Здравословен начин на живот с електрически велосипед

електрически велосипед

Спортът е здраве. Този факт е добре познат. Въпреки това, обаче, много хора не се движат достатъчно. Почти 50% от европейците, или спортуват малко, или не спортуват изобщо. Най-честите причини за това са липсата на мотивация, или физически ограничения, като най-често това е наднорменото тегло. Но защо физическите упражнения и фитнеса са толкова важни? Колко често да спортуваме, за да сме здрави? Как електрическите велосипеди ни помагат за това? Физиотерапевтът Филип Хаузер ще ни отговори на тези въпроси.

 

Колко често трябва да спортуваме, за да сме здрави?

Ф.Х.: Ежедневните упражнения ще държат болестите далече от нас. Всъщност, има доказателства, че 15 минути физическа активност всеки ден, са достатъчни, за да ни се удължи живота с 3 години. За постигане на положителен ефект от спортуването, Световната Здравна Организация препоръчва 150 минути седмично натоварване със средна интензивност. Средна интензивност означава по-висок пулс от нормалния и леко задъхване. Основното правило е: всяка една физическа активност е по-добре, отколкото да бъдете напълно неактивни.

 

Какво място заема колоезденето във Вашите програми?

Ф.Х.: Колоезденето е идеално за хора, които изпитват болки, докато ходят. Това е така, защото натоварването в ставите е много по-добре контролирано. В нашите практики, използваме велоергометър за възстановителни процедури след операции, за загрявка преди тренировъчни сесии, за тренировки за издръжливост, или за сваляне на тегло.

 

Къде виждате ползата от електрическите велосипеди, когато говорим за здравето на хората?

Ф.Х.: Специалната полза от електрическите велосипеди е, че натоварването на хората може да се регулира, според тяхната издръжливост и здравословно състояние. Затова, те са подходящи за пациенти, които наскоро са претърпели операция на става. Чрез тях те могат да увеличават постепенно натоварването с всяка следваща серия упражнения. За пациенти, които не са във форма, асистиращия мотор компенсира липсата на сила. В днешни дни, електрическите велосипеди се използват и от професионалните спортисти, включително и от националния футболен отбор на Германия, за възстановителни тренировки, или за лека промяна от тренировъчната футболна рутина.

електрически велосипед,

Как електрическия велосипед ще ни осигури допълнителни тренировки?

Ф.Х.: Спомагателните режими на този тип велосипеди и бързия успех, постигнат чрез тях, може да окуражи хората и да ги накара да спортуват по-често. С педелеците(pedelecs) дори и далечните дистанции изглеждат близо. С електрическите велосипеди може да се отиде до място, където до сега сме ходили само с кола, например на работа, или на пазар. По този начин, движението става част от нашия ежедневен живот. Някои хора подобряват мотивацията си, като използват фитнес приложения, които прецизно показват техните постижения и цели. При електрическите велосипеди, това е вело-компютъра, поставен на кормилото. Хората сами трябва да решат, кой е техния мотивационен фактор, но основната идея е, че тренировките трябва да създават и удоволствие.

 

Какво е важно да знаем, когато управляваме електрически велосипед?

Ф.Х.: Основните изисквания от водачите на този ти велосипеди са, първо, да са достатъчно подвижни, за да се качат на двуколесното превозно средство, и второ, да имат достатъчно бързи реакции, за да могат да реагират адекватно на ситуации, предизвикани от градския трафик. За тези, които използват педелек със здравни цели, са нужни експертни препоръки и програма. За по-продължително удоволствие от тренировката е важна позицията на седене върху велосипеда. Затова е препоръчително, когато вземате своя велосипед от магазина, да се уверите, че рамката е подходяща за вашия ръст, както и да настроите правилно позициите на кормилото и седалката.

 

С каква скорост се движа? Колко калории съм изгорил?

Ф.Х.: На тези въпроси, отговор дават компютрите за електрически велосипеди на Bosch. Те предоставят на водача пълна и богата информация в реално време. Nyon използва силата на педалиране, за да изчисли усилието на велосипедиста. С допълнителен колан за гърдите, водачът може да е сигурен, че винаги тренира в безопасни граници на своя пулс. С други думи, имате перфектен личен треньор на кормилото на велосипеда си.

 

Кой е Филип Хаузер?

Той е физиотерапевт, треньор по спорт и гимнастика, и е партньор на две програми за физически и физиотерапевтични тренировки. Също така, преподава в множество училища и образователни центрове. 38-годишния Хаузер отдава голямо значение на спорта и здравословния живот. Намерил е балансът между дневната си рутина и физическата активност.

електрически велосипед , интегрирана батерия

ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело
електрически колела