28. July 2021
Всестранно развитият и корав е-байк KTM Macina Aera 271 LFC с приз след тестове на ADAC
KTM Macina Aera 271 LFC е най-добрият офроуд педелек с ниска рамка. Това показват резултатите от последния тест на клуба на немските автомобилисти ADAC. За този успех заслуга има велосипедът, като цяло, но и фактори, като най-добро поведение измежду тестваните модели, дълъг преход с едно зареждане, сравнително кратък период на зареждане и доста успешното вграждане на двигателя и батерията.
03. June 2021
Предстои ъпдейт на дисплеите за електрически велосипеди Bosch Nyon
През тази седмица от Bosch публикуваха важно съобщение за всички, които използват втора генерация на дисплеите Nyon. Предстои ъпдейт на тези компютри. Ъпдейтът носи абревиатурата MY21.4. Има и едно важно условие: ако искате да го инсталирате, дисплеят трябва да е зареден на поне 50%.
26. April 2021
Една година откакто сме още по-близо до вас
Не напразно са казали, че когато хобито ти е работа, нямаш нито един работен ден. За повечето от хората, които стоим зад ekolelo.bg, колоезденето е, или е било едно от основните ни хобита. В малкия ни и скромен екип има бивши състезатели в дисциплините downhill и cross country и фенове на колоезденето за удоволствие. Затова и решихме да предприемем предизвикателството и да направим една не толкова сигурната стъпка - да предлагаме в България висок клас велосипеди с електрическо подпомагане.
13. April 2021
Bosch добавят нови функции на дисплеите за електрически велосипеди Nyon, KioX и COBI
Компанията значително подобрява навигиращата функция на Nyon. Bosch са подготвили редица иновации, насочени именно към този дисплей. Започваме с това, че е подобрено изобразяването на моментната ни позиция на картата. Това е възможно благодарение на системата Assisted GNSS, използваща информация и от мобилните клетки наоколо. Nyon е в постоянна връзка със смартфонът ни и обменят информация за местоположението ни.
18. March 2021
Първо електромобил, а сега и електрически велосипед – Porsche се усремяват към бъдещето
Може би винаги сте искали да карате Porsche, но не са ви достигали финансите? Е, то вече ще бъде още по-близо до вас. Но има едно условие – ще трябва да се задоволите само с две гуми. Днес ще ви представим първото Porsche в света, което може да се купи ново за четири-цифрена сума в евро. А на всичкото отгоре е и електрическо.
12. March 2021
E-Caliber е липсващият електрически велосипед сред моделите на Trek
Рядко можем да характеризираме даден електрически велосипед само с един от неговите компоненти. Но E-Caliber е изключение в много отношения. Като се каже E-Caliber, трябва да се има предвид IsoStrut. Преди година Trek представиха своята уникална система за задно окачване, като тя беше поставена на модела без електрическо подпомагане Supercaliber. Тези дни американците от Уотърлу, Уисконсин поставят системата за първи път и на електрически велосипед.
05. March 2021
Forestal Siryon – електрически велосипед, който идва от гората
Може би заради надморската височина, може би заради специфичното местоположение, а може би заради суровия климат, на места като Андора хората имат свое специфично мислене и поглед над нещата. Малкият производител на велосипеди Forestal е намерил своя дом в подножието на пиренейските върхове. Факт е сепаратисткото виждане на компанията. Това обаче не е проблем за любителите на електрическите велосипеди и карбона.
22. February 2021
Cannondale Mavaro Neo – символ на нов стандарт електрически велосипеди
Понякога съвсем забравяме за бързото развитие на електрическите велосипеди през последните десет години. За щастие именити компании често ни го припомнят, пускайки нови и интересни модели, произведени с ентусиазъм и мисъл. Cannondale са решили да ни преподадат урок по история с новия Mavaro Neo. Моделът обаче е напълно актуален. Той отговаря на всички тенденции описани от нас в една от предходните ни статии.
04. February 2021
iLynx Race Carbon от BH Bikes: почти обикновен електрически велосипед
Батерия под 500 Wh? Мотор с по-малък от 80 Nm максимален въртящ момент? Как така? Това в някаква сбъркана електрическа мекица! Провал! Някой от вас може да си помисли нещо подобно за iLynx Race Carbon на производителя BH Bikes. Но бъдете внимателни, не бързайте да съдите и да пренебрегвате модела, защото може да пропуснете едно от най-вълнуващите колела за сезон 2021.
27. January 2021
И Оскарите за електрически велосипеди отиват при…
„Наградите за дизайн и иновации“ са един от барометрите, с които трябва всички да се съобразяваме. Именно тези награди са заслужили репутацията си на „Оскари“ във вело индустрията. За осма поредна година те ще изберат най-надеждните модели за настоящия сезон. Сравнени с други подобни „номинации“, тези за дизайн и иновации носят със себе си и стойност. Не са просто статуетки, а „кристална топка“, с която производителите сверяват часовниците си и създават тенденции.

Show more