08. February 2022
Haibike навлязоха в сезон 2022 с два нови двигателя при електрическите велосипеди
Разнообразието е нещото, на което Haibike залагат най-силно, за да постигат добри продажби на своите велосипеди. За 2022-ра година обаче, немската компания постигнаха това с цената на много пот по челото. Защо се случи това? Ами защото, докато другите компании чакаха доставките на новите двигатели на Bosch, за да оформят своите рамки, то Haibike очакваха досатвките и на новата версия на мотора Yamaha PW-X3.
07. January 2022
“Постоянство“ e мотото на електрическите велосипеди Diamant за 2022 г.
Представяйки продуктите си от ново поколение, от Bosch привлякоха вниманието най-вече с новата 750 Wh батерия. Със сигурност всички ще говорят за нея в близко бъдеще. За някои производители тя представлява възможност за постигане на завидно дълги максимални преходи с едно зареждане. Но не и при Diamant. Новостите при тях за 2022 г. са подозрително незабележими.
26. November 2021
Нови електрически велосипеди от Bergamont през 2022 г
Bergamont изглежда са работили усилено през последните месеци. Това се разбира по огромния списък с иновации при моделите за следващата година. Разбираемо, нещата основно се въртят около новата Smart система на Bosch, но не всичко. Ще видим екзистенциално променени модели, някои от които са получили напълно нови рамки. В статията ще се опитаме да обобщим най-важните модели за догодина.
20. September 2021
Електрическите велосипеди Giant през 2022 - копнеж за приключения
В днешната статия ще погледнем към две от бижутата на Giant, които ще преживеят сериозни промени спрямо техните предшественици. Това са Giant Reign+ и Giant Revolt+ Pro.
26. August 2021
Сбогом Nyon, здравей Tour+
Около осем години минаха от появата на пазара на първия борд компютър на Bosch, първото поколение на Nyon. Сбогуването с него обаче е все по-близо. Но, добре знаем, че когато едно нещо си отива, на негово място идва друго. От компанията зарадваха своите потребители с новия режим на подпомагане “Tour+”. От началото на миналия месец той вече е наличен за всички с двигатели Performance Line CX.
28. July 2021
Всестранно развитият и корав е-байк KTM Macina Aera 271 LFC с приз след тестове на ADAC
KTM Macina Aera 271 LFC е най-добрият офроуд педелек с ниска рамка. Това показват резултатите от последния тест на клуба на немските автомобилисти ADAC. За този успех заслуга има велосипедът, като цяло, но и фактори, като най-добро поведение измежду тестваните модели, дълъг преход с едно зареждане, сравнително кратък период на зареждане и доста успешното вграждане на двигателя и батерията.
03. June 2021
Предстои ъпдейт на дисплеите за електрически велосипеди Bosch Nyon
През тази седмица от Bosch публикуваха важно съобщение за всички, които използват втора генерация на дисплеите Nyon. Предстои ъпдейт на тези компютри. Ъпдейтът носи абревиатурата MY21.4. Има и едно важно условие: ако искате да го инсталирате, дисплеят трябва да е зареден на поне 50%.
26. April 2021
Една година откакто сме още по-близо до вас
Не напразно са казали, че когато хобито ти е работа, нямаш нито един работен ден. За повечето от хората, които стоим зад ekolelo.bg, колоезденето е, или е било едно от основните ни хобита. В малкия ни и скромен екип има бивши състезатели в дисциплините downhill и cross country и фенове на колоезденето за удоволствие. Затова и решихме да предприемем предизвикателството и да направим една не толкова сигурната стъпка - да предлагаме в България висок клас велосипеди с електрическо подпомагане.
13. April 2021
Bosch добавят нови функции на дисплеите за електрически велосипеди Nyon, KioX и COBI
Компанията значително подобрява навигиращата функция на Nyon. Bosch са подготвили редица иновации, насочени именно към този дисплей. Започваме с това, че е подобрено изобразяването на моментната ни позиция на картата. Това е възможно благодарение на системата Assisted GNSS, използваща информация и от мобилните клетки наоколо. Nyon е в постоянна връзка със смартфонът ни и обменят информация за местоположението ни.
18. March 2021
Първо електромобил, а сега и електрически велосипед – Porsche се усремяват към бъдещето
Може би винаги сте искали да карате Porsche, но не са ви достигали финансите? Е, то вече ще бъде още по-близо до вас. Но има едно условие – ще трябва да се задоволите само с две гуми. Днес ще ви представим първото Porsche в света, което може да се купи ново за четири-цифрена сума в евро. А на всичкото отгоре е и електрическо.

Show more