19. April 2019
Най-запалените колоездачи ще кажат „ами че той сезона никога не приключва“, и изобщо няма да излъжат. Но не всички са настроени да карат във всякакви атмосферни условия. При някои хора, с „пробуждането“ след студената зима се завръща и желанието да извадят своя електрически любимец из града, по вело алеите, или в гората. Именно за тях обобщихме пет важни стъпки за пролетна проверка и профилактика на е-байка.
08. April 2019
Новия фърмуеър на Shimano позволява комбиниране на шосейни Di2 компоненти със Shimano Steps системите за електрическо подпомагане. Това разширява възможностите за комбинации от страна на производителите, като ще бъде възможно тази съвместимост да се използва при туристически, циклокрос или дори градски електрически модели. Компаниите ще имат и по-голяма свобода, за да създават различни модели колелета с обширни характеристики.
29. March 2019
Детските електрически колелета все още заемат доста тясна ниша, дори и на световния пазар. Едва няколко са производителите, които вече предлагат велосипеди за деца. От скоро и Orbea е сред тях. Испанската компания насочва своя нов модел към децата между 6 и 10 годишна възраст, като цели да ги запали към електрическите колелета, и като цяло към колоезденето.
12. March 2019
Немската компания Brose разраства своето семейство от специализирани двигатели за електрически велосипеди. С идването на пролетта, когато на пазара излизат новите модели електрически колелета, ще могат да се видят и първите модели с новия електро мотор Brose Drive C. „С“ в името му идва от „City”, което означава, че той е предназначен специално за градския сегмент.
05. March 2019
Още през 2018-та от американската компания ни заинтригуваха с прототипа на първия си модел. Той вече е на пазара в две версии, готови за предварителни заявки. Първите доставки за Германия са предвидени за второто тримесечие на 2019-та година. Интересен факт е, че първите доставки на електрическия велосипед на General Motors са предвидени за Европа, а не за родните САЩ. Това решение най-вероятно е повлияно от засиления интерес към е-байковете от жителите на „стария континент“.
28. February 2019
Една от водещите награди в байк индустрията отиде при мотора за електрически колелета Brose Drive S Mag. На наградите за дизайн и иновации, след тестове на теория и на практика, високо беше оценен уникалния магнезиев корпус на двигателя. Практичният тест означава, че компонентите се проверяват поставени върху велосипед и при реални ситуации.
12. February 2019
Малкото електрическо колело, кръстено с простото GX е модел на великобританската фирма Gocycle, която е част от консорциума Karbon Kinetics. GX и още един модел – G3 ще бъдат пуснати на пазара през идната пролет. Техният механизъм на сгъване е напълно нова разработка. Производителите обещават, че времето за достигане от нормално до напълно сгънато положение ще бъде не повече от 10 секунди.
07. February 2019
Ако при колоезденето, все още не от всички се гледа с добро око на електрическите модели, то при електрическите скутери е точно обратното. Още през 2018-та година от BMW анонсираха своя скутер, следващ последните тенденции за мобилно градско придвижване и го нарекоха X2CITY. Той е бърз и с него можете да достигнете до там, където с кола или мотоциклет няма да успеете.
29. January 2019
От компанията са решили да не правят никакъв компромис и са ъпдейтнали старата версия на модела. Добавили са не само повече мощ, но и са го олекотили и опростили. Вече разходката из града, или ходенето до работа ще бъде още по-приятно. Освен всичко, моделът ще се държи добре в гората, или пък на пътеката в парка. Геометрията на рамката предлага една доста удобна за по-дълги пътувания позиция.
24. January 2019
Haibike XDURO AllMtn Flyon, Centurion Numinis Trail E F3500, Ghost Hybrid SL AMR X S7.7 + LC и Husqvarna Cross Hard HC 9 – това е каймакът на планинските електрически велосипеди за 2019-та година. И четирите модела бяха отличени на таз-годишния форум Design & Innovation Award 2019.

Show more