Новият електрически двигател Yamaha PW-SE

Също като на масата за покер, производителите на електрически велосипеди вадят джокери от ръкавите си точно преди изложението Eurobike, което се проведе в края на м. Август. Днес ще ви представим новия модел електрически двигател от Yamaha, който се монтира в средната част на велосипеда. Модификацията е с инициалите PW-SE, като SE идва от Sport Edition, или „спортен вариант“. И наистина, този мотор показва завидни „атлетични“ способности.

Външно, Yamaha PW-SE не се различава много от версиите PW и PW-X. Той ще бъде стандартно вграждан в градските и планинските серии електрически велосипеди. За разлика от другите мотори, PW-SE може да достигне до каданс от 110 Об/м. Моделът поддържа и връзка чрез Bluetooth с компактен диагностичен уред.

Важно за феновете на електрическите планински велосипеди е обявения от Yamaha слоган „Удоволствие от карането в града и извън пътя“. Това ясно означава, че този мотор е подходящ за каране по пресечена местност. Максималният въртящ момент е завишен до 70 Nm. Мощността е 250 W, теглото му е 3.5 кг, а скоростта, до която може да указва помощ е до 25 км/ч. 

електрически двигател Yamaha PW-SE

Yamaha още казват, че новия PW-SE мотор предоставя „гладка и сериозна“ помощ при педалиране, благодарение на системата с 3 сензора. Първият е сензор на усилието, който отчита усилието на педалиране. Вторият е сензор на скоростта. Третият – сензор, отчитащ оборотите по време на педалиране. „Благодарение на тези три сензора, системата има възможност да подпомага велосипедиста по-дълго време при всякакви условия“, заявяват от Yamaha. Колоездачът може да избира измежду 4 режима на спомагане.

Производителят Haibike вече заложиха на този тип електрически двигател, а ние вече ви представихме интервю с колегата Мартин, който каза: „Този нов двигател се поставя основно на моделите от по-ниския ценови клас и е насочен към търсещите комфорт водачи.“


ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело
електрически колела