24. January 2023
Завръщане в бъдещето, но на две колела – Scott Solace eRide
Един стар познат се завръща. Scott разшири портфолиото си, вдъхвайки нов живот на моделът, наречен Solace. Моделът, който навремето беше типично шосеен, днес има раздвоена самоличност. Или две самоличности. Наречете го както искате.
15. January 2023
Какво ни мотивира да караме електрически велосипед? Проучване на Shimano
Shimano не само са световен лидер сред производителите на велосипедни части и компоненти, но и са компания, която се ангажира социално и научно. Последното им проучване отговаря на въпросите „Какво карат хората в Европа?“ и „Какви са настроенията им в тази индустрия?“. Shimano са нарекли проучиването си „Състояние на нацията“. А това е неговото четвърто издание. В него ще разберем как са се променили нещата след корона пандемията.
20. December 2022
Няма невъзможни неща за новия електрически SUV велосипед на Giant – Stormguard E+
Един от основните прнципи на Giant e „ако си нямаш работа, намери си“. Сложната задача, която компанията предприе е да постави ремък на велосипед с двойно окачване. На пръв поглед, много хора биха стояли далеч от подобен проект. Но защо, ще се запитате? Защото от инженерна гледна точка това е малко нонсенс, понеже ремъкът би пречил на работата на окачването.
15. December 2022
Scott с нови спортни електрически колела през 2023
Традиционно, изложението Евробайк дава началния сигнал за повечето производители на велосипеди, които са готови да представят своите иновации за следващия сезон. Тази година обаче то се случи месец и половина по-рано от обичайното. Освен това, вело индустрията по света продължава да страда от сериозни забавяния на доставките. В резултат на това много производители излязоха от ритъм. Scott също. Ето, едва преди около месец производителят показва част от своите нови модели за сезон 2023.
04. December 2022
„Карай насам!“ Bosch KioX 300 вече е с навигация
В началото на ноември Bosch направиха голям ъпдейт на приложението eBike Flow. От него най-много „намазва“ дисплея KioX 300. Дисплеят, който е част от Smart системата на Bosch вече ще може да се използва и като навигация. През последните години компанията направи много, за да развие двигателите и дисплеите. В същото време в различни форуми потребителите спекулират постоянно по какъв ли начин ще се развие smart системата. Ами ето, вече нещата се случват.
22. November 2022
Yamaha oтново със свои електрически велосипеди
Преди около седем месеца Yamaha Motor Europe анонсираха, че се канят отново да навлязат на пазара с техни собствени електрически велосипеди. Ами това „скоро“ е сега! От края на 2022 г всеки ще може да си купи електрическо колело Yamaha. С трите модела които ще погледнем днес, производителят едва ли ще накара шапките ви да хвръкнат от изненада. Но все пак очакваме от тях да са голям хит.
14. November 2022
Fazua Ride 60 показва и e-MTB качества за първи път в Haibike Lyke
Седем месеца изминаха откакто Fazua представиха своя втори двигател за електрически велосипеди Ride 60. На премиерата през април видяхме модели на Riese&Müller и Canyon оборудвани с него. На Евробайк 2022 отново го видяхме в модели, предвидени за градския трафик. Но Fazua Ride 60 има по-голям потенциал. Haibike доказват този потенциал, поставяйки двигателя за първи път в планински електртовелосипед, наречен Lyke.
03. November 2022
Още една порция нови електровелосипеди Giant за 2023 г.
От Giant явно са решили поетапно да представят новите си продукти за следващия сезон. Детските модели Giant Talon E+ и Liv Talon E+ дадоха началото. Сега производителят разраства моделната гама на Trance X Advanced с луксозна версия. Няма и как другояче да наречем Giant Trance X Advanced E+ LTD, който ще струва 25599 лв. Предишният топ вариант на тази серия струваше 8000 лв по-малко.
26. October 2022
TQ HPR50 – нов лек мотор за електрически велосипеди
Не беше отдавна, когато видяхме първите електрически велосипеди от по-леката гама, която в последствие беше наречена Minimal Assist Bikes. Велосипедите с минимално подпомагане досега използваха двигатели като Shimano EP8 RS, разработен заедно с Orbea, Specialized SL 1.1, Fazua Ride 60, или BH 2EXMAG. TQ са производител, чийто мотори бяха точно на обратната страна – тежки и мощни. Сега обаче показват ново лице. На изложението Eurobike 2022 TQ Systems представиха мотора HPR50.
19. October 2022
Нови електрически велосипеди от Bergamont и през 2023 г
Традиционно Bergamont оборудват своите електрически велосипеди със система Bosch. Случвало се е да се спрат и на друг производител, но само при някои отделни модели. В близкото минало това бяхя Paul-E с Shimano и E-Grandurance c Fazua Evation. През 2023 г. Bergamont казват „довиждане“ на Fazua. При спортните модели обаче виждаме вече двигателят за задна главина на Mahle.

Show more