17. January 2018
Характеристиките му са любопитни: тегло 14 кг, товароносимост до 140 кг, преход до 70 км, малка батерия, която се зарежда бързо и високо-технологичен контрол. Всичко това идва с изцяло нов дизайн, създаден в Китай. Малкия градски е-байк, наречен Tsinova ION е разработен в университета Тсинхуа в Пекин и е обединил в себе си нови и интелигентни технологии и ниско тегло. Всъщност велосипеда изпъква сериозно измежду останалите градски модели.
09. January 2018
Несъмнено е, че Fat Bike-овете са създадени, за да се движат добре по сняг или пясък, но също така е факт, и че тяхната популярност с времето нараства все повече. Те предоставят едно напълно ново приключение докато бъдат управлявани. Когато към такъв байк е добавен и електрически мотор, нивото на ендофрина ни скача до небесата. Wicked Fatbikes от Мюнхен. Кой стои зад тях? Това е марка електрически велосипеди, чието наименование е напълно адекватно.
02. January 2018
Husqvarna са доста силни в мото-индустрията, което означава, че и велосипедите им ще бъдат с много високо качество. Рамките, които използват са обработени с Gravity Casting технологията, която се използва при мотоциклетите. Резултата е изключително стабилни и устойчиви компоненти. Сърцето на електрическите велосипеди Husqvarna е мотора Shimano Steps E6000/E8000, в комплект с батерия, поставена на рамката или на багажника, според модела.
18. December 2017
При дъждовно време, кални пътеки и къси дни ви трябва нещо повече от силна воля. Дори и най-запалените колоездачи трябва да са подготвени за есенния и зимния сезон. По това време на годината, трябва да помислите за още нещо, освен зареждането на батерията на колелото ви – правилната екипировка. Извиненията изобщо не са на дневен ред. Всички знаем максимата че „Няма лошо време, има неподходящи дрехи“.
03. December 2017
Производителите на велосипеди залагат на нововъведенията през последните години, същото важи и за Orbea. Е-байкът с мотор Shimano E8000 е наречен Wild (Див), и според прес съобщението, ако си го поръчате, получавате дори повече от това. „Презаредете се на бюрото и открийте своята дива страна“.
25. November 2017
Ако очаквате статия за нови модели гуми на производителя Continental, сте в голяма грешка. Този път ще си говорим за велосипедни електрически двигатели. Наличен е първия байк на немската компания Cycle Union с електромотор Continental. Моделът скоро ще бъде и в дилърската мрежа в Европа. Наречен е „8CHT” и е оборудван с първия в света двигател 2 в 1 и революционна система с името 48er Prime System, който ще бъде в серийна употреба от февруари 2018-та година.
19. November 2017
Електрическите велосипеди вече не са запазена територия само за големите. От производителя KTM пуснаха свой детски модел, наречен CM Macina Mini Me 241. Той е подходящ за деца на възраст от 8 години нагоре. Благодарение на него, малчуганите ще могат да излизат на по-дълги разходки с родителите си.
12. November 2017
Списъкът с кросоувърите на световния пазар непрекъснато нараства. След като наскоро бе представен полу-мотор полу-електрически велосипед, днешната новост е електрическата триколка-пикап XCYC. Първото нещо, което се набива на очи са масивната рамка и гумите с голям балон. Благодарение на тях, стабилността на триколката е внушителна. Това я прави и подходяща за възрастни хора и за хора с увреждания.
04. November 2017
Bosch eBike System сами по себе си са компания пионер по отношение на нови технологии и системи при електрическите велосипеди. Очевидно, компанията следи с отворени очи и уши за други интересни и умни продукти. Наскоро от Bosch обявиха, че купуват компанията Cobi GmbH и планират да разширят продуктовата им линия. Припомняме, че Cobi е компания, започнала като start-up идея и финансирана чрез crowdfunding кампания.
02. November 2017
Днешната ни статия ще бъде за един проект, доказателство, че когато имаш добра идея и кандидатстваш за crowdfunding финансиране, нещата се случват. Тук отваряме скоба, за да кажем накратко както е crowdfunding-a. Това е практика за набиране на пари, след като си представиш идеята в някой от определените сайтове. Ако на хората им хареса тази идея, те могат да ти преведат толкова пари, колкото им е на сърце. Един такъв проект е сгъваемата каска Morhper, която решава вечния проблем, когато отиваме

Show more