Нови продукти от Bosch за електрически велосипеди през 2018-та година

Сезонът за електрически велосипеди е доста успешен за немският производител Bosch, затова от компанията разкриха, кои ще бъдат приоритетните им продукти за предстоящата 2018-та година. А те са наистина смислени и иновативни.

 

Това ще бъдат:

· Моторите Active Line и Active Line Plus

· PowerTube 500 – разширена долна тръба на рамката на велосипеда, в която се интегрира батерията

· EMTB режим на задвижването

· Bosch eBike ABS – Анти Блокираща Система за електрически велосипеди

 

(За тези, които се чудят, защо толкова рано се представят продуктите за 2018 година, поясняваме, че велосипедната година се отличава от календарната.)

 

Bosch Active Line Plus

 

Сравнен с предходния Active Line двигател, Active Line Plus не е просто обновяване на успешния предшественик, а е напълно различен, нов продукт. Неговите размери са намалени с около 20 %, а теглото му е нараснало, и така средната маса на Active Line Plus моторът е 3.2 кг. Другото редуцирано при новия модел е шумът. Моторът е толкова тих, че се чува слабо дори и в тиха среда. За разлика от Active Line, който разполага с максимален въртящ момент от 40 Nm, Active Line Plus може да се похвали с 50 Nm максимален въртящ момент. Предполага се, че по-лекият и слаб мотор, ще се използва при градските електрически велосипеди, докато по-мощния и тежък двигател ще се поставя на планинските е-байкове.

мотор з електрическо колело bosch
Bosch Active Line Plus

Bosch PowerTube 500

 

Този продукт сбъдва мечтите на много от потребителите на Bosch, които досега със завист гледаха подобните решения на други производители. Батерията е елегантно скрита в компактната долна тръба на велосипеда, изработена от здрава алуминиева сплав. Двата варианта за монтаж на батерията, допринасят за възможността, да бъдат създавани рамки с разнообразен дизайн. Завишената компактност и стабилност, обаче, плащат и своята „цена“. PowerTube 500 е с 200 грама по-тежка от вече тестваната Power Pack 500. Вътрешно и двете системи са идентични и това ги прави съвместими с всички налични двигатели на Bosch. PowerTube 500 ще се използва при електрическите градски, туристически и планински велосипеди.

батерия за електрически велосипед bosch
Bosch PowerTube 500

Софтуерен ъпдейт, с добавен EMTB режим

 

Наскоро ви представихме с повече подробности този ъпдейт в наша статия. Той обхваща системите за контрол на всички двигатели от серията CX, правейки ненужно превключването между различните режими на работа, с изключение на Еко варианта. Между другото, от Bosch предлагат този ъпдейт безплатно на всички настоящи ползватели на велосипеди с мотор от CX серията.

 

Bosch eBike ABS

 

Първата по рода си анти блокираща система за електрически велосипеди е готова за серийно вграждане. Тя от десетилетия се вгражда серийно в леките автомобили и мотоциклетите, а вече дойде ред и на поставянето ѝ при електрическите байкове. След проучване, направено от Bosch, е установено, че благодарение на нея, инцидентите с електрически колелета могат да бъдат намалени с 25 %. От немската компания съобщават, че първите велосипеди с анти блокираща система ще бъдат на пазара още през есента на тази година. Серийното вграждане се очаква да се започне през 2019-та година.

Bosch eBike ABS
Bosch eBike ABS

ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

детско електрическо колело
електрически колела