30. July 2023
Новият електрически велосипед Tern HSD е типично градско муле
Много компании използват изложението Евробайк, за да представят своите нови продукти. Tern обаче разкриха тяхната изненада още преди голямото събитие във Франкфурт – напълно ревизирана версия на най-компактното карго електрическо колело – HSD. То изглежда масивно и кораво и е достатъчно добро, за да вдъхнови и тези, които изпитват съмнения към мини карго велосипедите.
02. July 2023
Flyer Gotour6 e най-добър градски електрически велосипед, според Stiftung Warentest
Като една от най-авторитетните организации за тестване качествата на много продукти, Stiftung Warentest изпробват от много години и електрически велосипеди. Независимата консуматорска организация погледна отблизо единадесет градски електрически велосипеда, които могат да се намерят в момента на пазара. Крайният победител се оказа Flyer Gotour6 във версията 3.40.
07. June 2023
Concept Dynamic Cargo се превърна в Cube Trike Hybrid
След по-малко от две години настъпи моментът! Това, което производителят на автомобили BMW представиха през юли 2021 като „Concept Dynamic Cargo” се появи на бял свят под името Trike Hybrid на марката Cube. Преди почти месец седмици Cube го представиха публично и обявиха, че може би ще бъде на пазара през третата четвърт на тази година.
27. May 2023
Acer ebii – когато електрическият велосипед се учи от нашите навици
Благодарение на ChatGPT, темата за изкуствения интелект е една от най-актуалните в онлайн средите през последните седмици. Подобни умни машини вече правят ежедневието ни по-лесно в множество сфери. Понякога те решават немислимо сложни задачи и то напълно независимо. Изкуственият интелект е и в първия по рода си електрически велосипед с марката Acer.
17. May 2023
Подобрена навигация при поредния ъпдейт на приложението Bosch eBike Flow
По-малко от три месеца след последния ъпдейт, Bosch вече пускат нова версия на приложението eBike Flow, което работи със Smart системата на компанията. С обновяването до версия 1.12 на дневен ред е навигацията. Освен нейния ъпдейт, виждаме и няколко по-малки иновации, които ще помогнат за по-добрата практичност в ежедневието с електрическия велосипед. Напълно незабелязано Bosch оправиха и един бъг от предходната версия на приложението.
05. May 2023
Гари Фишер се завръща с нов е-байк бранд - Morelle
Гари Фишер и двама партньори основаха през февруари тази година напълно новия бранд за електрически велосипеди Morelle. Според профила на 72-годишния американец в LinkedIn, той ще бъде главен конструктор на компанията. С него ще работят Майкъл Синкула и Кевин Хейс. И двамата са част от американската компания Ionblox, занимаваща се с батерии. Синкула е един от основателите ѝ. А като главен разработчик, Хейс е отговорен за батериите на електрическите летателни апарати с вертикално излитане.
25. April 2023
Пет стъпки за пролетна профилактика на електрическия велосипед
Не, че в голямата част на България имаше изобщо някакъв сняг тази зима. Но все пак, температурите вече се поповишиха и вече достигат двуцифрени стойности. Желанието за колоездене се пробужда. Вече започнаха и първите състезания по планинско колоездене. Първите два старта с включени еМТВ отминаха, предстои ни този уикенд надпреварата в Драгоман „Байк и рън за Чепън“. Затова тези от нас, които са оставили велосипеда си в зимен сън, е време да го събудят,.
10. April 2023
Bergamont E-Vitess: потаен електрически велосипед
Какво обединява марките Trek, Scott, BMC и Simplon? Това, че имат поне по един модел, оборудван с представения миналата година двигател HPR50 на TQ. Моторът стана обект на голямо внимание на изложението Евробайк. Същото внимание получават и моделите, които го използват. Bergamont също можеха да привлекат вниманието към себе си. Очевидно обаче момчетата и момичетата от St. Pauli не се стремят към това.
02. April 2023
Прилики и разлики между батериите за електрически велосипеди Bosch PoweTube
През последните години при батериите Bosch PowerTube разнообразието стана доста голямо. Това вече е ясно на всички. Най-малкото те се различават по капацитет, съответно и по размер. Но има и още един детайл, който се оказва доста важен – дали батерията е хоризонтален, или вертикален тип.
29. March 2023
Specialized Turbo Tero X – качествен нишов електрически велосипед
Заради своята спортна ориентация, марката Specialized не се свързва често с производство на велосипеди за всички типове колоездене. Най-вече за такива, с които да карате без да се изпотите. Например, сред моделната им гама досега липсваше SUV колело. Но досега!

Show more