16. April 2018
Ще научете кои са първите производители, които от сезон есен/зима 2018 масово ще пуснат първите си модели по улиците. Немския производител ни представи системата още през миналата година. Към настоящия момент, фирмите Centurion, Cresta, Flyer, Kalkhoff и Riese & Müller поеха ангажимента, да бъдат пионери във вграждането на ABS при своите градски и трекинг модели.
09. April 2018
По-големите от нашите читатели помнят немския производител за автомобилни аудио системи Blaupunkt и музиката, която са слушали от тях на някой паркинг, или по време на пътешествие с приятна компания. Историята на марката Blaupunkt заема цял урок в учебниците по икономическа история на Германия. Основана през 1923-та, компанията е пионер в радио технологията.
04. April 2018
Поздравления за поредната награда на марката за електрически велосипеди Flyer. Този път отличения модел е Upstreet5, който грабна приза на международното жури в категорията „Градски велосипед“ на церемонията на Design & Innovation Awards 2018. Визията му създава усещането за сигурност, комфорт и стил.
23. March 2018
Как работи ABS системата на Bosch? Комбинира се ABS на предното колело и система против прекомерно повдигане на задното. При случай на критична ситуация, системата контролира налягането, което водача подава към предната спирачка и не позволява приплъзване на гумата.
21. March 2018
Тази седмица се провежда състезанието по планинско колоездене Cape Epic в Южноафриканската Република. Първото му издание е от 2004-та година и се провежда 8 дни – седем етапа и един пролог. Общата продължителност на етапите е над 700 км. Състезанието събира професионални планински колоездачи от целия свят, като състезателите участват в отбори по двойки и за да финишират успешно, трябва да бъдат заедно през цялото време. В Cape Epic могат да участват и аматьорски отбори.
14. March 2018
Първата ни реакция, след като ги видим е, че това категорично не са електрически велосипеди. Но при новите модели на Ampler първоначалното впечатление е измамно. Естонския производител представи своите три електрически модела за 2018-та година. Никой от тях не изглежда по-различно от нормален велосипед. Ние сега ще ги погледнем по-отблизо, защото ще бъдат на пазара още преди края на месец март.
05. March 2018
Спортът е здраве. Този факт е добре познат. Въпреки това, обаче, много хора не се движат достатъчно. Почти 50% от европейците, или спортуват малко, или не спортуват изобщо. Най-честите причини за това са липсата на мотивация, или физически ограничения, като най-често това е наднорменото тегло. Но защо физическите упражнения и фитнеса са толкова важни? Колко често да спортуваме, за да сме здрави? Как електрическите велосипеди ни помагат за това?
18. February 2018
Orbea Wild e новият скъпоценен камък на испанския производител на велосипеди. Към типичната крос-кънтри рамка е добавен електрически двигател Bosch Performance Line CX, което означава само едно – още по-приятни моменти за феновете на планинското колоездене. С Orbea Wild ще преминете по най-трудните и най-стръмни пътеки, най-техничните завои и най-грубите настилки. Нагоре или надолу, трудностите стават като детска игра.
11. February 2018
Холандската компания QWIC, произвеждаща електрически велосипеди, гордо представи резултатите от продажбите си от изминалата 2017-та година. Това е най-големият ръст на продажби в историята на холандците. Положителните отзиви от страна на клиентите, също сочат, че от QWIC се вслушват в тях и работят в правилната посока.
03. February 2018
Все още е голяма рядкост да видим по улиците шосеен електрически велосипед. От Pinarello се заеха с необичайната задача – да поставят батерия и двигател на асфалтов състезателен модел. Италианският производител започна 2018-та година с представянето на модела Nytro, оборудван с компоненти от новата компания Fauza, които придават пълноценно удоволствие от управлението.

Show more