E-bike Scott E-Genius 2018 – оборудван с Shimano Steps, вместо Bosch

електрическо колело 2018,  Scott, България
Източник: Mbr.co.uk

Малко, след като представиха моделът Genius за 2018-та година, компанията Scott показаха и електрическата версия E-Genius. Тъкмо нея ще ви представим и ние днес.

          На пръв поглед, агресивната визия на велосипедът е запазена. Рамката е от алуминий и на нея, по избор, могат да бъдат поставени 27.5 или 29 цолови гуми. Най-голямата промяна тук е при електромотора. Вече се използва електрическия двигател Shimano Steps E8000, разполагащ с мощност от 250 W и въртящ момент от 70 Nm. Изненадващата промяна, казват производителите, е продиктувана от по-доброто вграждане на моторът на японския производител в долната тръба на рамката. И една любопитна подробност – сензорът за скорост е вграден в задната дискова спирачка. В рамката на Scott E-Genius е „скрита“ и 500-ватова батерия. За да се зареди до 80% са нужни около 2.5 часа. Зареждането може да се извърши директно, докато батерията е монтирана на рамката, или да след като се свали от велосипеда. Електромоторът и батерията са оптимално защитени, посредством специални капаци. 

електрическо колело 2018,  Scott, България
Източник: Mbr.co.uk

Модулът за управление на Shimano предлага три режима на работа: Eco, Trail и Boost. За 2018-та година се планират два ъпдейта на софтуера, които ще подобрят режимите Trail и Boost. Още повече, японската компания предлагат и вариант, процента спомагане при тези два режима да се управляват чрез мобилно приложение, наречено E-Tube App. Връзката между приложението и велосипеда се осъществява чрез Bluetooth.

Може би, най-големите промени в новия модел на Scott E-Genius, продиктувана от моторът Shimano Steps са скъсения заден триъгълник на велосипеда от 490 на 460 мм и значително разширеното пространство за гумите. Ако решите да използвате 27.5-цоловата колелета, гумите, които могат да се използват са с ширина 2.5, 2.6 и дори 2.8. Ако искате да карате 29-ка, можете да сложите гуми с ширина до 2.6. Ходът на окачването на електрическия велосипед е 150 мм отпред и отзад.

От Scott акцентират на възможността на велосипедистите да избират с кой размер колелета и гуми да карат в даден момент. Нещо, което не се предлага от никой от подобните на E-Genius модели на другите производители. Смяната от размер 27.5 или 29 или обратното се извършва без почти никакви настройки по окачването и трансмисията. 

електрическо колело 2018,  Scott, България
Източник: Mbr.co.uk

Новият Scott E-Genius ще започне да се предлага още от есента на тази година. Предвидена е и дамска модификация на електрическия велосипед, наречена Scott E-Genius Contessa. Ще продължи и продажбата на предходният модел E-Genius 730, който с е двигател на Bosch. Общо, предлаганите модели са шест на брой:

·       E-Genius 700 Tuned

·       E-Genius 920

·       E-Genius 720

·       E-Genius 710

·       E-Genius 730

·       E-Contessa Genius 720

Щом получим информация за цените на моделите, ще я споделим с вас.


ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело
електрически велосипед, предимства
shimano steps, електрическо колело