Състезание само за електрически велосипеди - ElectrEnduro

състезание, електрическо ендуро

На 10-ти и 11-ти юни край френския град Лион, за трета поредна година, се проведе състезанието ElectrEnduro, предназначено единствено за хора с електрически велосипеди. На старта застанаха около 300 ентусиасти, факт от който организаторите от клуб Boost Rider останаха изключително доволни. Основният спонсор на събитието бяха системите Bosch e-Bike.

Състезанието се състоя в рамките на два дни, като етапите бяха общо три. Събота през деня се проведе така наречения Electro Boost етап. Трябваше да се преодолеят девет отсечки, като всяка една беше с дължина от 4 км. Обстановката около епицентъра на събитието не можеше да бъде по-приятна и спокойна. Победител стана Cedric Sedilleau, който премина етапите с общо време от 1:17:26 часа. Вечерта на същия ден се проведе и етапът Dark Boost. Тук се минаваха четири от деветте отсечки от по-рано, но на фарове. Най-бърз беше Francis Paquet, на когото бяха нужни само 42:26 минути за преодоляването им. 

състезание, електрически велосипеди

На 11-ти юни, неделя се проведе третият етап, наречен ElectrEnduro с дължина от 42 км. Победител стана Guillaume Heinrich, маркетингов директор на Bosch eBike System за Франция. Наши колеги от Германия отразиха цялото събитие, вземайки участие в него с електрически велосипеди Haibike SDuro Allmtn 7.0 и Haibike Xduro NDuro 8.0.

Haibike SDuro Allmtn 7.0 е оборудван с мотор Yamaha PW-X, пет режима на задвижване: Eco+, Eco, Standart, High и Extra Power, а дисплея е мултифункционален Yamaha. По думите на колетата, управляващ този електрически велосипед, режим Eco+ е достатъчно ефективен, за да бъдат изминат 42-та километра от последния етап на състезанието край Лион, като на моменти се преминава към режимът за най-силно спомагане Extra Power. Велосипедът е предлагал супер ефективност през цялото време.

Haibike Xduro NDuro 8.0 e оборудван с двигател Bosch и дисплей Purion на същия производител. Софтуерът на велосипеда е ъпдейтнат и притежава новия режим на задвижване EMTB, за който съвсем скоро стана въпрос в нашите статии.

състезание, електрическо ендуро

По време на състезателното събитие бяха представени електрически велосипеди на много от световните производители. Наред с Haibike видяхме колелета от марките Lapierre, Mustache, Cannondale, Cube и KTM и техните електрически ендуро модели. Посетителите имаха възможност да тестват всички тези велосипеди по време на двата дни от състезанието.

Струва си да споменем и за забележителния успех на отбора Millet Racing D, който взе участие и в трите етапа на състезанието. Marcellin Millet стана трети в етапът Electro Boost, a в етапите Dark Boost и ElectrEnduro зае шеста позиция. Партньорката му Caroline Millet стана осма на Electro Boost, десета на Dark Boost и 13-та на ElectrEnduro.

състезание, електрическо ендуро, победители

ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

детско електрическо колело
електрически колела