DT Swiss представиха хибридни капли за електрически и електрически планински велосипеди

електрическо колело, капли, електрически велосипед

Швейцарската компания DT Swiss представи ново поколение капли, произведени и разработени специално, за електрически велосипеди. Те внедриха технологията HYBRID-line като допълнение към и без това здравите си шини, което ще удължи допълнително тяхната издръжливост. Това е нужно, тъй като теглото на електрическият велосипед е по-голямо спрямо това на обикновения.

 

Технологията HYBRID-line включва четири различни комплекта капли в широк ценови диапазон. Предлагат се шест различни шини с ширина от 25 до 40мм. Стандартни за каплите, са главините в така наречения boost размер. Той предлага по-голяма здравина, тъй като въртящия момент при електрическите велосипеди е по-силен. Спиците, които са в стандартната окомплектова са с конусувидна форма. Докато на обикновените спици в краищата диаметърът е 2мм, а в средата на спицата, той е 1.8мм, то в HYBRID-line технологията диаметърът от страна на ниплите е 2.34мм. От DT Swiss обявиха, че каплите са с поне двойно по-дълъг живот, в сравнение с обикновените такива. Като допълнение, каплите издържат и с 20% по-голямо натоварване, затова максималната допустима маса е повишена до 150кг.

 

Поради големият въртящ момент, който постига електрическия мотор на велосипеда, главините, използвани в технологията HYBRID-line са стоманени и могат да издържат до 500 Nm натоварване. Специално изработените за системата “кученца“ в главината придават тази сила със своите 24 зъба. Като допълнение, стените на главините са удебелени, издръжливостта на осите е увеличена, а сачмите на лагерите са по-големи, отново с цел по-голяма издръжливост.

електрическо колело, хибридни капли

Страхотният външен вид е постигнат чрез матовото покритие на шините, черните спици и големите продуктови надписи по цялата капла. Широките шини са подходящи за гуми с по-голям размер, или от така наречените Plus-размери. Те допълнително увеличават издръжливостта на електрическите планински велосипеди и правят работата им оптимална. Каплите с технологията HYBRID-line отговарят на всички изисквания и предлагат дълъг живот и най-добро представяне по планинските пътеки.

 

Ето как производителят DT Swiss описва своите продукти: „Главината от системата HYBRID-line е с удебелени стени, оборудвана с много издръжлива ос и допълнително подсилени отвори за спиците. Нещо повече – в ротора са интергрирани 24 „кученца“, изработени от подсилена стомана, както и лагери с по-големи сачми и стоманени чашки. Благодарение на тези оптимизации, каплите на DT Swiss вече могат да издържат максимално допустима маса на велосипед и колоездач до 150кг, за сметка на минимално увеличено тегло на главината. Резултатът е чудесна главина издържаща на сериозно усукване от въртящия момент на електромотора, и комбинирана с останалите HYBRID-line компоненти предлага екстремна здравина.“

 

Ето и четирите модела капли, които DT Swiss предлага:

 

1. HXC 1200 Spline ® - с карбонови шини за ол маунтин електрически велосипеди. Издържат до 120 кг, а цената на комплекта е 2248 евро.

2. HX 1501 Spline ® - за ендуро електрически велосипеди. Издържат до 150 кг и са с цена от 1078 евро за комплект

3. H 1700 Spline ® - в средно ценовия сегмент. Издържат до 150 кг, а цената е 698 евро за комплект.

4. H 1900 Spline ® - това са ниско бюджетните капли. Те също издържат до 150кг, а цената им е 418 евро.


ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

bosch,батерия, мотор, електрическо колело