Sram Code: специалните спирачки за електрически велосипеди

sram code спирачки за електрически велосипеди

Нуждаят ли се електрическите велосипеди от специални спирачки? Отговорът ни е кратък и ясен – Да! Спирачките трябва да са по-силни, за да успяват да спрат по-добре бързите и тежки е-байкове. Водачите на електрически велосипеди най-добре знаят, че тяхната мощност трябва да се укроти по някакъв начин, и това са подсилените модели спирачки, създадени точно за такъв тип байкове.

 

Какво е специалното на този тип спирачки?

 

Sram – американският производител на велосипедни компоненти, отговаря на този въпрос, пускайки на пазара своя модел спирачки Sram Code. Този модел, разполагащ с четири бутален спирачен апарат притежава достатъчно спирачна сила, за да укротява мощните електрически и планински електрически велосипеди. Sram Code е напълно нова разработка и мощността ѝ идва, не само от по-големите бутала в спирачния апарат, ами и от някои допълнителни особености. Цялата система е по-голяма и събира около 30% повече спирачна течност. По-голямото количество течност позволява и по-фино прилагане на спирачната сила. Пословично добрата модулация на спирачките Sram тук е изразена още по-добре. Типично за американския производител, настройките на спирачката позволяват бързо и лесно персонално конфигуриране. Абсолютен плюс е ширината на спирачният лост.

 

Спирачката за електрически велосипеди на Sram ще се продава във две версии. Флагманския модел Code RSC, който ще струва около 270 евро и по-достъпният Code R, струващ около 170 евро. Теглото на моделите е 433 грама, като частите им могат да бъдат заменяни с такива от други модели на Sram.


ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

bosch,батерия, мотор, електрическо колело