21. June 2020
Всеки, който отвори страниците на последното издание на Stiftung Warentest на страница 72, ще види че KTM са спечелили единия от тестовете, които организацията провеждат. Stiftung Warentest немска потребителска организация и фондация, занимаваща се с разследване и сравняване на стоки и услуги по безпристрастен начин. KTM Macina Tour 510 e получил финална оценка „добър“, получавайки 1.7 пункта.
16. May 2020
Изненадата не е от техническа, или иновативна гледна точка, а по-скоро това, че информацията беше пусната по средата на корона-кризата. Новините обаче са добри за феновете на електрическите велосипеди. Три нови батерии, като едната от тях е външна, нов дисплей и нова плоча за курбели за 12-скоростна система, съвместими със системата Shimano STEPS, ще бъдат налични на пазара през това лято.
20. April 2020
Евробайк 2020 също не бе подминат от пандемията завзела почти цялата планета. Множество колоездачни състезания, панаири и фестивали паднаха жертва на коронавируса през тази година. Европейският водещ фестивал, който по принцип се провежда през септември, с всяка изминала седмица е все повече под въпрос. Организаторите обявиха, че са започнали да мислят над нова дата за тази годишното издание.
09. April 2020
Носят наименованието 7.P, като „Р“ означава Performance. Това са новите накладки на производителя Magura, които са предназначени специално за велосипеди с електрическо подпомагане до 45 км/ч. Те са продължение на високата им седма серия и са съвместими с двубуталните спирачки MT2, MT4, MT6 и МТ8.
23. March 2020
По заглавието още се разбира, че днешната статия ще бъде за симпатичния товарен Tern GSD+. Това, за което обаче никой не подозира са неговият огромен транспортен потенциал и лесното му управление, благодарение на модерния му електромотор. С товароносимост от 180 кг и мощно задвижване, Tern GSD+ може много.
16. March 2020
През месец януари тази година продажбите на електрически велосипеди в Холандия достигнаха невиждани досега висоти. Според доклад на портала Bike Europe, ръстът се равнява на 200%. Рекордни са и продажбите на градски електрически колела. 60% е техният ръст. Изглежда, че любителите на този тип велосипеди в Холандия се увеличава и ще продължава да расте.
20. January 2020
Преди няколко дни от Bosch eBike Systems споделиха видео, в което се загатва за изцяло обновен модел на компютъра за електрически велосипеди Nyon. Факт е, ще има чисто нов дисплей, но всичко останало, което ще прочетете по-надолу са предположения, а може би и очаквания за това, какви функционалности ще предлага обновеният продукт.
20. December 2019
В края на годината много хора си казват „от догодина ще бъда нов човек“. Със следващите редове ние само ще припомним някои факти, които могат да ви помогнат да станете този нов човек. Колоезденето е едно от най-приятните упражнения, чрез които можем да поддържаме добра форма. Без значение на колко години сме, какви навици имаме, или какво работно време имаме. Редовното каране на велосипед поддържа мускулите и органите здрави и подобрява здравословното ни състояние.
03. December 2019
R Raymon, Husqvarna и R2R – това са три марки, които вело производителят Pexco събира под един покрив. Наскоро от градчето Швайнфурт излязоха новини, свързани с една от най-младите немски марки. Тя планира масивно разширяване на своята продуктова гама и достигане до повече хора. Ще бъдат представени градски, трекинг, крос и планински електрически модели с двойно окачване, както и модели за деца.
22. November 2019
През изминалите дни беше разпространена информацията, че компанията Continental ще преустанови работата в своята дивизия за електрически велосипеди през първата четвърт на 2020 г. Причините, които са изтъкнати за това решение са изцяло финансови. Вече са информирани и над 100-те работници в хановерското подразделение на Continental.

Show more