Velocate – добра защита срещу кражба на велосипед

Много от нас познават болезненото чувство, когато велосипедът ни е откраднат и не може да бъде намерен. На тези, на които не се е случвало да отнемат неправомерно любимото им колело, пожелаваме никога да не изпитат тази неприятна тръпка. Дори най-скъпите заключващи механизми и устройства не са достатъчно добра гаранция срещу кражба. За съжаление, поради фактът, че около 90% от велосипедите са без документи, полицията също не може да бъде от полза в търсенето им.

Read More

Да прекараш седмица с педелек Diamant Zouma Elite + S 2017

Да си кажем право, педелекът Diamant Zouma Elite + S има една ключова позитивна черта – привлекателен е. Завладява те още от пръв поглед. Всеки желае да има този s-педелек, притежаващ специфичното ретро излъчване, или поне да направи кръгче с него. Нашия тестов колоездач Филип имаше удоволствието да бъде един от щастливците, които получиха шанс да тестват педелекът.

Read More

Състезание само за електрически велосипеди - ElectrEnduro

На 10-ти и 11-ти юни край френския град Лион, за трета поредна година, се проведе състезанието ElectrEnduro, предназначено единствено за хора с електрически велосипеди. На старта застанаха около 300 ентусиасти, факт от който организаторите от клуб Boost Rider останаха изключително доволни. Основният спонсор на събитието бяха системите Bosch e-Bike.

Read More

Инициативата "Колоездене за всички възрасти" с Е-рикша

„Колоездене за всички възрасти“ има за цел да възвърне чувството за пълноценност у възрастните хора. Тази инициатива е основана в Дания, но вече е стартирала в няколко града в Германия. Идеята на основателите е да помогне на хората от домове за възрастни, или на хора с увреждания, които вече нямат възможност да колоездят, но искат да бъдат сред природата. За целта, доброволци ще возят хората на електрически велосипеди – тип рикша.

Read More

Нови продукти от Bosch за електрически велосипеди през 2018-та година

Сезонът за електрически велосипеди е доста успешен за немският производител Bosch, затова от компанията разкриха, кои ще бъдат приоритетните им продукти за предстоящата 2018-та година. А те са наистина смислени и иновативни. Това ще бъдат:

Read More

Слухове в Bosch: Ще има ли нови двигатели модели Bosch Active Line и Bosch Active Line Plus през 2018-та година?

Носят се слухове, че на вътрешно фирмено изложение на компанията Bosch, са показани третото поколение електрически двигатели за велосипеди – Bosch Active Line Plus. Aко това е истина, значи производителите ще имат шансът да произвеждат електрически велосипеди, които да влизат в по-ниския ценови диапазон, като използват предишните поколения мотори. По този начин, цените на ниският клас електрически велосипеди ще могат да се занижат до около 1300 – 1500 евро.

Read More

“Започнах да карам за здравето си“ - с електрически велосипед по Европейски път Е1

„Защо този дълъг маршрут ли? Защото съм свикнал с екстремните преживявания. Съпругата ми винаги има нужда да ме вразумява. Карам велосипед доста, а Евромаршрутът Е1 винаги ме е привличал, специално в частта между градовете Фленсбург и Кобленц. Сега ме гложди идеята да мина този не толкова благоприятен за велосипеди маршрут с електрическо колело.“

Read More

Полезни съвети при пътуването ни с електрически велосипед

Пътуването с електрически велосипед набира все по-голяма популярност. Това бе потвърдено от и туроператори из целия свят, предлагащи все повече туристически обиколки върху е-байк. Всичко, от което се нуждаете за безгрижно пътешествие е: велосипед, заредена батерия и достатъчно възможности за презареждането ѝ по продължителността на маршрута.

Read More

Sram Code: специалните спирачки за електрически велосипеди

Нуждаят ли се електрическите велосипеди от специални спирачки? Отговорът ни е кратък и ясен – Да! Спирачките трябва да са по-силни, за да успяват да спрат по-добре бързите и тежки е-байкове. Водачите на електрически велосипеди най-добре знаят, че тяхната мощност трябва да се укроти по някакъв начин, и това са подсилените модели спирачки, създадени точно за такъв тип байкове.

Read More

Детски електрически велосипеди от BEN-E-BIKES

Нов продукт на пазара от компанията Ben-E-Bikes! Както си подразбира от името им, те ще произвеждат детски електрически велосипеди. След като голямата компания Haibike направи отделна линия за производство на детски електрически велосипеди, почти същото стори и производителят от Долна Саксония. Само че от Ben-E-Bikes се концентрират единствено върху производството на велосипеди с електромотори за деца.

Read More