Първите електрически велосипеди с двигател на Continental

електрически велосипед с двигател Continental

Ако очаквате статия за нови модели гуми на производителя Continental, сте в голяма грешка. Този път ще си говорим за велосипедни електрически двигатели. Наличен е първия байк на немската компания Cycle Union с електромотор Continental. Моделът скоро ще бъде и в дилърската мрежа в Европа. Наречен е „8CHT” и е оборудван с първия в света двигател 2 в 1 и революционна система с името 48er Prime System, който ще бъде в серийна употреба от февруари 2018-та година. „Горди сме, че през ноември произведохме първите велосипеди от нашия премиум раздел за електрически колелета. По този начин след края на месеца ще можем да започнем доставките към дилърите.“ Това каза мениджъра на компанията от Олденбург Северин Льоне. С представянето на новия двигател, Continental показаха и своето ново мобилно приложение „My Bike”, което е перфектното допълнение към новата система. Освен данните за състоянието на велосипеда, заряда на батерията и останалите обичайни информации, My Bike може да бъде използвана и като система за навигация.

електрически велосипед с двигател Continental

Union Cycle преди време пуснаха загадъчен анонс за „революционна задвижваща система от Continental”, който събуди любопитството у хората в бранша. Днес всичко това е факт – двигател със система 2 в 1, която комбинира първия 48-волтов двигател с напълно автоматична предавателна кутия, вградена в него. Наименованието, което производителя е избрал е „48 Revolution”. Вградената NuVinci предавателна система превключва гладко от една предавка към друга, в зависимост от усилието което колоездача прилага върху педалите. 600-ватовата батерия е вградена в рамката на велосипеда, а двигателя е централно поставен. Неговата мощност е 250 Вт, а въртящия му момент достига до внушителните 72 Nm. Тези факти правят излишен въпроса за пробега на колелото.

От Union Cycle анонсираха още, че в портфолиото си за 2018-та година ще включат общо 9 напълно нови модела електрически велосипеди.

електрически велосипед с двигател Continental

ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело
електрически колела