Curt, Stout и Stellar – новото звездно трио електрически колела на Ampler за 2018-та година

електрически велосипед
Ampler Curt 2018

Първата ни реакция, след като ги видим е, че това категорично не са електрически велосипеди. Но при новите модели на Ampler първоначалното впечатление е измамно. Естонският производител представи своите три електрически модела за 2018-та година. Никой от тях не изглежда по-различно от нормален велосипед. Ние сега ще ги погледнем по-отблизо, защото ще бъдат на пазара още преди края на месец март.

Изчистения и лек Ampler Curt 2018

Това е и флагмана на естонската марка за тази година, който тежи едва 14 кг. Външно е изключително изчистен. Шините са с дълбок профил, вилката е карбонова и боядисана матово, дизайнът е минималистичен. Дори и тренирано око няма да забележи на пръв поглед, че става въпрос за електрически велосипед. Електромоторът е скрит в задната главина. Батерията с капацитет 336 Wh е елегантно вградена в рамката. Въпреки това, Ampler Curt може да измине до 70-километров преход. Ниското му тегло допълнително допринася за сравнително голямото изминато разстояние с едно презареждане. Двигателят е настроен така, че при движение по инерция, да указва минимално съпротивление. Можем да избираме между две версии на този модел – Single Speed (единична предавка), която ще струва около 2500 €. Срещу допълнителни 300 €, задвижването от верига може да бъде заменено с ремъчно. 300 € се доплащат ако пожелаете и 10-скоростна система. Ampler Curt ще се продава в два цвята – черен и бял, както и с два размера на рамката.

електрически велосипед , интегрирана батерия
Ampler Stout 2018

За придвижващите се в града – Ampler Stout 2018

За тези от вас, които се придвижват с велосипед при всякакви метеорологични условия ще харесат допълнителното оборудване на този модел. Освен с постоянно монтирани високо качествени калници, Ampler Stout разполага с широки 47 мм гуми и кормило с извивка назад, за удобна седяща позиция на велосипедиста, когато носи раница на гърба си. След допълнително заплащане от 150 €, се монтират и интегрирани LED светлини. Базовата цена на този модел с 9-скоростна система е 2290 €. Въпреки допълнителното оборудване, Ampler Stout остава с ниско за електрически велосипед тегло – 16.4 кг. Максималния преход, който може да бъде направен с него е до 70 км.

електрически велосипед , интегрирана батерия
Ampler Stellar 2018

Комфортния Ampler Stellar 2018

Това е моделът-сестра на Ampler Stout. Стилен електрически велосипед с диамантено-лъскава low step дамска рамка, носеща допълнителен комфорт на нежните половинки на човечеството. Предлага се в два цвята – сив и червен, а теглото му е като на Stout – 16.4 кг. Базовата цена на Ampler Stellar също е 2290 €.

Ampler от почти четири години предлагат на пазара електрически велосипеди, а собствениците на компанията са големи ентусиасти. Всичко се сглобява ръчно в Талин от малка група инженери и се изпраща на новите собственици директно от склада.


ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело
електрически колела