Е-байкове на състезанието Cape Epic в ЮАР

електрическо колело

Тази седмица се провежда състезанието по планинско колоездене Cape Epic в Южноафриканската Република. Първото му издание е от 2004-та година и се провежда 8 дни – седем етапа и един пролог. Общата продължителност на етапите е над 700 км. Състезанието събира професионални планински колоездачи от целия свят, като състезателите участват в отбори по двойки и за да финишират успешно, трябва да бъдат заедно през цялото време. В Cape Epic могат да участват и аматьорски отбори. Общата бройка на двойките е 600. Всяка година трасето е различно, но винаги е се намира в провинция Western Cape.

електрическо колело

Олимпийския медалист по планинско колоездене от 1996-та година Барт Брентенс определя състезанието като „Tour de France на планинското колоездене“. Тази година партньори на състезанието са американската компания, произвеждаща планински, градски и електрически колела Bulls. Щефан Зам и Томас Дитиш, двама бивши професионални колоездачи управляват два велосипеда Bulls като видео оператори за постоянното живо излъчване по време на състезателните етапи. Единия се движи в челните позиции при мъжете, а другия – при жените. Ето още една точка в полза на електрическите велосипеди. Можете да покарате рамо до рамо с най-добрите и да се насладите на техните умения, съчетавайки приятното с полезното.

 

Състезанието продължава до неделя. Желаещите могат да го гледат на живо във Фейсбук страницата на Cape Epic и в техния youtube канал.


ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело
електрически колела