024
Design & Innovation Awards 2024 – шареният свят на електрическите велосипеди
Какво се случи при електрическите велосипеди през 2023 г и кое ще се запази напред във времето? Design & Innovation Awards редовно ни отговарят на този въпрос в началото ня всяка година. В своето единадесето издание, компанията награждава най-открояващите се продукти от отминалия сезон. Фокусът не е само върху цели велосипеди, ами и върху специални компоненти и аксесоари. Отново поглеждаме нещата през призмата на е-байк индустрията и ще ви разкажем в съкратен вариант за някои от победителите.
30. July 2023
Новият електрически велосипед Tern HSD е типично градско муле
Много компании използват изложението Евробайк, за да представят своите нови продукти. Tern обаче разкриха тяхната изненада още преди голямото събитие във Франкфурт – напълно ревизирана версия на най-компактното карго електрическо колело – HSD. То изглежда масивно и кораво и е достатъчно добро, за да вдъхнови и тези, които изпитват съмнения към мини карго велосипедите.
02. July 2023
Flyer Gotour6 e най-добър градски електрически велосипед, според Stiftung Warentest
Като една от най-авторитетните организации за тестване качествата на много продукти, Stiftung Warentest изпробват от много години и електрически велосипеди. Независимата консуматорска организация погледна отблизо единадесет градски електрически велосипеда, които могат да се намерят в момента на пазара. Крайният победител се оказа Flyer Gotour6 във версията 3.40.
07. June 2023
Concept Dynamic Cargo се превърна в Cube Trike Hybrid
След по-малко от две години настъпи моментът! Това, което производителят на автомобили BMW представиха през юли 2021 като „Concept Dynamic Cargo” се появи на бял свят под името Trike Hybrid на марката Cube. Преди почти месец седмици Cube го представиха публично и обявиха, че може би ще бъде на пазара през третата четвърт на тази година.
27. May 2023
Acer ebii – когато електрическият велосипед се учи от нашите навици
Благодарение на ChatGPT, темата за изкуствения интелект е една от най-актуалните в онлайн средите през последните седмици. Подобни умни машини вече правят ежедневието ни по-лесно в множество сфери. Понякога те решават немислимо сложни задачи и то напълно независимо. Изкуственият интелект е и в първия по рода си електрически велосипед с марката Acer.
17. May 2023
Подобрена навигация при поредния ъпдейт на приложението Bosch eBike Flow
По-малко от три месеца след последния ъпдейт, Bosch вече пускат нова версия на приложението eBike Flow, което работи със Smart системата на компанията. С обновяването до версия 1.12 на дневен ред е навигацията. Освен нейния ъпдейт, виждаме и няколко по-малки иновации, които ще помогнат за по-добрата практичност в ежедневието с електрическия велосипед. Напълно незабелязано Bosch оправиха и един бъг от предходната версия на приложението.
05. May 2023
Гари Фишер се завръща с нов е-байк бранд - Morelle
Гари Фишер и двама партньори основаха през февруари тази година напълно новия бранд за електрически велосипеди Morelle. Според профила на 72-годишния американец в LinkedIn, той ще бъде главен конструктор на компанията. С него ще работят Майкъл Синкула и Кевин Хейс. И двамата са част от американската компания Ionblox, занимаваща се с батерии. Синкула е един от основателите ѝ. А като главен разработчик, Хейс е отговорен за батериите на електрическите летателни апарати с вертикално излитане.

Show more