22. February 2021
Cannondale Mavaro Neo – символ на нов стандарт електрически велосипеди
Понякога съвсем забравяме за бързото развитие на електрическите велосипеди през последните десет години. За щастие именити компании често ни го припомнят, пускайки нови и интересни модели, произведени с ентусиазъм и мисъл. Cannondale са решили да ни преподадат урок по история с новия Mavaro Neo. Моделът обаче е напълно актуален. Той отговаря на всички тенденции описани от нас в една от предходните ни статии.
04. February 2021
iLynx Race Carbon от BH Bikes: почти обикновен електрически велосипед
Батерия под 500 Wh? Мотор с по-малък от 80 Nm максимален въртящ момент? Как така? Това в някаква сбъркана електрическа мекица! Провал! Някой от вас може да си помисли нещо подобно за iLynx Race Carbon на производителя BH Bikes. Но бъдете внимателни, не бързайте да съдите и да пренебрегвате модела, защото може да пропуснете едно от най-вълнуващите колела за сезон 2021.
27. January 2021
И Оскарите за електрически велосипеди отиват при…
„Наградите за дизайн и иновации“ са един от барометрите, с които трябва всички да се съобразяваме. Именно тези награди са заслужили репутацията си на „Оскари“ във вело индустрията. За осма поредна година те ще изберат най-надеждните модели за настоящия сезон. Сравнени с други подобни „номинации“, тези за дизайн и иновации носят със себе си и стойност. Не са просто статуетки, а „кристална топка“, с която производителите сверяват часовниците си и създават тенденции.
08. January 2021
Pivot Shuttle 2021 остава верен на своята природа
Стане ли въпрос за електрически велосипеди, то спокойно можем да кажем, че последните години има голям бум на продажбите на планински модели. Състезанието между производителите в сегмента е ожесточено. Утвърдени марки се срещат очи в очи с малки, нишови компании, които искат да вземат парче от апетитния пай. Една от тези малки компании е Pivot Cycles от Аризона. Тяхната електрическа гордост Pivot Shuttle получи своята фейслифт версия за 2021 г.
13. December 2020
Много производители на електрически велосипеди имат за цел да покажат спортната страна на своите колела. Excelsior е една от компаниите, които са последователи на своето виждане вече дълги години. С повече от 120 години велосипедна история, те разчитат на специфични линии в дизайна, бляскави хром елементи, кожени ръкохватки и комфортна позиция на водача. Тези велосипеди няма да ви направят бързи. Те ще ви предоставят удобство. Спринтът между светофарите ще бъде за другите.
26. November 2020
Преди малко повече от година, Whyte Bikes представиха своя първи електрически планински велосипед Е-150 и това бе изненада за мнозина. От създаването си през 2000 г. марката се специализира в създаването на конвенционални колела. С E-160 компанията прави ъпдейт на премиерния си модел, и той вече е на пазара от няколко седмици.
05. November 2020
Bergamont определено са една от онези компании, които са приели мисията да направят електрическото колоездене в градската джунгла колкото се може по-практично. „Удобни“ и „пъргави“ са две от най-важните определения, с които можем да назовем велосипедите с табелката “B” на челната тръба. Това ще бъде така и през 2021-ва година. За щастие вече някои модели могат да бъдат видени по улиците и горските пътеки из България.
23. October 2020
Вече десет години подред Haibike ни изненадват с нови идеи в сферата на електрическите колела. Единадесетият им сезон е под мотото "повече комфорт и по-дълги преходи". От няколко години баварската компания експериментира, инсталирайки в техните рамки двигатели и батерии от различни производители. През 2021-ва година портфолиото им в това отношение ще се разшири още. Казано накратко - още по-мощни мотори и по-големи батерии за по-продължителен пробег.
17. September 2020
Някак си изненадващо, Yamaha представиха нов двигател и нова батерия за електрическите велосипеди през 2021-ва година. PW серията се разраства с буквите CE. А най-сериозната претенция на японците е, че това ще бъде най-тихият двигател за велосипед, произвеждан някога досега.
03. September 2020
Новините, свързани с KTM и ekolelo.bg тази година са повече от добри. Както научихте от видеото ни преди дни, вече ставаме търговец на марката в България и през следващата година ще можете да видите на витрината ни доста от моделите, за които ще напишем няколко реда днес. Само след няколко дни в сайта ни ще намерите обявите на всеки един произведен модел електрически велосипед на австрийската компания с възможност за поръчка.

Show more