BrakeForceOne разработи ABS – система за електрически велосипеди

Електрическо колело, велосипед, ел. велосипеди, ел. колела, abs система

Пазарът на електрически велосипеди е във възход. Развитието на S - pedelec системата позволява дори на не толкова опитни колоездачи да развиват над 40 км/ч. Това именно налага да се въвеждат определени мерки за безопасност. BrakeForceOne обръщат сериозно внимание на спирачната сила, за да се осигури оптимален спирачен път в случай на авария на мокри и хлъзгави повърхности.

 

Системата ABS за електрически велосипеди е подобна на тази за автомобили и мотоциклети, но принципът на работа е малко по-различен. Теглото и размерите на системата са значително намалени (диаметърът е 32 мм, дължината е 75 мм, а теглото е около 280 грама на спирачка). Според BrakeForceOne тази система е съвместима с вода, т.е. вместо масло може да се сложи вода. Бордовата батерия на електрическия мотор поема захранването на системата. ABS електрониката може да бъде поставяна на всяка позиция на колелото между спирачния лост и спирачните челюсти.

 

Принципът на действие е устроен така, че с помощта на сензори да може да се открие опасността от блокиране и преобръщане на колелото преди това да се е случило. ABS – системата разделя хидравличната връзка между спирачния лост и спирачните челюсти и контролира натиска върху спирачката. Задвижването работи толкова бързо, че системата може да се активира, когато има опасност от заключване на колелото, а не само когато е блокирано. По този начин внезапното спиране в завои, например, не представлява опасност.


ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

bosch,батерия, мотор, електрическо колело
продажба електрическо колело