Електрическият велосипед Rayvolt Cruzer – високотехнологична Rayvolюция

електрическо колело

Сериозен претендент на немските електрически чопър велосипеди The Ruffian беше показан на изложението Euro Bike 2017 в Германия. Той е на испанския производител Rayvolt. Моделът Cruzer е „роден“ в Барселона и демонстрира страхотни форми.

          Rayvolt Cruzer е електрически велосипед, който е способен да развие до 25 км/ч. Да, но това е скорост, която развиват повечето е-байкове. Особеното, при този модел е, че по избор, можете да си вземете и такъв, който да развива до 45 км/ч, но вече знаем, че това е извън законовите разпоредби на Европа. Ако решим да си вземем по-бързия модел, то вече трябва да гледаме на него, не като на велосипед, а като на моторно превозно средство. Дизайнът му е вдъхновен от Съединените Щати, през 60-те години на миналия век, когато мотоциклетните водачи са искали да изглеждат неотразими, зад кормилото на своята машина. Но днес, идеята за създаване на Rayvol Cruzer, е различна. Производителят е искал да комбинира ретро външен вид с новите технологии. Велосипедът трябва да е и издръжлив, и мобилен. Интересното е, че техническите иновации, дългите преходи между градовете и в тях, са неща, които потребителя свързва по-скоро със САЩ, отколкото с Испания – страната в която се произвежда Cruzer-a.

Rayvolt Cruzer e оборудван със сгъваеми соларни панели, които да зареждат батериите на велосипеда. 104 литиеви клетки, наредени паралелно, отдават енергия с мощност 576 или 1134 Вт/Ч. Може да се избира между единична (10.5 А/Ч) и двойна (21 А/Ч) батерия, а компанията предлага рециклиране на батериите.

електрически велосипед
електрически чопър велосипед Rayvolt Cruzer

Всички модели разполагат с усъвършенствана контролна система. Електромоторът е вграден в главината на задната капла и е с мощност 250 Вт. При желание, и след допълнително заплащане можете да си поръчате и по-мощния двигател с мощност 1000 Вт. В него са разположени сензори, които изчисляват колко точно да спомагат водача, според начина му на педалиране. Специално разработената система EIVA (Electronic Intelligent Vehicle Assistance) се свързва с велосипеда чрез Bluetooth. Основните показатели, като скорост, ниво на батерията и нивото на спомагане, се показват на дисплея на кормилото. За тези от вас, които искат подробна техническа информация, трябва да си инсталират приложение на смартфона, за да я получават там. Могат да се направят индивидуални настройки за език, да се използва GPS навигация и други. EIVA асистента предлага и система против кражба.

Цената на Rayvolt Cruzer е повече от добра. Според модела и оборудването, може да струва междо 2700 и 3500 евро. Стандартната окомплектовка на велосипеда включва: стоманена рамка, с размери M или L, дължина от 2150 мм и тегло 29 кг; предна и задна хидравлични дискови спирачки, задната от които е подсилена; 24-цолови гуми за размер М и 26-цолови – за размер L; кожена седалка. По желание към Cruzer-а могат да се закупят: споменатия по-рано мотор с мощност 1000 Вт.; допълнителна батерия; предна и задна ретро светлини; Android приложение с GPS; зарядно с по-голям капацитет - за бързо зареждане; соларен панел и багажник за сърф.


ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело
електрически колела