Невидимо, но приятно за гледане. Що е то? Allegro Invisible електрически велосипеди!

електрическо колело планинско

Нека си признаем, всички сме изпитвали усещането, че някой „мами“, използвайки помощни средства, когато колоездим в гората, или сутрин до работа.

          Швейцарската компания Allegro се е погрижила да направи това „мамене“ малко по-лесно за в бъдеще. Тя е произвела електрически велосипед, с интелигентно вградена в тръбата батерия. И това не е всичко, благодарение на швейцарците е факт и първия педелек с почти незабележими батерия и мотор. Ако си мислите, че цените на продуктите на Allegro са на цените на невидима подводница, грешите. Велосипедите струват прилично, като за такива с напълно скрити в тръбите компоненти. Новите модели идват леко изненадващо, макар, че Allegro са компания с над 100-годишни традиции в производството на велосипеди. Производителят за пръв път се реши да сглобява електрически колелета през 2014-та година, когато поръчаха компоненти от немската компания Colag AG. За три години, те минаха през трите стадия на производството на е-байкове. От такива с електро мотор в предна или задна главина, до велосипеди с напълно вградени батерия и двигател

електрическо колело планинско

Серията Invisible предлага три различни типа рамки: EMTB и два вида градски. Батерията с капацитет от 378 Вт/Ч е скрита със забележителна елегантност – без изтъняване на тръбните стени, без да бие на очи. Единственото, което издава, че това не е нормален велосипед, е моторът, вграден в главината на задната капла. Велосипедите разполагат с мотор Bafang, разполагащ с девет режима на работа, хидравлични спирачки Tektro и заден дерайльор с 9 скорости Shimano Deore, който при EMTB версията е с 10 предавки. Рамките на Invisible са с два размера – 54 и 48 см, а размера на гумите при градските модели е 28 цола, докато EMTB версиите се предлагат само с 27.5-цолови гуми.

електрическо колело градско

Градската версия на Allegro Invisible идва окомплектована със светлини, багажник, степенка и калници. Теглото ѝ е 21 кг., като при премахване на изброените компоненти, могат да бъдат свалени около 1.5 кг. 

Благодарение на добрия маркетинг на компанията Allegro и рекламните лица използвани за техните модели, феновете им в Холивуд се множат с всеки изминал час. А и теглото от около 20 кг. си е доста примамливо, като за такъв тип колело. В Швейцария цената на Allegro Invisible варира между 2699 и 2899 франка, което е около 2500 евро. Сериозен претендент на моделите от немските производители. Чакаме и техният отговор към края на годината. 

електрическо колело trekking

ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело
електрически колела