Електрически fatbikes от Мюнхен

електрически велосипед fatbike

Несъмнено е, че Fat Bike-овете са създадени, за да се движат добре по сняг или пясък, но също така е факт, и че тяхната популярност с времето нараства все повече. Те предоставят едно напълно ново приключение докато бъдат управлявани. Когато към такъв байк е добавен и електрически мотор, нивото на ендофрина ни скача до небесата.

 

Wicked Fatbikes от Мюнхен. Кой стои зад тях?

Това е марка електрически велосипеди, чието наименование е напълно адекватно. Wicked Fatbike е бебе, разполагащо с максимален въртящ момент от 120 Nm на колелата си. Другото впечатляващо е, че велосипеда може да развие скорост до 70 км/ч, което не е позволено в Германия. Това са показатели, които „бият“ всеки един е-байк, за който можете да се сетите. Мозъкът, зад този проект се казва Пол Бенджамин, който преди време е създал изцяло негов си велосипед, с показатели и параметри по негово желание. След това решава, че иска да превърне това си хоби в бизнес, и така се появява “Wicked”. Роденият в Англия Пол Бенджамин, който е и служител в BMW, живее в Мюнхен. Там е ситуирана и компанията му Wicked Enterprises. Паралелно с работата си, той търси инвеститори, с които да работят по проекта от А до Я - от дизайна, до поддръжката на велосипедите. Засега производството е в много малки количества, и това е логично, защото цената на Wicked Fatbike е около 7000 евро.

Идеята е, освен е-Fatbike-ове, да се произвеждат MTB и Urban велосипеди. Разбира се, само електрически модели. 44-годишния предприемач има идея да произвежда и електрически карго байкове. Дотук събрания капитал е около 150 000 евро, но това не спира Бенджамин и неговите иновативни идеи. Нормално е, засега, всичко да се случва бавно.

 

Моделът Wicked Fatbike за 2018-та година е първия такъв велосипед с карбонова рамка. Тя е произведена в Азия, с твърда версия и такава, с двойно окачване. Окомплектовката е Sram EX1, а двигателя е най-мощния на пазара. Комфортът на водача се осигурява от седалката SQ Lab, a тези от вас, които искат и светлини, ще получат Supernova M99.

 

Мощния двигател на велосипеда изисква и голяма батерия. В случая, Wicked Fatbike разполага с акумулатор с цели 880 Вт/ч. Тези компоненти си плачат и за S-pedelec версия, която да развива скорост над 25 км/ч. Всъщност, има и такава. И двата модела са в процедура по тестване и очакват да получат своя TÜV сертификат.

 

Електромоторът TQ не отстъпва по никакви параметри на доказаните в тази сфера марки. Вече са правени тестове с Wicked Fatbike при 3000 метра надморска височина. Предстоят изпитания и в дубайските пясъчни дюни. Междувременно, кампанията за набиране на средства продължава да запълва финансовите празнини. А ние стискаме палци за светлото бъдеще на този проект.


ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело
електрически колела