Умен електрически велосипед Cowboy с невидима мощ под седлото

електрическо колело Cowboy

За някои компании, да стоят на сцената за иновации при електрическите велосипеди, е като детска игра. Ежедневно има новини около интересни старт-ъп идеи в сферата на е-байковете, новите технологии и течения. За някои от тях сме ви писали и можете да ги намерите на страницата ни. Въпреки това, няма да спрем да ви казваме какви са най-актуалните и горещи новини. Днес на преден план излиза електрическият велосипед Cowboy. Ако си представяте скъп и наперен фатбайк, или пък цветен педелек, сте в пълна грешка. Това, по-скоро, е колело, което може да бъде описано с една дума – умно. Cowboy е нисък клас електрически велосипед за придвижване в града. Той наистина впечатлява с интелигентно вградената и напълно непредвидима технология за такъв тип превозно средство.

 

Зад Cowboy седи старт-ъп компания от Белгия. Един от забележителните компоненти, които бяха представени и наградени на изложението Euro Bike през 2017-та година, е батерията, тежаща само 1.7 кг. Тя е напълно вградена в седалковата тръба на велосипеда. Въпреки това, се премахва и поставя изключително лесно, а времето ѝ за пълно зареждане е само два часа и половина. Достатъчна е за преход до 50 км в градски условия. Малък дисплей, вграден в рамката, предоставя информация за нивото на батерията само с един поглед.

електрическо колело cowboy

Интелигентната система за спомагане при педалиране работи със сензори, които дават данни за скоростта и интуитивно се адаптират към стила на управление на водача. Електрическият велосипед разполага и с вградена стоп светлина, която при стискане на лоста за спирачка светва по-ярко. Cowboy може да предоставя техническа информация до смартфонът ви, благодарение на специално приложение.

На пръв поглед изпъква един факт: Въпреки иновативните технологии, с които разполага, Cowboy е сравнително евтин. Цената му е 1790 €. За съжаление обаче, на тоя етап може да се закупи единствено в Белгия. Продажбата му започна в края на месец април тази година. Добрата новина е, че производителите са получили три милиона Евро финансиране по проекта, и възнамеряват да използват тези пари с цел завладяване на европейския пазар. Определено, нямаме търпение да дойде 2019-та година, за да видим Cowboy да се разпространява и извън Белгия.


ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело
електричеко колело Giant
електрически колела