Иновативни идеи за велосипедни светлини

светлини електрически велосипед

Добрите и практичните велосипедни светлини са винаги голямо предизвикателство за производителите. Това е показателно за иновативната сила на промишлеността. Особено идеите, които позволяват интегриране на осветлението в колелото.

 

Адаптирани идеи за осветление от Busch & Müller

 

Busch & Müller са пример за производството на персонализирани решения, в които светлините и кабелите към тях са незабележими и здраво прибрани. При някои модели, предвиждащи детска седалка или ремарке отзад, светлините са интегрирани като задни. При други модели велосипеди, които са малко по-стари, също има начин светлините да бъдат прикрепени по този начин и да осветяват другата страна на детското ремарке например.

Производителят Selle Royal развива т.нар. „мигаща светлина“. Осветлението може да се монтира много бързо като прикачваща система на повечето седалки от неговите серии.

Марката Sram пък е разработила окачващата вилка „Paragon Gold“ за трекинг велосипеди, осигуряваща закрепване на предните светлини. Потокът на ел. ток от главното динамо осигурява вътрешната инсталация. Velotraum предлага и версия, която управлява динамото без съединител. При инсталиране на предното колело с динамото автоматично се прави връзка чрез метална пластинка с вилката.

 

Сливане с рамката

 

Като цяло повечето производства сега са стандартни. Независимо от това, решенията могат да изглеждат много различно. Например при пълното окачване на електрическите велосипеди от серията „Culture” на Riese & Müller батерията е в багажника с LED задна сигнална лампа и заключване на кабела. За предните светлини Busch & Müller наскоро бяха предложили решение, което може да се комбинира с електрически колелета с двигател на Bosch.


ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

bosch,батерия, мотор, електрическо колело