Bosch eBike System купуват Cobi GmbH

електрически велосипед cobi

Bosch eBike System сами по себе си са компания пионер по отношение на нови технологии и системи при електрическите велосипеди. Очевидно, компанията следи с отворени очи и уши за други интересни и умни продукти. Наскоро от Bosch обявиха, че купуват компанията Cobi GmbH и планират да разширят продуктовата им линия. Припомняме, че Cobi е компания, започнала като start-up идея и финансирана чрез crowdfunding кампания. През 2014-та година те започнаха да произвеждат дисплеи за електрически велосипеди, приложение за смартфони и други компоненти свързани с този тип колоездене. 

Калус Флайшер, изпълнителен директор на Bosch eBike System обяснява този ход на компанията: „С придобиването на Cobi GmbH ще разширим продуктовата гама на Bosch eBike System в сферата на мрежовите продукти и услуги по оптимален начин. Cobi имат нужния опит, за да влезем в успешно сътрудничество с тях“. Цената, която от Bosch са платили не е ясна, а самото сливане е въпрос на време да бъде потвърдено и по законов ред. 

електрически велосипед cobi

С продуктите и технологиите на Cobi, колоезденето може да бъде интелигентно и мултифункционално. Освен навигацията, музиката, телефонията и фитнес услуги, които предоставя Cobi, посредством платформата, може да се осъществи връзка с приложения като Strava, Komoot, Spotify, Apple Health и с фитнес Bluetooth сензори.

          Основателят на Cobi и негов изпълнителен директор Андреас Гаалерт вижда перспективи и нови възможности за компанията си от това партньорство: „Със стратегически партньор като Bosch, ние виждаме огромен потенциал за развитието на нашите продукти и услуги в колоездачния свят“.

          Сливането на двете компании потвърждава тенденцията във велосипедната индустрия, компонентите и технологиите да се електрифицират и дигитализират. От Bosch казват: „Е-байковете ни помагат да постигнем целите си много по-бързо, икономично и технически издържано – имаме енергия от батериите и сведения от сензорите и контролерите. 

връзка електрическо колело компютър

Каква работа върши Cobi и към кого е насочено? Продуктите са насочени към бързо разрастващата се група от хора, за които смартфона е важна част от дигиталния им живот, и които искат да го използват функционално дори докато колоездят. Проблемът с недостатъчно развитите приложения на смартфоните е решен с технологичната платформа Cobi по надежден и удобен начин.

          Bosch eBike System вече направиха нещо подобно през 2014-та година, като представиха велосипедния компютър Nyon – първия подобен компютър за електрически колелета. Възможността за връзка с приложения за смартфони, която предлага Cobi е перфектното допълнение към вече създадената основа. За в бъдеще, на велосипедистите ще се предлагат и двата продукта – Nyon и Cobi


ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело
електрически колела