27. May 2023
Acer ebii – когато електрическият велосипед се учи от нашите навици
Благодарение на ChatGPT, темата за изкуствения интелект е една от най-актуалните в онлайн средите през последните седмици. Подобни умни машини вече правят ежедневието ни по-лесно в множество сфери. Понякога те решават немислимо сложни задачи и то напълно независимо. Изкуственият интелект е и в първия по рода си електрически велосипед с марката Acer.
17. May 2023
Подобрена навигация при поредния ъпдейт на приложението Bosch eBike Flow
По-малко от три месеца след последния ъпдейт, Bosch вече пускат нова версия на приложението eBike Flow, което работи със Smart системата на компанията. С обновяването до версия 1.12 на дневен ред е навигацията. Освен нейния ъпдейт, виждаме и няколко по-малки иновации, които ще помогнат за по-добрата практичност в ежедневието с електрическия велосипед. Напълно незабелязано Bosch оправиха и един бъг от предходната версия на приложението.
05. May 2023
Гари Фишер се завръща с нов е-байк бранд - Morelle
Гари Фишер и двама партньори основаха през февруари тази година напълно новия бранд за електрически велосипеди Morelle. Според профила на 72-годишния американец в LinkedIn, той ще бъде главен конструктор на компанията. С него ще работят Майкъл Синкула и Кевин Хейс. И двамата са част от американската компания Ionblox, занимаваща се с батерии. Синкула е един от основателите ѝ. А като главен разработчик, Хейс е отговорен за батериите на електрическите летателни апарати с вертикално излитане.
25. April 2023
Пет стъпки за пролетна профилактика на електрическия велосипед
Не, че в голямата част на България имаше изобщо някакъв сняг тази зима. Но все пак, температурите вече се поповишиха и вече достигат двуцифрени стойности. Желанието за колоездене се пробужда. Вече започнаха и първите състезания по планинско колоездене. Първите два старта с включени еМТВ отминаха, предстои ни този уикенд надпреварата в Драгоман „Байк и рън за Чепън“. Затова тези от нас, които са оставили велосипеда си в зимен сън, е време да го събудят,.
10. April 2023
Bergamont E-Vitess: потаен електрически велосипед
Какво обединява марките Trek, Scott, BMC и Simplon? Това, че имат поне по един модел, оборудван с представения миналата година двигател HPR50 на TQ. Моторът стана обект на голямо внимание на изложението Евробайк. Същото внимание получават и моделите, които го използват. Bergamont също можеха да привлекат вниманието към себе си. Очевидно обаче момчетата и момичетата от St. Pauli не се стремят към това.
02. April 2023
Прилики и разлики между батериите за електрически велосипеди Bosch PoweTube
През последните години при батериите Bosch PowerTube разнообразието стана доста голямо. Това вече е ясно на всички. Най-малкото те се различават по капацитет, съответно и по размер. Но има и още един детайл, който се оказва доста важен – дали батерията е хоризонтален, или вертикален тип.
29. March 2023
Specialized Turbo Tero X – качествен нишов електрически велосипед
Заради своята спортна ориентация, марката Specialized не се свързва често с производство на велосипеди за всички типове колоездене. Най-вече за такива, с които да карате без да се изпотите. Например, сред моделната им гама досега липсваше SUV колело. Но досега!
23. March 2023
Fetch+ e новата серия електрически велосипеди на Trek, насочена към семейството
Кога една ниша спира да бъде ниша? Тогава, когато лидерите на пазара реагират и разширят обхватът на продуктите, които произвеждат. Карго велосипедите с електрическо подпомагане дълго време вече се развиват, комбинират с други модели и се трансформират в различни чудати модели. Trek също поемат по този път. И то с два модела - Trek Fetch+ 2 и Trek Fetch+ 4.
14. March 2023
Riese & Muller UBN Six е едновременно спортен, шикозен и комфортен
Тихомълком през януари Riese & Muller разкриха за нов представител на серията си UBN. Без прес съобщение и без да се тръби, на небосклона се появи UBN Six. Ние обаче мислим, че този спортист има нужда да му бъде обърнато малко повече внимание.
07. March 2023
Наградите Design & Innovations 2023 – пълен напред…на ток
От своето начало и досега наградите Design & Innovation винаги са били нещо повече от отражение на пазара. Сред победителите винаги е имало продукти, които не са перфектни, но пък са насочвали индустрията в посока, която журито е считала за правилна. Ако сметнем, че десетото издание има същата мисия, то феновете на електрическите велосипеди трябва да са много доволни от това. Никога досега фокусът не е бил толкова силен върху велосипедите с електрическо подпомагане.

Show more