14. June 2018
Един месец преди изложението Euro Bike, производителят на афтърмаркет електрически двигатели за велосипеди от град Цвикау, Германия извади своя заек от шапката и представи приложението Pendix eDrive. Първоначално, новината не изглежда толкова впечатляваща, но в никакъв случай не е и маловажна, тъй като в днешни дни, умните аксесоари за електрически колелета са една от основните теми във велосипедната индустрия.
11. June 2018
Японския производител Shimano ще нагорещи пазара, пускайки нова серия електрически двигатели за градски и трекинг велосипеди. Системата Steps E6100 е изградена директно въху основата на компактния мотор Е8000, който засега е единствен по рода си. Е6100 е наследник на системата DU-E6000. След официалното съобщение на производителя стана ясно, че всички желаещи, ще могат да си ги закупят от есента на тази година. Новите мотори са с цели 210 грама по-леки – тежат едва 2.8 кг.
30. May 2018
Организаторите на водещото изложение на велосипеди в Европа – Euro Bike с удоволствие анонсираха, че тази година зад щандовете ще застанат над 100 нови участници. В това число са включени и някои „ветерани“, който за известно време не са взимали участие на панаира.
26. May 2018
Базираната в Мюнхен компания UrBike е създадена през 2011-та година и произвежда предимно градски велосипеди. Основната цел на фирмата при създаването ѝ, е да прави колелета на достъпна цена. В момента UrBike има широка гама модели, създадени за различните цели на потребителите, като се запазва първоначалната идея – изчистен дизайн и добра цена. Почти от година насам се разработва първия прототип на Elbike – електрически велосипед, който на пръв поглед не може да бъде разпознат като такъв.
21. May 2018
Oще от пръв поглед си личи швейцарската изработка на електрическото колело. То разполага с две версии: със скоростна система Shimano XT, или с без скоростната система NuVinci, задвижвана от ремък. Рамката е изцяло от карбон, към която всички компоненти изглеждат като излети.
17. May 2018
Зад Cowboy седи старт-ъп компания от Белгия. Един от забележителните компоненти, които бяха представени и наградени на изложението Euro Bike през 2017-та година, е батерията, тежаща само 1.7 кг. Тя е напълно вградена в седалковата тръба на велосипеда. Въпреки това, тя се премахва и поставя изключително лесно, а времето ѝ за пълно зареждане е само два часа и половина. Тя е достатъчна за преход до 50 км в градски условия.
29. April 2018
Изданието Mountainbike, в последния си брой от месец април, направи тестове на 12 електрически велосипеда с двойно окачване. След обширни тестове, Giant Full-E+ 0 Pro 2018 беше отличен, като остави зад себе си модели на Trek, Merida, Scott и други. Журито беше впечатлено най-вече от стабилността на рамката, която, благодарение на окачването FOX, придава усещане като на ендуро велосипед. Велосипедът и терена стават едно цяло.
26. April 2018
Lamborghini за под 20 000 €? Възможно е да се сдобиете с него на момента. Тези от вас, които винаги са си мечтали за италианския спортен автомобил, вече могат да се докоснат по-лесно до него. Обаче тази мечта се движи на две гуми. Луксозния производител на моторни превозни средства Lamborghini последва множество други марки и представи свой електрически велосипед. Напълно очаквано, и тук е наблегнато върху лукса и ексклузивния дизайн. Цената също съответства на изпълнението.
16. April 2018
Ще научете кои са първите производители, които от сезон есен/зима 2018 масово ще пуснат първите си модели по улиците. Немския производител ни представи системата още през миналата година. Към настоящия момент, фирмите Centurion, Cresta, Flyer, Kalkhoff и Riese & Müller поеха ангажимента, да бъдат пионери във вграждането на ABS при своите градски и трекинг модели.
09. April 2018
По-големите от нашите читатели помнят немския производител за автомобилни аудио системи Blaupunkt и музиката, която са слушали от тях на някой паркинг, или по време на пътешествие с приятна компания. Историята на марката Blaupunkt заема цял урок в учебниците по икономическа история на Германия. Основана през 1923-та, компанията е пионер в радио технологията.

Show more