Morpher – иновативната каска, излязла от научно-фантастичен филм

сгъваема каска

Днешната ни статия ще бъде за един проект, доказателство, че когато имаш добра идея и кандидатстваш за crowdfunding финансиране, нещата се случват. Тук отваряме скоба, за да кажем накратко както е crowdfunding-a. Това е практика за набиране на пари, след като си представиш идеята в някой от определените сайтове. Ако на хората им хареса тази идея, те могат да ти преведат толкова пари, колкото им е на сърце. Един такъв проект е сгъваемата каска Morhper, която решава вечния проблем, когато отиваме на работа с велосипеда – къде да си приберем каската. Morpher беше успешно финансирана идея и чрез две платформи авторът ѝ е набрал около 1 000 000 британски паунда. 

сгъваема каск

Благодарение на технологията, използвана за сгъването на каската, спечелила вече няколко награди, се отварят и допълнителни бизнес ниши. В около 1000 града по света можеш да си наемеш от този тип каски. Те се намират на станциите за електрически велосипеди под наем. По този начин, ако искате да покарате колело в ролята си на турист, не е нужно да си носите каска в багажа си. В допълнение към това, можем да кажем, че цената на сгъваемата каска е около една трета от цената на нормалните маркови каски.

          Екипът, разработил сгъваемата каска Morpher наблягат на фактът, че продуктът така, както спасява хората, той е и в помощ на планетата Земя. Каската, доколкото е възможно се произвежда от рециклирани материали. Производители уточнява, че доставката навсякъде по света е безплатна. Очакваната цена на каската е около 125 евро.  


ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело
електрически колела