Електрическите планински твърдаци на KTM за 2018-та година

В днешната статия продължаваме с представянето на новите модели на австрийския производител на велосипеди KTM. Този път ще се спрем върху електрическите планински предложения с твърда рамка. Всички от тях са с двигател Bosch Active Line CX.

MACINA FOGO 2018 – Истинско колоездачно удоволствие

Още щом погледнем моделът и ни иде да кажем на дизайнерите му „Създали сте един наистина страхотен електрически велосипед с твърда рамка“.

KTM Fogo е в три версии. Две от версиите са с размер на колелата 27+. Това означава само едно – добро сцепление и стабилност в сложните участъци на пресечените терени. Третата версия – топ версията Macina Fogo 271 11 PT-Cx51 разполага с иновацията на KTM, наречена DiMMix. Тя се използва само при електрическите планински велосипеди на производителя. DiMMix идва от англиското Dimension Mixture (смесване на размера). Велосипедите с тази иновация разполагат с 29-цолово предно колело и 27+ задно. Големият размер предно колело спомага за по-доброто управление, а широката задна гума – за нужното сцепление при сложни и стръмни изкачвания и спускания. Най-евтината от версиите Macina Fogo 273 10 PT-CX5P e с полу-интегрирана батерия Bosch Power Pack. С PowerTube 500 разполагат само двете по-добре окомплектовани версии.

Добре балансираните пропорции на Macina Fogo са резултат на десетилетия работа на дизайнерите и инженерите на австрийската компания, за която най-важното е удобството на водача. Рамката е произведена така, че да издържи на големи натоварвания. За производството ѝ са използвани технологии като хидроформиране, пресоване, щамповане и други. Моделите Macina Fogo се очаква да струват между 3000 и 4000 евро. 

електрическо колело KTM
KTM Macina Fogo

MACINA RACE 2018 – Произведение на изкуството

„Готов е!“ – това беше публикацията на KTM, когато създадоха този електрически велосипед. И очевидно австрийците се гордеят с произведението си.

Техническите детайли на топ модификацията Macina Race 291 PT-11 Cx51 са подобни на най-добрата версия на Macina Fogo. Интегрирана батерия в долната тръба Bosch PowerTube 500 и електромотор Active Line CX, отново от немския производител. Рамката е елегантна и устойчива, благодарение на модерните технологии, използвани при производството ѝ. Основната разлика с Macina Fogo e, че при Macina Race не е използвано нововъведението DiMMix. И въпреки това управлението на този модел е изненадващо лесно. Също така, ходът на вилката е по-къс – 100 мм. От KTM използват вилки на производителите Fox, Rock Shox или Suntour, според зависимост от класа на окомплектовката. Всички модели са със спирачки Shimano, като отново моделът на спирачките варира, според класа на окомплектовката. Трансмисията може да бъде 11-скоростна ХТ, при най-скъпата версия, до Deore – при най-евтината. Цената на Macina Race се очертава да бъде от 3000 до 3900 евро.

Моделите от линията Macina Action също са красиви и устойчиви твърдаци, но в по-нисък ценови клас. Следователно при тях батерията не е интегрирана в долната тръба на рамката. Цените на модификациите ще варират между 2500 и 2800 евро. 

електрическо колело KTM
KTM Macina Race 2018
електрическо колело KTM
КТМ Macina Action

ПРЕПОРЪЧВАМЕ ВИ ОЩЕ:

електрическо колело
електрически велосипед, предимства
shimano steps, електрическо колело