11. December 2018
Поредната успешна кампания за набиране на средства идва от Канада. Тяхното бебе се нарича Carbo и то наистина може да се нарече така, защото е малко и компактно, а балгодарение на изцяло карбоновата си рамка, тежи само 12.9 кг. Carbo може да е дребен, но амбициите му са големи. Според производителите му, ще доставя достатъчно количество забава на собственика си.
05. December 2018
Под наслова „Създадено и доставено“, през изминалия четвъртък (29.11.2018), Tern представиха своята нова програма #BikesForBusiness. Чрез нея тайванският велосипеден производител иска да помогне на компаниите да интегрират товарните електрически колелета по-масово в бизнеса. Още повече, Tern ще изготвят оборудване за всеки един корпоративен клиент, спрямо неговите нужди и изисквания.
29. November 2018
И Schindelhauer се „електрифицираха“. Дори и да не сте чували марката, още с първия опит да прочетете името ѝ, се разбира че тя е немска. Само преди дни берлинската компания, произвеждаща велосипеди представи своите нови електрически модели с мелодичните имена Karl, Heinrich, Hannah и Adam.
19. November 2018
Инженерите на канадския велосипеден производител Norco винаги са били отдадени и със свежи идеи в своята работа. Това показват и последните новини от провинцията Британска Колумбия, които ни съобщават за първото планинско електрическо колело, именно с марка Norco. Навлизането на компанията в този сегмент е повече от впечатляващо.
14. November 2018
Щом Maserati пуснат свой нов модел или продукт, ефектът винаги е „уау“. При четириколесните превозни средства това е безспорен факт. Концернът, произвеждащ луксозни автомобили могат да се похвалят и с някои доста корави мотоциклети. Но новото им произведение е не по-малко впечатляващо. С този велосипед Maserati ще вземат участие в German Design Awards 2019, но заслугата за това не е само тяхна. В „лодката“ са още компаниите Bafang и Diavelo.
07. November 2018
„Електрическото колело трябва да бъде евтино и достъпно“. С това твърдение младият Andy Weinzierl от Мюнхен създава своята старт-ъп марка DRS (Drais). По него той работи заедно със своя баща Thomas, благодарение на чийто опит в сферата на превозните средства, Andy пуска на пазара лично произведен велосипед на едва 24-годишна възраст.
02. November 2018
Моделите за 2019-та година са напълно ревизирани. Позицията на новия мотор Brose Drive S е променена и подобрена. Батерията е произведена от набиращата популярност компания BMZ, която е специализирана в производството на литиево-йонни акумулатори за електрически автомобили, велосипеди, медицински апарати и монтажни уреди. Размерът на гумите варира между 27.5+ и 29 цола с ширина до 2.8”, според избрания модел.
24. October 2018
На пазара вече е факт ново планинско електрическо колело от високия ценови сегмент. Топ версията на Intense Tazer ще може да се купи срещу никак не скромната сума от 7499 €. Който обаче е фен, и иска да се сдобие с този красавец, вече може да направи предварителна поръчка при производителя. Според компанията, поръчаните байкове ще бъдат доставени през ноември.
16. October 2018
Американският производител е работил усърдно, за да успее да интегрира двигателя Bosch в рамката по съвсем нов начин. Стъпка, която подобрява стабилността и управляването на колелото. Новата позиция на мотора позволява скъсяването на задния триъгълник. Това прави велосипеда не само по-пъргав, но подобрява сцеплението и устойчивостта при по-груби терени.
10. October 2018
Немският производител на велосипедни гуми Schwalbe показа някои новости, за следващия сезон. Това са три нови модела гуми, напълно нова продуктова линия, наречена Schwalbe E-Bike Tires и собствен уебсайт www.e-biketires.com. Очевидно и техният акцент за следващия сезон ще бъде електрическото колоездене. Нека сега да погледнем към някои от по-интересните модели.

Show more