Най-добрите електрически планински велосипеди според ElektroRad

електрическо колело, планински, електрически велосипед

Задачата да се изберат най-добрите електрически велосипеди става все по-трудна, тъй като моделите постоянно се увеличават и стават все по-добри. Немското списание ElektroRad се ангажира с голям практически тест на велосипеди. За теста са избрани 12 модела електрически трекинг и планински велосипеди с твърди и меки рамки, подходящи за начинаещи, напреднали и професионални колоездачи.

 

Това е списъкът с тестваните трекинг и планински електрически велосипеди:

1. BH Bikes Rebel Jet Lite – трекинг

2. Stevens E-8X – трекинг

3. FISCHER Proline EM 1724 – планински твърдак

4. FISCHER Proline EM 1726 – планински твърдак

5. FISCHER Proline EM 1723 – планински твърдак

6. MORRISON Cree 2 27.5 – планински твърдак

7. HNF HEISENBERG XD1 Trail – трекинг

8. FLYER Uproc7 4.10 – планински с двойно окачване

9. BULLS E-Core Di2 FS 27.5 Plus – планински с двойно окачване

10. SCOTT e-Genius 710 Plus – планински с двойно окачване

11. GIANT full E + O SX – планински с двойно окачване

12. М1-SPORT ART Spitzing R-Pedalex – планински с двойно окачване

 

Това са четирите велосипеда, които получиха отлична оценка след тестването.

 

1. GIANT full E + O SX

2. SCOTT e-Genius 710 Plus

3. BULLS E-Core Di2 FS 27.5 Plus

4. FLYER Uproc7 4.10

FLYER Uproc7 4.10

планиски електрически велосипед, Flyer

„Flyer Uproc7 е страхотен All-mountain велосипед“ –това заключение на журито е предизвикано от забележителната технология, „която може да бъде следваща стъпка в бъдещето“. Позитивите обраха дисплея, начина на интегриране на батерията и спирачките на велосипеда. „Електромотора, рамката с двойно окачване, изборът на компоненти… Flyer-а ни вдъхновява, дори стоейки на едно място.“ Отличени са също компактната седяща позиция и перфектното му управление.

BULLS E-Core Di2 FS 27.5 Plus

планиски електрически велосипед, Bulls

Това електрическо колело е считано за много добро, не само заради успешно интегрираната в рамката 500 Wh батерия, но и заради „четириточковото задно окачване с ход 150мм, което е в синхрон с вилката RockShox Yari, също с 150мм ход.“. Отличният ергономичен дизайн и трансмисията на Shimano са високо оценени. Заключението: издръжливо задвижване на Shimano, добро окачване и леко управление – гаранция за лесни изкачвания и забавни спускания.

SCOTT e-Genius 710 Plus

планиски електрически велосипед, Scott

Създаденият за планински приключения електрически велосипед „блести“ с функционалните си екстри и с много доброто окачване на FOX. “SCOTT e-Genius 710 Plus ни впечатли като перфектно колело както за „action“, така и за турове“ . Разполага с мощен електромотор и солидна рамка.Тестерите оцениха отличния контрол върху велосипеда, дори и при по-груб терен. Харесван е и чистия „кокпит“ с компактен дисплей Bosch Purion.

GIANT Full-E + O SX (1.4)

планиски електрически велосипед, Giant

Най-добрият електрически планински велосипед на Giant впечатли тестерите с технически показатели. Специално развитият за е-байкове 8-скоростен дерайльор на Sram работи по време на теста гладко. “Превключванията на по-лека или по-тежка предавка по време на педалиране ставаха леко“. Взаимодействието между рамката, вилката и задния шок впечатлиха тестера. Затова и дойде заключението: Giant Full-E + O SX не признава граници. Не бива да забравяме, че ексклузивността на един велосипед се определя и от цената му.


ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

bosch,батерия, мотор, електрическо колело